28 Kasım 2010, Pazar 08:47:12

MALATYA ERHAÇ HAVAALANI YENİLENDİ

Malatya Havaalanının yenilenen terminal binası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete girdi.
  • Nereden biliyorsun Diyarbakir havaalanina yeni tesisler yapilacagindan DHMI nin haberinin olmadigini?Merak etme Sayin Basbakanin verdigi soz yerde kalmaz.
  • GÜZEL MALATYAMIZA HAYIRLI UGURLU OLSUN ! EMEGI OLAN HERKESE CANDAN TESEKKÜRLER ! ALLAH RAZI OLSUN. COK GÜZEL DE OLMUS ZATEN. CANIM MEMLEKETIM. DÖRT/DÖRTLÜK MEMLEKETIM BENIM ! SELAMLAR 44TXL44
  • Sayın ulaştırma bakanlığı yetkililerine; Sayın başbakanımız en sonki Diyarbakır ziyaretlerinde Diyarbakıra yeni bir terminal binası yapılacağı sözünü vermişti.Fakat ne hikmetse DHMİ'nin bundan haberi yok ve sadece mevcut terminal(?)genişletecek deniliyor.Umarım sayın başbakanımızın verdiği söz Ulaştırma bakanlığınca boşa verilmiş bir söz olarak bölge halkına hediye edilmeyecektir. Yeni Erhaç havalimanının Malatyaya hayırlı olmasını dilerim. Saygılar.

Yapımı tamamlanan terminal binası, yeni adres kayıt sistemi (AKS) ilaveleri ile modern bir görünüme kavuşan Malatya Erhaç Havaalanı Bakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim alanında akıllı sınıf uygulamasını yaygınlaştırmak amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Türkiye genelindeki 40 bin okulun 620 bin dersliğini akıllı sınıf yapacaklarını anlatan Yıldırım, "Kara tahta devrine son veriyoruz. Bu ülkenin bahtı karaydı ak ettik. Artık bahtı da tahtası da kara olmayacak. Kışlalara, kütüphanelere, mesleki eğitim ve halk eğitim merkezlerine, beldelere 30'dan fazla kamu internet erişim merkezi kurduk" dedi.

Malatya'nın çok güzel bir pist ve terminal binasına kavuştuğunu söyleyen Bakan Yıldırım, Erhaç Havaalanı'nın hem askeri hem de sivil hizmet verdiğini, havaalanı bulunmayan kentler dururken sivil bir havaalanı inşa etmenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

Havayolu ulaşımında iktidara geldikleri dönemden bu yana önemli mesafeler kat ettiklerini vurgulayan Yıldırım, "Havayolunu halkın yolu yapacağız' diyerek yola çıktık bugün bunu büyük oranda başardık. Malatya Erhaç Havaalanı'na 2002 yılında 87 bin olan yolcu sayısı 2009 yılında 500 bine dayandı. 2002 yılında 1320 olan uçak trafiği 2009 yılında 4600 oldu ve artış devam ediyor. Geçen yola göre buraya inen uçak sayısında da, yolcu sayısında da yüzde 13 artış var. Artış devam ediyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sizin için her zaman daha iyisini yapak hükumet olarak, Ulaştırma Bakanlığı olarak boynumuzun borcudur." diye konuştu.

MALATYA ERHAÇ HAVAALANI YENİLENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Nereden biliyorsun Diyarbakir havaalanina yeni tesisler yapilacagindan DHMI nin haberinin olmadigini?Merak etme Sayin Basbakanin verdigi soz yerde kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GÜZEL MALATYAMIZA HAYIRLI UGURLU OLSUN ! EMEGI OLAN HERKESE CANDAN TESEKKÜRLER ! ALLAH RAZI OLSUN. COK GÜZEL DE OLMUS ZATEN. CANIM MEMLEKETIM. DÖRT/DÖRTLÜK MEMLEKETIM BENIM ! SELAMLAR 44TXL44

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın ulaştırma bakanlığı yetkililerine; Sayın başbakanımız en sonki Diyarbakır ziyaretlerinde Diyarbakıra yeni bir terminal binası yapılacağı sözünü vermişti.Fakat ne hikmetse DHMİ'nin bundan haberi yok ve sadece mevcut terminal(?)genişletecek deniliyor.Umarım sayın başbakanımızın verdiği söz Ulaştırma bakanlığınca boşa verilmiş bir söz olarak bölge halkına hediye edilmeyecektir. Yeni Erhaç havalimanının Malatyaya hayırlı olmasını dilerim. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000