07 Ocak 2012, Cumartesi 07:51:15

KONYA HAVAALANI YENİLENİYOR...

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan “Konya Havaalanı Terminal Binası Onarımı ve Müteferrik İşler İnşaatı Yapım” işi için ihale açıldı...
  • Benim dikkatimi çeken konu sanırım sizlerin de dikkatinizi çekmiştir, Konya milletvekillerinden sesi çıkan, kendisini ekranlarda gördüğümüz sadece Atilla Kart, iktidar partisinden Konya milletvekilleri nerede, bu konu ile ilgili çalışmaları yada önerileri olmuş mu, kendilerini duyan gören var mı? Seçimler yaklaşsın görürüz nasipse kendilerini..
  • Arkadaşım mesele senin Konya'ya yeni bir Havaalanını gereksiz görmen...! Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da Sivil havacılıkta müthiş bir gelişimin olmuş,buna paralel olarak uçak seferleri ve yolcu sayıları da Dünya ortalamasının çok üzerinde artmıştır. Doğal olarak bir çok şehirde olduğu gibi,zamanında siyasi kaygılar nedeniyle yapmış olmak içi yapılan Havaalanları bu artış karşısında kapasite anlamında yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla Konya Havaalanı da yetersizdir ve bu hızlı gelişim sektör yetkililerince bile beklenmediğinden geç kalınmış da olsa bir an evvel yeni, modern ve büyük bir terminal binası yapımı kaçınılmaz, ayrıca çağın gereğidir
  • Arkadaşım bizde müneccim değiliz zaten kaynak gösterdiğin yerden bakıyoruz. Konya fakir bir il değil ve nufüsa oranla yolcu sayısını kıyaslarsan ne demek istediğimi anlarsın. Ayrıca ihale sonuçlansa bile hemen başlamanamaz.
  • Konya havalanında yeni terminal yapılmıyor ...! 2011 yılı içinde Garaj binası yapılmış ve Apron büyütme işi tamamlanmış olup yeni terminal ihalesi yapılmasına rağmen ( anlaşılan o ki ihale iptal edilmiş ) işe bugün itibariyle başlanamamıştır. "Konyalının doğru düzgün uçağa binmediği, iç hatların yoğun olmadığı, dış hatlarınında sadece hac zamanı yoğun olduğu" şeklindeki yorumunuza en iyi cevap Havaalanları işletmeci kurumu olan DHMİ nin sitesindede yayınlanan istatistiki verileri olacaktır sanırım. KAYNAK : http://www.dhmi.gov.tr/istatistik.aspx
  • Konya Havaalanı ile ilgili yeni terminal ve ek tesisleri yapılıyor zaten yeni sivil havaalanına ne gerek, ayrıca konyalı doğru düzgün uçağa binmiyor bile. Konya merkezi il iç hatları yoğun olmaz dış hatları bazen yoğun olur oda hac dönemi.
  • Konya havaalanının terminali küçük ve yoğun sis alan bir bölgede. Ayrıca askeriye elinde. Kışın 5 cm kar yağsa temizleyecek techizat yok. Askeriye DHM ye bakar diğeri bir birine kim temizleyecek diye bakarlar. Alanda da insanlar uçmayı bekler. Konya'ya yeni, sivil ve farklı yerleşkede bir hava alanı lazım. Yoksa terminali büyütmekle ancak günü kurtarırlar. Ha bu arada nerde bu Konya milletvekilleri ?
  • Konya Mevlana kenti, mevcut havaalanı bu şehre yeterli değildi ve yakışmıyordu, Konya'ya sivil bir havalimanının yapılması şart, ismi de Mevlana Havalimanı olmalı , yenilenmesi ise geç kalmış ve aynı zamanda geçici bir çözüm bence.
İhale, 24 Ocak 2012 günü saat 11:00'de Ulaştırma Bakanlığı Sitesi D Blok'ta yapılacak. 

Şartmameler, 500 TL karşılığında DLH İnşaat Genel Müdürlüğü Liman Yapım Dairesi Başkanlığı'ndan (Ulaştırma Bakanlığı Sitesi D Blok Emek/Ankara Tel: 0.312.2031000) temin edilebilecek. 
 
Söz konusu ihaleye verilecek tekliflerin geçerlilik süresi ise 120 takvim günü işin süresi 180 takvim günü olarak ilan edildi.
KONYA HAVAALANI YENİLENİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Benim dikkatimi çeken konu sanırım sizlerin de dikkatinizi çekmiştir, Konya milletvekillerinden sesi çıkan, kendisini ekranlarda gördüğümüz sadece Atilla Kart, iktidar partisinden Konya milletvekilleri nerede, bu konu ile ilgili çalışmaları yada önerileri olmuş mu, kendilerini duyan gören var mı? Seçimler yaklaşsın görürüz nasipse kendilerini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım mesele senin Konya'ya yeni bir Havaalanını gereksiz görmen...! Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da Sivil havacılıkta müthiş bir gelişimin olmuş,buna paralel olarak uçak seferleri ve yolcu sayıları da Dünya ortalamasının çok üzerinde artmıştır. Doğal olarak bir çok şehirde olduğu gibi,zamanında siyasi kaygılar nedeniyle yapmış olmak içi yapılan Havaalanları bu artış karşısında kapasite anlamında yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla Konya Havaalanı da yetersizdir ve bu hızlı gelişim sektör yetkililerince bile beklenmediğinden geç kalınmış da olsa bir an evvel yeni, modern ve büyük bir terminal binası yapımı kaçınılmaz, ayrıca çağın gereğidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım bizde müneccim değiliz zaten kaynak gösterdiğin yerden bakıyoruz. Konya fakir bir il değil ve nufüsa oranla yolcu sayısını kıyaslarsan ne demek istediğimi anlarsın. Ayrıca ihale sonuçlansa bile hemen başlamanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konya havalanında yeni terminal yapılmıyor ...! 2011 yılı içinde Garaj binası yapılmış ve Apron büyütme işi tamamlanmış olup yeni terminal ihalesi yapılmasına rağmen ( anlaşılan o ki ihale iptal edilmiş ) işe bugün itibariyle başlanamamıştır. "Konyalının doğru düzgün uçağa binmediği, iç hatların yoğun olmadığı, dış hatlarınında sadece hac zamanı yoğun olduğu" şeklindeki yorumunuza en iyi cevap Havaalanları işletmeci kurumu olan DHMİ nin sitesindede yayınlanan istatistiki verileri olacaktır sanırım. KAYNAK : http://www.dhmi.gov.tr/istatistik.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konya Havaalanı ile ilgili yeni terminal ve ek tesisleri yapılıyor zaten yeni sivil havaalanına ne gerek, ayrıca konyalı doğru düzgün uçağa binmiyor bile. Konya merkezi il iç hatları yoğun olmaz dış hatları bazen yoğun olur oda hac dönemi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konya havaalanının terminali küçük ve yoğun sis alan bir bölgede. Ayrıca askeriye elinde. Kışın 5 cm kar yağsa temizleyecek techizat yok. Askeriye DHM ye bakar diğeri bir birine kim temizleyecek diye bakarlar. Alanda da insanlar uçmayı bekler. Konya'ya yeni, sivil ve farklı yerleşkede bir hava alanı lazım. Yoksa terminali büyütmekle ancak günü kurtarırlar. Ha bu arada nerde bu Konya milletvekilleri ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konya Mevlana kenti, mevcut havaalanı bu şehre yeterli değildi ve yakışmıyordu, Konya'ya sivil bir havalimanının yapılması şart, ismi de Mevlana Havalimanı olmalı , yenilenmesi ise geç kalmış ve aynı zamanda geçici bir çözüm bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000