10 Kasım 2010, Çarşamba 08:13:33

KARGO TAŞIMACILIĞINA YENİ ÖNLEMLER

Avrupa Birliği, bombalı paketlerle ortaya çıkan terör tehlikesi üzerine havayolu ile kargo taşımacılığına yeni güvenlik önlemleri getirmeyi kararlaştırdı.
Deutche Welle, Brüksel'de bir araya gelen AB içişleri bakanları, bombalı paket tehlikesi ardından havayolu ile kargo taşımacılığında güvenliği artıracak önlemleri görüştüğünü bildirdi. Toplantıda 5 maddelik plan sunan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Avrupa Birliği sınırları içinde kargo taşımacılığının daha sıkı denetlenmesine gayret edeceklerini söyledi. Havayolu ile kargo taşımacılığının genellikle küçük bölümü kargo uçakları ile yapıldığı, kargonun yaklaşık yüzde 60'ının yolcu uçaklarının bagaj bölümlerinde taşındığı belirtildi. Alman İçişleri Bakanı Thomes de Maiziere; "Bagaj ve diğer kişisel eşyalarının inceden inceye kontrol edilmesi, uçak yolcusunun ne kadar çıkarına ise aynı uçakta taşınan kargonun tam olarak denetlenmesi de o kadar çıkarınadır" dedi.

Avrupa'da güvenli kargo prensibinin uygulandığı, teslimatı yapan ya da yükü taşıyan şirketin bir kez güvenli olarak kategorize edilmesi halinde, işletmeye ait yükün uçağa denetimsiz alınabildiği hatırlatıldı. Alman İçişleri Bakanı de Maiziere, ?Burada sorun, bu uygulama yeterli midir, değil midir? Yoksa bunun ötesinde bazı durumlarda rast gele denetimler, ulusal ölçekte kontroller gerekli midir değil midir? Bunun ortaya çıkartılması gerekiyor? diye konuştu.

Bakan de Maiziere havayolu ile kargo taşımacılığında güvenlik önlemlerine ilişkin olarak AB'li mevkidaşlarına 5 maddelik bir plan sundu. Öncelikle AB üyesi ülkelerin acilen alacakları önlemleri karşılıklı görüşerek, uyumlu hale getirmeleri öngörülüyor. Plan ayrıca, geçici olarak bazı ülkelerden kargo alınmamasını da içeriyor. Alman İçişleri Bakanı de Maiziere, güvenli olmayan üçüncü ülkeler konusunda görüş birliği sağlamayı hedeflediklerini, güvenli görmedikleri havalimanlarında kontrolleri artırmayı, şüpheli paketlerin bugünkünden daha sıkı biçimde denetlenmesini sağlayacak bir sistem oluşturulması ve yetki konusunun gözden geçirilmesini istediklerini açıkladı.

Alman İçişleri Bakanı AB içinde ve Almanya'da havayolu taşımacılığının, bazen Ulaştırma Bakanlığı, bazen de İçişleri Bakanlığının sorumluluğu altında görev yaptığını ekledi.

(Son dakika)
KARGO TAŞIMACILIĞINA YENİ ÖNLEMLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000