03 Ekim 2013, Perşembe 08:20:53

KARGONUN MERKEZİ 3. HAVALİMANI OLACAK

3. havalimanı sadece yolcuda değil, kargoda da dünyanın en büyüklerinden olacak. Hava, deniz ve demiryolu kargosu da 3. havalimanında toplanacak...
  • Arkadaşlar, 3. Havlimanı gelecek 10-15 senenin projesi. Vizyon sahibi olan herkes İstanbul'un güneye ve özellikle de güney batıya sıkıştığının farkındadır. Bakü'den gelecek hızlı trenin Köseköy'den kuzeye ve oradan 3. Köprüden 3. havalimanına girecek olması İpek Yolunun bir ileri noktası. Hub'lar var. Evet, sadece Çin malı aktarılmayacak bu proheden. Batıdan da doğuya gidecek mallar var. kuze-güney ekseninde büyük avantaj sağlayacak. Türkiye'nin toplam ihracatındaki hedef , şu anda olanının en az 3 katı. Çin'in gelecek perspektifinde hacmini daha da baskın şekilde arttıracağını öngörebiliriz. Haritayı önüne al ve parmağını Shenzehen'e koy. Oradan Londra Heatrow'a var ve Polonya'nın Varşova'sına ya da Belarus'un Minsk'ine, ya da Yunanistan'ın Atina'sına geri dön. Şimdi aynı parmağı Shenzehen'den İstanbul'a uzat ve az önce saydığım, orta ölçekli şehirlere malı aktar. Ne görüyorsun? En az 3-4 bin km 'lik yakıt ve zaman tasarrufu. Neden orta mesafeli uçak projesi? YHT,büyük h.limanı olmaı?
  • Tüm komşuları ile kavgalı olan, neredeyse hiç dostu kalmamış bir ülke en büyük havalimanını yapmaya çalışıyor. Tezatın bu kadarı. Hem de adı İstanbul diye geçen ancak İstanbul ile ilgisi olmayan bir yere
  • Aslında 3. Havalimanı sadece kargo terminali olsa harika olur. Atatürk de bu sayede rahatlar.
  • O havalimanında her şey olur. Bir tek burdaki yorumculardan bir halt olmaz ahah.
  • Bak işte bu meydan bu işi yapar :) anca kargo taşır ordan o da 2020 en erken :)
  • "2016'dan itibaren hizmette olması planlanan 3. havalimanı, hava kargo ulaşımında önemli bir transit noktası olacak". Bu ifadede 2026 yerine yanlışlıkla 2016 yazılmış herhalde :)
  • Habere göre 3. havalimanı yanına liman yapılarak, tren yolu getirilerek kar, deniz ve hava kargo taşımacılığının entegrasyonu kolaylaştırılacak. Buna sadece var olanı bir araya toplamak denir. Avantajları da vardır, dezavantajları da. Ama hava lojistik hub'ı olacağız dediğiniz zaman sizin etki ve yetki alanınız dışında uluslararası arenada kabuşl ettirmeniz gereken bir hedef ortaya çıkar. Çin gibi üretimimiz de olmadığına göre ve Dubai, Kopenhag, Hollanda, vb. var olan hublardan pay almaya dış politik ve ticari gücümüzün yetmediği mevcut dış politikamız sonucu AB, komşu ülkeler ve hatta son zamanlarda ABD'de azaldığına göre nasıl dünyanın en büyük kargo meydanı olmak zor gibi
  • tabii tabii, çinliler hava kargo yapamadılar, trenle 10.000 km yol yaptırıp, 3. hava alanından hava kargo yapacaklar. hahahahahahahahahahah....kısaca.

Yapımı tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanları arasında yerini alacak olan İstanbul'un 3. havalimanı aynı zamanda yük taşımacılığında da dünyada bir ilki gerçekleştirecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3. Havalimanı Projesi'nin kapsamını genişleterek 'kargokent' projesini de ekledi. Buna göre 3. havalimanı, yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da dünyada başı çeken en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak.

200 ülkeye yük taşıyacak

2016'dan itibaren hizmette olması planlanan 3. havalimanı, hava kargo ulaşımında önemli bir transit noktası olacak. Yeni havalimanı dünyanın 200'den fazla noktasına ulaşım sağlayacak ve bu sayede Türkiye'den taşınan kargonun büyük bölümü yolcu uçakları ile taşındığı için aynı zamanda hava ulaşım üssü sayılabilecek. Öte yandan havalimanının denize yakınlığı sebebiyle denizden havaya ya da havadan denize taşımacılık da yapılabilecek. Bu da hem İstanbul Boğazı'ndaki yoğunluğu hafifletecek hem de kargo taşımacılığını hızlandıracak. Bakanlığın planladığı sisteme göre içinde konteynır, tren, tır gibi büyük yük taşıyan Ro-Ro gemileri için havalimanı yanına liman inşa edilecek.

Bakanlığın bir diğer projesi kapsamında ise trenler de havalimanı içine kadar girebilecek. Özellikle anlaşması yapılan ve 2016 yılında tamamlanması beklenen 3 bin 723 kilometrelik İpekyolu tren hattı yeni havalimanına aktarılacak. Böylece Çin'den gelen yük trenden uçağa aktarılarak dünyanın 200 noktasına kargo taşımacılığı yapılabilecek. (Star)

KARGONUN MERKEZİ 3. HAVALİMANI OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Musifeel ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar, 3. Havlimanı gelecek 10-15 senenin projesi. Vizyon sahibi olan herkes İstanbul'un güneye ve özellikle de güney batıya sıkıştığının farkındadır. Bakü'den gelecek hızlı trenin Köseköy'den kuzeye ve oradan 3. Köprüden 3. havalimanına girecek olması İpek Yolunun bir ileri noktası. Hub'lar var. Evet, sadece Çin malı aktarılmayacak bu proheden. Batıdan da doğuya gidecek mallar var. kuze-güney ekseninde büyük avantaj sağlayacak. Türkiye'nin toplam ihracatındaki hedef , şu anda olanının en az 3 katı. Çin'in gelecek perspektifinde hacmini daha da baskın şekilde arttıracağını öngörebiliriz. Haritayı önüne al ve parmağını Shenzehen'e koy. Oradan Londra Heatrow'a var ve Polonya'nın Varşova'sına ya da Belarus'un Minsk'ine, ya da Yunanistan'ın Atina'sına geri dön. Şimdi aynı parmağı Shenzehen'den İstanbul'a uzat ve az önce saydığım, orta ölçekli şehirlere malı aktar. Ne görüyorsun? En az 3-4 bin km 'lik yakıt ve zaman tasarrufu. Neden orta mesafeli uçak projesi? YHT,büyük h.limanı olmaı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kavga ~ 11 yıl önce
Tüm komşuları ile kavgalı olan, neredeyse hiç dostu kalmamış bir ülke en büyük havalimanını yapmaya çalışıyor. Tezatın bu kadarı. Hem de adı İstanbul diye geçen ancak İstanbul ile ilgisi olmayan bir yere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel fikir ~ 11 yıl önce
Aslında 3. Havalimanı sadece kargo terminali olsa harika olur. Atatürk de bu sayede rahatlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 11 yıl önce
O havalimanında her şey olur. Bir tek burdaki yorumculardan bir halt olmaz ahah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bak işte bu meydan bu işi yapar :) anca kargo taşır ordan o da 2020 en erken :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2016 ~ 11 yıl önce
"2016'dan itibaren hizmette olması planlanan 3. havalimanı, hava kargo ulaşımında önemli bir transit noktası olacak". Bu ifadede 2026 yerine yanlışlıkla 2016 yazılmış herhalde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl?? ~ 11 yıl önce
Habere göre 3. havalimanı yanına liman yapılarak, tren yolu getirilerek kar, deniz ve hava kargo taşımacılığının entegrasyonu kolaylaştırılacak. Buna sadece var olanı bir araya toplamak denir. Avantajları da vardır, dezavantajları da. Ama hava lojistik hub'ı olacağız dediğiniz zaman sizin etki ve yetki alanınız dışında uluslararası arenada kabuşl ettirmeniz gereken bir hedef ortaya çıkar. Çin gibi üretimimiz de olmadığına göre ve Dubai, Kopenhag, Hollanda, vb. var olan hublardan pay almaya dış politik ve ticari gücümüzün yetmediği mevcut dış politikamız sonucu AB, komşu ülkeler ve hatta son zamanlarda ABD'de azaldığına göre nasıl dünyanın en büyük kargo meydanı olmak zor gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 11 yıl önce
tabii tabii, çinliler hava kargo yapamadılar, trenle 10.000 km yol yaptırıp, 3. hava alanından hava kargo yapacaklar. hahahahahahahahahahah....kısaca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000