19 Aralık 2009, Cumartesi 13:13:01

Kaza raporu Resmi Gazete'de yayımlandı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu, 25 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen helikopter kazasıyla ilgili rapor Resmi Gazete'de yayımlandı.
  • tamamen düzmece bir rapor...her zaman oldugu gibi yine birşeylerin üstü örtülmeye çalışılıyor...bu kadar tecrübesi olan bir pilot asla böyle bir hata yapmaz..fakat burası türkiye degilmi?
  • en kolayı kaptan hayası de,,,geç git...
  • bu rapora kargalar bile güler kaptan ne kadar tecrübeli hava istediği kadar açık olursa olsun asla ve asla hava raporu almadan uçmaz bu çok saçma olayın üstünü örtmek için hazırlanmış düzmece bir rapor bbp yöneticilerinin buna kesinlikle itiraz etmesi gerekir..
  • İstektepe Kaptan, bu raporda yazılanların hiçbirini yapmayacak kadar tecrübeliydi. Helikopterin altimetresi çalışıyordu ve de Kaptan bulunduğu yerdeki yükseltileri biliyordu. Kar var, tipi var, sis var bu kadar yıllık Kaptan duvara karşı uçuş yapar mı?

Hava Aracı Kazası Nihai Raporu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından görevlendirilen Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandı.

Kazayla ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Kaza Raporu'nu incelemek istedikleri takdirde Ulaştırma Bakanlığı'na başvuruda bulunabilecek.

Peki raporda neler yer alıyordu?

* Pilot İstektepe, uçuş yapacağı güzergâhla (kalkış noktası Kahramanmaraş-Çağlayancerit, varacağı nokta Kayseri-Erkilet) ilgilimeteorolojik koşullara ilişkin bilgileri almadı.

* Pilot,meteorolojik bilgileri uçuş halindeyken cep telefonuyla almaya çalıştı. Bu da pilotun dikkatinin dağılmasına yol açtı. (Tek pilotla yapılan uçuşlarda, bu tür hareketler uçuş güvenliği için büyük risk olarak değerlendiriliyor.)

PİLOT UÇUŞTA ISRAR ETTİ

* Pilot, kar, tipi ve sis olmasına karşın görerek uçuş yapma konusunda ısrar etti.

* Helikopterin, bu tür uçuşlarda kural gereği 2 kilometre olması gereken görüş mesafesi, ağır hava koşulları nedeniyle 300-500 metreye kadar düştü.

* Helikopterin, kar yağışı ve tipiden etkilenmesini azaltacak teknik donanımında yetersizlik tespit edildi.

* Çarpmanın etkisiyle ELT cihazının anteni kırıldı. ELT cihazı, çarpma sonrasında otomatik olarak çalışmaya başladı. Antenin kırık olması nedeniyle cihazın yaydığı sinyal uyduya ulaşmadı. ELT cihazının kazadan sonra 120 saat sinyal verdiği ortaya çıkarıldı.

Kaza raporu Resmi Gazete'de yayımlandı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
tamamen düzmece bir rapor...her zaman oldugu gibi yine birşeylerin üstü örtülmeye çalışılıyor...bu kadar tecrübesi olan bir pilot asla böyle bir hata yapmaz..fakat burası türkiye degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en kolayı kaptan hayası de,,,geç git...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu rapora kargalar bile güler kaptan ne kadar tecrübeli hava istediği kadar açık olursa olsun asla ve asla hava raporu almadan uçmaz bu çok saçma olayın üstünü örtmek için hazırlanmış düzmece bir rapor bbp yöneticilerinin buna kesinlikle itiraz etmesi gerekir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstektepe Kaptan, bu raporda yazılanların hiçbirini yapmayacak kadar tecrübeliydi. Helikopterin altimetresi çalışıyordu ve de Kaptan bulunduğu yerdeki yükseltileri biliyordu. Kar var, tipi var, sis var bu kadar yıllık Kaptan duvara karşı uçuş yapar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000