14 Nisan 2012, Cumartesi 09:27:12

"KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI BİZİM ÜZERİMİZE ATIYORLAR"

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner'den ''Ercan Havalanı'daki yüksek teknoloji Kuzey ve Güney hava sahasında en emniyetli şekilde kullanılabilir'' dedi.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Ercan Havaalanı'nda sahip olunan yüksek teknik ve teknolojik imkanlarının Kuzey ve Güney Kıbrıs hava sahalarında en emniyetli şekilde kullanılabildiğini vurgulayarak, Güney Kıbrıs'a iletişim ve işbirliği çağrısında bulundu.

İhtiyaç halinde Güney Kıbrıs hava sahasında hava trafik kontrol hizmetlerine yardımcı olabileceklerini duyuran Saner, KKTC'nin, 1977'den beri havaalanına inen, kalkan uçaklara başarılı ve güvenli hava trafik hizmeti verildiğini vurguladı.

Saner, yaptığı yazılı açıklamada, bugünkü Rum basınında yer alan ''Ercan Havaalanı'nın güvenli olmadığı'' yönündeki iddiaları yanıtlayarak, çok sayıda Kıbrıslı Rum'un Ercan Havaalanı'nı kullandığına dair geçtiğimiz günlerde Rum basına yansıyan haberlerin, Güney Kıbrıs'ta tedirginliğe neden olduğunu ifade eden Saner, Rum basınında Ercan'la ilgili çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Saner ''Sivil havacılık kuralları gereği eğer havacılıkla ilgili, gerçekleri yansıtmayan bu iddialar yaşanıyorsa rapor edilip yetkililer tarafından ses ve görüntü kayıtları incelenerek, araştırılarak ilgili Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü tarafından sonuçlar açıklanabilmektedir'' diye konuştu.

Saner, KKTC hava trafik kontrol kulesinin, kurulduğu günden beri, Güney Kıbrıs'la iletişim ve işbirliğine hazır olduğunu her platformda ilettiğini belirtti.

"Başarısızlıklarını karalayarak örtmeye çalışıyorlar''
Bakan Saner, iki hava trafik kontrol merkezi arasında iletişimin olmamasının tek sorumlusunun Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu; ''GKRY, üyesi olduğu Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı'nda (Eurocontrol) havacılık puanlarının düşük ve ayrıca en fazla gecikme yaşanan hava sahası olduğu uluslararası kuruluşlarca da belirtilmektedir. Rum basınından da takip edildiği kadarı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi yeni Hava Trafik Kontrol Sistemi (LEFCO) kurmaya çalışmaktadır. Fakat 7 yıldır süren çalışmaları başarısızlıkla devam etmektedir. Geçen yıl yine Fileleftheros gazetesi (09.07.2011) tarihli haberinde yayınlanan 'Lefco Hava Trafik Kontrol Sisteminde aksaklık yaşanıyor, sıfır noktasına geldi" başlığı ile sistemin başarısız olduğunu yine kendi basın organları yayınlamıştır. Görüldüğü üzere Güney Kıbrıs Rum yönetimi kendi başarısızlıklarının tek sebebinin KKTC Hava Trafik Kontrol Kulesi olduğunu göstermeye çalışmaktadır" diye konuştu.

''Son teknoloji ve eğitilmiş personelle güvenli hizmet''
KKTC'nin 1977'den beri ''KKTC Tavsiyeli Hava Sahasında'' ve Ercan'a inen ve kalkan uçaklara başarılı ve güvenli hava trafik hizmeti verdiğini kaydeden Ersan Saner, Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi'nde son teknolojik cihazlar ve eğitilmiş hava trafik kontrolörleriyle, kaliteli ve güvenli hizmet vermeye devam edildiğini vurguladı.

Bu başarının ve güvenli hizmetin kanıtının her geçen gün hizmet alan uçak sayısındaki artışlardan da görüldüğüne işaret eden KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, Ağustos 2009'da faaliyete geçen Hava Trafik Kontrol Sistemi'yle (SIMART) güvenirliliğin daha da arttığını ve hatta Güney Kıbrıs hava sahasına da hizmet verebilecek seviyeye ulaştığını anlattı.

İş birliği çağrısı
Bakan Saner, bu hizmetleri daha da arttırmak ve yüksek standartlara ulaştırmak için Kasım 2011'de ILS (Instrument Landing System) aletli iniş sisteminin temelinin atıldığını hatırlatarak, Rum yönetimine şu çağrıyı yaptı:
''Bu vesile ile bir kez daha sahip olduğumuz SMART sistemi sayesinde kullanımda olan yüksek teknik ve teknolojik imkanların tümünü Ercan Devlet Havaalanı'ndan Güney ve Kuzey hava sahalarının tümünün en emniyetli bir şekilde yapabileceğini duyurur, Güney Kıbrıs Rum kesimine, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak iletişim ve işbirliği çağrısı yapıyor ve ayrıca ihtiyaçları halinde Güney Kıbrıs hava sahasında kendilerine hava trafik kontrol hizmetlerinde yardımcı olabileceğimizi de duyuruyoruz.''
"KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI BİZİM ÜZERİMİZE ATIYORLAR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000