13 Mart 2009, Cuma 14:16:47

Japonya: "Havadan gelen herşeyi düşürme hakkımız var"

Japonya, Kuzey Kore'nin uydu fırlatma planını şiddetle protesto etti ve fırlatılması durumunda uyduyu düşürebileceği tehdidinde bulundu...
  • Önce aç karınlarını doyursunlar. Ülkede açlıktan ölen insanlar var, heriflerin uğraştığı şeye bak... --Volvo--
  • herşey değil her şey.
  • Kore Japonyayı yer diyen yorumlar biraz hayali olmamışmı? Japonya şu anda dünyanın en modern donanmasına sahip bir ülke(!). Kore gibi asker mevcudu milyonu aşan ama bu askerleri sadece pirinç ile besleyebilen bir ülke değil dikkatinizi çekerim. Kanunlar Japonyanın silah alım satım ve kullanımında bir çok kısıtlama getirsede bir çok ülkeyi teknoloji ve kabiliyet açısından cebinden çıkarır.
  • Keşke bir uydu değilde nükleer silah olsa...neyse... japonya bu notayı verebilecek kadar desteği tek dişi kalmış canavar bmdenmi alıyor...yazık olacaktır kendisine...Asla Kuzey Kore gibi bir gücün karşısında duramaz Japonya

Japonya Başbakanlık Müsteşarı Takeo Kawamura, yaptığı açıklamada Kuzey Kore'yi füze fırlatma planınından vazgeçmeye çağırdı ve Japonya'nın kendini savunmaya hazır olduğunu söyledi.

Müsteşar, "biz Japonya'ya doğru düşen herhangi bir şeyi yasal olarak düşürme hakkına sahibiz" dedi.

Savunma Bakanı Yasukazu Hamada ise "Japonya, bize doğru uçarak gelen her şeye karşı önlem alacaktır. Her türlü olasılığa karşı hazırız" dedi.

Japonya Başbakanı Taro Aso ise fırlatacakları şeyi "uydu ya da ne istiyorlarsa o şekilde adlandırabilirler" dedi ama bunun "Kuzey Kore'nin balistik füze faaliyetlerini yasaklayan 2006 tarihli BM Güvenlik Konseyi kararının bir ihlali olacağını söyledi.

Aso "fırlatma işlemini protesto ediyor ve kararlılıkla iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

Japonya Sahil Muhafaza ve Ulaştırma Bakanlığı da kara ve denizciler için birer uyarı yayımlayarak, gemi ve uçakların fırlatılacak uydunun parçalarından etkilenmesi beklenen bölgelerden uzak durmalarını istedi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı da yaptığı uyarıda, "Eğer Kuzey Kore fırlatma işlemini gerçekleştirirse, Güvenlik Konseyinde bu konunun tartışılacağına ve karşı önlemler alınacağına inanıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood ise Kuzey Kore'nin uydu fırlatma planını "kışkırtıcı" olarak niteledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da dün yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin uydu ya da füze fırlatmasının "bölgede istikrar ve güvenliği tehdit edeceğini" söylemişti.

Uydu ya da füze fırlatacak ülkelerin bundan önce güvenlik uyarısında bulunması uluslararası bir norm. Kuzey Kore uydunun Japonya üzerinden geçeceğini belirterek, Japonya sahillerinin açıklarını "tehlikeli bölgeler" ilan etmişti.

Kuzey Kore 4-8 nisan tarihleri arasında fırlatacağı ve Japonya üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşecek olan çok aşamalı roketin, birbirinden ayrılarak okyanusa düşeceği bölgelerin koordinatlarını BM kurumlarına önceden bildirdi.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ve Uluslararası Denizcilik Örgütünün dün açıkladığı koordinatlara göre, Kuzey Kore'nin fırlatacağı roketten ayrılacak ilk parçanın düşmesi beklenen tehlikeli bölge, Japonya'nın kuzeybatı sahillerinin 120 km açığında bulunuyor.

Diğer bölge ise Pasifik Okyanusu'nda Japonya ile Hawai arasında bir yerde.

Japonya: "Havadan gelen herşeyi düşürme hakkımız var"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Önce aç karınlarını doyursunlar. Ülkede açlıktan ölen insanlar var, heriflerin uğraştığı şeye bak... --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herşey değil her şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kore Japonyayı yer diyen yorumlar biraz hayali olmamışmı? Japonya şu anda dünyanın en modern donanmasına sahip bir ülke(!). Kore gibi asker mevcudu milyonu aşan ama bu askerleri sadece pirinç ile besleyebilen bir ülke değil dikkatinizi çekerim. Kanunlar Japonyanın silah alım satım ve kullanımında bir çok kısıtlama getirsede bir çok ülkeyi teknoloji ve kabiliyet açısından cebinden çıkarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Keşke bir uydu değilde nükleer silah olsa...neyse... japonya bu notayı verebilecek kadar desteği tek dişi kalmış canavar bmdenmi alıyor...yazık olacaktır kendisine...Asla Kuzey Kore gibi bir gücün karşısında duramaz Japonya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000