26 Ocak 2010, Salı 07:49:32

"Kriz olmasa dış hatlarda da yüzde 10 büyürdük"

Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, "Kriz olmasaydı iç hatlarda olduğu gibi dış hatlarda da yüzde 10 civarında büyüme imkanımız olurdu" dedi.

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, ‘2009 tüm küresel, bölgesel hastalıklar ve siyasal krizlere rağmen iyi geçti. Ancak büyümeyi mevcut olanı korumak adına kullandık. Bu yıl Rusya'dan Türkiye'ye yolcu taşımacılığında söz sahibi olabilmek için filomuza iki uçak kattık.’dedi.

Turizm Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bolukçu açıklamasında şunları söyledi: "Türk havacılık sektörünün krizden etkilenmemesi için ortada sihirli bir değnek yok. Havacılık sektörü olarak mevcut kapasiteyi koruyabilmek adına agresif bir çalışma yöntemi izledik. Önceki tecrübelerimizden dolayı dünyaya oranla daha fazla dayanıklılık gösterdik. Havacılık sektörü kriz karşısında iyi durumda. Ancak kriz olmasaydı iç hatlarda olduğu gibi dış hatlarda da yüzde 10 civarında büyüme imkanımız olurdu. Diğer ülkelerde krizde stratejik ve istihdam yaratan sektörlere yardım ediyorlar. Bu yardım parasal olmayabilir. Ancak bize Avrupa'daki rakiplerimizle aynı rekabet ortamı sağlanırsa bu bizim için iyi olur. Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı birlikte hareket ederek bizim Avrupa pastasından aldığımız payı sabit kılabilir. Çünkü Avrupa'daki havayolları agresif tanıtım yapmaya başladılar. Bunu biz de yapmalıyız. Maliyetlerde de birtakım teşvikler verilmesi gerekiyor. Çünkü sektörümüz ithalat yapmayan sektörlerden biri..."

"Kriz olmasa dış hatlarda da yüzde 10 büyürdük"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000