29 Mayıs 2008, Perşembe 00:53:09

KKTC'DE HAVACILIK SEKTÖRÜ KARIŞTI!

Kıbrıslı Türk İşadamı Asil Nadir, KKTC'nin ikinci havalimanı olan Geçitkale Havaalanı'nın 15 yıllığına özel işletmeye açılmasıyla ilgili ihale aleyhine, Lefkoşa Kaza Mahkemesi ve Yüksek İdare Mahkemesi'nde iki ayrı dava açtı.

Kaza Mahkemesi'ndeki davayla, ihaleyi kazanan Cyprus Aviation Services Ltd. (CAS) şirketi direktörünün "Asil Nadir'e vermeyi taahhüt ettiği ve vermediği hisselerinin geri alınması ve bundan doğan zararların ödenmesi" talep edilirken, Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki davayla ise, ihalenin, "hatalı, yetkisiz, yanlış ve şartname kurallarına uymadığı" gerekçesiyle iptali isteniyor.

Bu davalar altında birer de ara emri başvurusu bulunuyor.

KAZA MAHKEMESİ'NDE DOSYALANAN DAVA

İşadamı Asil Nadir, eşiyle birlikte geldiği mahkemede, Avukatı Boysan Boyra aracılığıyla söz konusu davaları dosyaladı.

Dosyalama işlemlerinin tamamlanmasının ardından basına açıklamada bulunan avukat Boysan Boyra, bugün iki ayrı mahkemede dava açıldığını belirterek, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ndeki davanın CAS ve Direktörü James Beveridge'in Asil Nadir'e vermeyi taahhüt ettiği ve sonradan "basit bir numarayla sen bu işin içinde yoksun" diyerek vermekten vazgeçtikleri hisseler ve ayrıca bu hisselerin verilmemesinin kendilerine verdiği zarar ziyanla ilgili olduğunu kaydetti.

ARA EMRİ TALEBİ

Bu dava altında bir de ara emri taleplerinin olduğunu belirten Boyra bunun, söz konusu şirketin hisselerini bugünden itibaren hiç kimseye satmaması, devretmemesi ve şirketin Geçitkale Havaalanı'nı işletmekten doğan kazançlarını bir bankaya yatırması ve o banka hesabına dokunmaması ile ilgili olduğunu anlattı.

YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ'NDEKİ DAVA

Boyra, Yüksek İdare Mahkemesi'nde dosyalanan davayla talep edilenin ise "bu ihalenin neredeyse bütün aşamalarında verilen kararların hatalı, yetkisiz, yanlış ve mevcut ihale şartnamesi kurallarına uyulmadan alındığı sebebiyle ihalenin iptali" yönünde olduğunu kaydetti.

Bu davadaki davalılarının, Bakanlar Kurulu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Özel İhale Komisyonu ile bunu temsilen Maliye Bakanlığı olduğunu söyleyen avukat Boysan Boyra, "İddialarımız, ihalenin yasalara, mevzuata ve hatta kendileri tarafından hazırlanan ihale komisyonu şartlarına bile uyulmadan yapıldığı; bu nedenle kanunsuz ve hatalı olduğu yönündedir; hatta ölmüştür. Bizim kendi görüşümüze göre ihale yoktur" şeklinde konuştu.

HAVAALANININ İŞLETMEYE AÇILMAMASI İÇİN ARA EMRİ TALEBİ

Boyra, bu dava altında da ara emri talepleri bulunduğunu belirterek, bunun da, Geçitkale Havaalanı'nın CAS'a teslim edilmemesi, işletmeye açılmaması yönüne olduğunu söyledi.

Mahkeme sürecinin bugün başladığını ve Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki ara emri istidalarının yarın, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ndeki ara emri istidalarının ise Pazartesi veya Salı görüşüleceğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

KKTC'DE HAVACILIK SEKTÖRÜ KARIŞTI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000