08 Şubat 2013, Cuma 09:06:28

RUS SİVİL HAVACILIĞINDA DEVRİM GİBİ KARAR!

Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Valery Okulov, 6 ay sonra Rus havayolu şirketlerinde yabancı kaptan pilotların çalışabileceklerini bildirdi.
  • rusya kadar olamadık, hani keşke ruslar bizlerede iş imkanı verse vallahi burda durmam bu kan emici özel hava yolu şirketlerinden bıktım thyde hta denen manyak psikolog ve insan kaynaklarındaki beyinsizlerden bıktım , keşke rusya bizlerede kapı açsa ben inglizceme güveniyorum. çok şükür var inglizcemiz.ah bizlerede avrupa ve rusya kapı açsa ben o zaman görürüm thy ve bu kan emici özel hava yolu şirketlerini..
  • Ruslar bir milyon senedir havacilik yapan bir millet. Kimseye ihtiyaci olmaz merak etmeyin. Olsa olsa bir iki tane Native Speaker alir. Ingiltere, US, Kanada, Avustralya gibi memleketlerden. Bizimle ne alisverisi olur Rusyanin? Insaat iscisiysen o ayri bak :) Santiyelerde is bol.
  • rusya diyince aklıma nedense hemen şey geliyor...eee neydi...neyse unuttum...
  • Sn Binali Yıldırım'ın açıklamasını dün gibi hatırlıyorum : " Sadece Kaptan pilot alacağız, first officer almayacağız" Şimdi saysınlar bakalım kaç first officer çalışıyor bizim ülkemizde. Biz hala elimizde lisans oturuyoruz. Tip parasını alsın şirketler başlarına çalsınlar..SHGM duy sesimizi hepsi tip parası istiyor. Askerlerden istemiyorlar. Sivilerden çatır çatır istiyorlar. Yahu ruslar kadar olalım bari şu yabancı firstleri direk kapının önüne koyalım. Ayıptır yazıktır.
  • haberde yanlıslık var. Rusyada yabancı pılot hic bir sekilde calısamıyordu, calısmamıstır. Simdi ise sadece kaptan pilota oda sınırlı sayıda kalmak sartı ile izin CIKMA İHTİMALİ var. Sanırım onların ulastırma bakanı yabancı F/O lar acucunu yalar dememis. Dik duruslu yonetimi var su rusların.
  • Kendi ülkemizde çalışamıyoruz, artık Rusya'da çalışırız (!)
  • niye mi kaptan alırım diyor ki kesin belli bir tecrübe ister işte bizimde böyle düşünmemiz lazım idi ama havayolları para kazanacak diye koltuk satmak ne kadar gerçekçi.

Rus Praym'ın haberin verdiği bilgiye göre, önceleri Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinin yılda yaklaşık 700-800 yabancı pilot aldıklarını fakat bu sayının yeterli olmadığını belirten Okulov, “Sendikalarla anlaşma sağlandı, Devlet Duma’sına bu konuda teklif sunacağız. Sanırım en erken 6 ay içerisinde konuyu sonuca bağlarız” dedi.

Yabancı pilotlardan kastının kaptan pilot olduğunu söyleyen Okulov, şimdiden iki havayolu  şirketinin  listeyi belirlediklerini söyledi.

Rus Havacılık Kurumu(Rosaviatsiya) yabancı pilotların Rus hava şirketlerine alınması yönünde defalarca karşı çıkmasına rağmen, pilot yetersizliğinden dolayı Rus pilotların izinlerini bile kullanamadıklarını söyleyen Okulov, “Teklifimiz değerlendirilirse 5 yıl içerisinde yılda 200 yabancı kaptan pilotların  Rus havayolu şirketlerinde işe alınmasına  başlanacaktır” dedi.

RUS SİVİL HAVACILIĞINDA DEVRİM GİBİ KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

bıraksalar ~ 11 yıl önce
rusya kadar olamadık, hani keşke ruslar bizlerede iş imkanı verse vallahi burda durmam bu kan emici özel hava yolu şirketlerinden bıktım thyde hta denen manyak psikolog ve insan kaynaklarındaki beyinsizlerden bıktım , keşke rusya bizlerede kapı açsa ben inglizceme güveniyorum. çok şükür var inglizcemiz.ah bizlerede avrupa ve rusya kapı açsa ben o zaman görürüm thy ve bu kan emici özel hava yolu şirketlerini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya ~ 11 yıl önce
Ruslar bir milyon senedir havacilik yapan bir millet. Kimseye ihtiyaci olmaz merak etmeyin. Olsa olsa bir iki tane Native Speaker alir. Ingiltere, US, Kanada, Avustralya gibi memleketlerden. Bizimle ne alisverisi olur Rusyanin? Insaat iscisiysen o ayri bak :) Santiyelerde is bol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asmn ~ 11 yıl önce
rusya diyince aklıma nedense hemen şey geliyor...eee neydi...neyse unuttum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
istiyor sen duj vereccek yuz dolar!...
F/O hani yoktu? ~ 11 yıl önce
Sn Binali Yıldırım'ın açıklamasını dün gibi hatırlıyorum : " Sadece Kaptan pilot alacağız, first officer almayacağız" Şimdi saysınlar bakalım kaç first officer çalışıyor bizim ülkemizde. Biz hala elimizde lisans oturuyoruz. Tip parasını alsın şirketler başlarına çalsınlar..SHGM duy sesimizi hepsi tip parası istiyor. Askerlerden istemiyorlar. Sivilerden çatır çatır istiyorlar. Yahu ruslar kadar olalım bari şu yabancı firstleri direk kapının önüne koyalım. Ayıptır yazıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlıs ~ 11 yıl önce
haberde yanlıslık var. Rusyada yabancı pılot hic bir sekilde calısamıyordu, calısmamıstır. Simdi ise sadece kaptan pilota oda sınırlı sayıda kalmak sartı ile izin CIKMA İHTİMALİ var. Sanırım onların ulastırma bakanı yabancı F/O lar acucunu yalar dememis. Dik duruslu yonetimi var su rusların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falconeye ~ 11 yıl önce
Kendi ülkemizde çalışamıyoruz, artık Rusya'da çalışırız (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ruslara ~ 11 yıl önce
niye mi kaptan alırım diyor ki kesin belli bir tecrübe ister işte bizimde böyle düşünmemiz lazım idi ama havayolları para kazanacak diye koltuk satmak ne kadar gerçekçi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000