17 Haziran 2008, Salı 15:34:51

Pilotlar Isparta'da yetişecek

Isparta'da 6 ay önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından tarifeli uçuşlara kapatılan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda, özel bir şirkete pilot yetiştirilmek üzere ruhsat verilirken, Türkiye'de ikincisi olacak olan uçak bakım hangarı da 2 ay sonra tamamlanıyor.
  • Sana o akılı veren adamı getirde goruselim.Yürü be koçum
  • rumuzunda yazdığı gibi havasın:) ısparta havaalanı değil havalimanıdır.bilmiyosan hatırlatıyım gümrük olan heryer limandır.sayın air.
  • Atlasjet Isparta seferlerini kaza yüzünden durdurmadı.Havayolu zaten kazadan önce doluluk oranının düşük olması nedeniyle Isparta seferlrini durduracağını açıklamıştı.
  • biraz yanlıs anlamıs olabilirsin.Isparta hv. değilde Üni.havaalanı kullanıcak.Baya kötü bir yerdi.Düzensiz ve ucusa elverişli olmayan bir hava alanı idi.Girişimcilere başaralı ve iyi ucuslar dilerim
  • benmi anlamadım habermi yanlış eğer tarifeli seferler devam ETSeydi ısparta da pilot yetiştirilemicekmiydi.Ayrıca bu havalimanı atıl durumda değildir yaz sezonu boyunca birçok charter fırması buraya inmektedir.

Isparta'da 6 ay önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda tarifeli uçuşlar sona erdirildi.

Atlasjet bir yıl önce başlattığı uçuşları, yaşanan uçak kazasının ardından iptal etti. Havaalanını atıl vaziyetten kurtarmak için harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, 3 projeyi hayata geçiriyor. Özel bir şirkete pilot yetiştirilmek üzere ruhsat verilirken, Türkiye'de ikincisi olacak olan uçak bakım hangarı da 2 ay sonra tamamlanıyor.

Proje tamamlandığında, Türkiye'deki uçakların bakım ve tamirleri Isparta'da yapılabilecek. Havaalanına işlerlik kazandırılması için düşünülen son projede Ankara'daki Kara Hava Uçuş Okulu'nun taşınması. Havaalanındaki istimlâk çalışmalarının tamamlandığı, 3 adet pist ve lojmanların tamamlanmasının ardından 2 bin personeli bulunan okulun buraya taşınması hedefleniyor.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, tarifeli uçak seferlerinin olmadığını, ancak, Charter seferlerin devam ettiğini belirtti. Sivil ve askeri uçaklarla birlikte İran'dan gelen uçakların iniş yaptığını kaydeden Serdar, tarifeli uçuşların başlaması için Anadolu Jet'ten yardım istediklerini, yolcu kapasitesi düşük uçaklarla uçuşların başlamasını beklediklerini belirtti.

Süleyman Demirel Havalimanı'nın birtakım projelerle hareketlendirilmeye çalışıldığını ifade eden Serdar, uçak boyanmasından, uçak tamirine kadar her şeyin yapılabileceği uçak hangarı için 8 bin metrekarelik alanın 20 yıllığına kiraya verildiğini belirtti. Serdar, "Burada uçak bakımı yapacaklar. Türkiye'de uçak bakım hangarı olan ikinci havalimanı olacak. İki aya kadar tamamlanması bekleniyor. Bunun dışında Sivil Havacılık Okulu açılarak özel şirkete pilot yetiştirme ruhsatı verildi. Bir yıl boyunca eğitimden geçecek olan öğrenciler, teorik bilgiler yanında pilotlar gözetiminde uçuşlar başladı" dedi.

Devletin, zamanında buraya bir yatırım yaptığını ve bunun verimli hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Serdar, "Zorlamayla potansiyel olmaz, nereye kadar gidebilirsiniz ki. Belirli dönemlerde uçuşlar başladı, ancak firmalar zarar ettiklerini ileri sürerek vazgeçtiler. Bu konuda yöre insanı ciddi gayret gösteriyor. Ancak bir yere kadar gidebiliyor" diye konuştu.

Pilotlar Isparta'da yetişecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ahlayt ~ 16 yıl önce
Sana o akılı veren adamı getirde goruselim.Yürü be koçum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahlayt ~ 16 yıl önce
rumuzunda yazdığı gibi havasın:) ısparta havaalanı değil havalimanıdır.bilmiyosan hatırlatıyım gümrük olan heryer limandır.sayın air.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe737 ~ 16 yıl önce
Atlasjet Isparta seferlerini kaza yüzünden durdurmadı.Havayolu zaten kazadan önce doluluk oranının düşük olması nedeniyle Isparta seferlrini durduracağını açıklamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
biraz yanlıs anlamıs olabilirsin.Isparta hv. değilde Üni.havaalanı kullanıcak.Baya kötü bir yerdi.Düzensiz ve ucusa elverişli olmayan bir hava alanı idi.Girişimcilere başaralı ve iyi ucuslar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahlayt ~ 16 yıl önce
benmi anlamadım habermi yanlış eğer tarifeli seferler devam ETSeydi ısparta da pilot yetiştirilemicekmiydi.Ayrıca bu havalimanı atıl durumda değildir yaz sezonu boyunca birçok charter fırması buraya inmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000