25 Kasım 2008, Salı 11:20:50

Isparta kazası raporunda yeni karar!

Isparta'da 49'u yolcu 7'si mürettebat toplam 56 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı'nın hazırladığı "Hava Aracı Kazası Nihai Raporu" kazayla ilgisini kanıtlayan kişi ve kuruluşlara verilecek.
  • soru soru da rapor açıklansın da bu muamma ortadan kalksın.Yoksa suçlamalar devam edecek.Bilen bilmeyen yorum yapacak.
  • bu GÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM UÇAK KAZALARINDA HEP YANGIN ÇIKARDI.bU OLAYDA NİYE ÇIKMADI ACABA.YOKSA UÇAK YAKITSIZLIKTAN MI DÜŞTÜ.
  • teknik de hangi teknik kırımdaki teknik hangi teknikti world focus teknik mi act teknikmi.Yetki kimdeydi.Bir önceki bakımı kim yapmıştı.Acaba bakım gerçekten yapılmışmıydı.Yoksa kağıt evrak üzerinde yapılmış mı gösterilmişti.Bunu world focus kalite md.lüğü ve shgm açıklamalıdır.
  • Kazanın nedeniniAydın haricinde teknik ve kaliteyede sormak gerek.keza kalite sivil havacılığın bir nevi elemanı durumundadır.gerekli denetlemeleri kurallara uygun yapsaydı durum bu olmazdı.WFA/ANK
  • Yavuz Çizmeci Tuncay Doğaner rapor çıksın açıklayacağımız çok şey var diyordunuz inşallah açıklarsınız yada size yakışanı yapar kulağınızın üstüne yatarsınız çünkü sizde vicdan kalmamış
  • Bence bu kazanın nedenini şirketin en yetkilisi olarak genel müdür Aydın KIZILTAN a sormak gerekir.
  • Uçak kaza raporları SHGM sitesinden ulaşılır olmalıdır aynen Amerikan NTSB raporları olduğu gibi. Her fırsatta batıdaki uygulamaları öne sürenler neden şimdi böyle korumacı bir tutum takınıyorlar? Açıkçası ben kendi adıma işkillendim. Acaba birilerini kollamaya mı çalışıyorlar? Ulaştırma Bakanlığının yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bu sektörde çalışan biri veya sıradan kamu üyesi olarak ilgili kişi olduğumu düşünüyorum ve raporun kamuya açıklanmasını bekliyorum.
  • Bu tip raporların resmiyet kazanması için kanun ve yönetmelikler gereği Resmi Gazetede yayınlanması gerekir . Eğer ilgili yönetmelikler değişmedi ya da bu rapor için özel bir statü tanımlanmadı ise ilgilenenler raporu yayınlandığında online olarak resmi gazeteden okuyabilirler . Hatta yüksek ihtimalle 360 sayfalık ebadından dolayı pdf olarak indirilebilir bir ek olacaktır ... http://rega.basbakanlik.gov.tr
  • Haa unutmadan, bir önceki yorumumda basın kuruluşları demiştim ya onların arasında mutlaka ama mutlaka National Geographic Channel'dan "Uçak Kazası Raporu" programının yapımcıları da olmalı. Böylelikle yeni nesillere de bu kazanın dramatize edilmiş bir hikayesi ibretlik olarak bırakılmış olur.
  • Bence kazada ölenlerin yakınları konuyla ilgileri kanıtlanmış kişiler olarak Bakanlık'tan raporu güzelce alıp, tüm basın kuruluşlarına vermeliler, basın kuruluşları da olayın sansasyon kısmına kaçmadan ama etliye de sütlüye de dokunarak yayınlamalılar. Böylece herşey objektif bir açıklıkla ortaya çıkmış olur.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan ilan da, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş.ye ait TC-AKM tescil işaretli KKK4203 çağrı adlı MD-83 tipi uçağın 29.11.2007 tarihinde Isparta'da düştüğü anımsatıldı. İlanda, "Söz konusu hava aracı kazasıyla ilgili olarak, Hava Aracı Kazası Nihai Raporu Ulaştırma Bakanlığınca görevlendirilen Kaza Soruşturma Kurulu tarafından ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlanmıştır. Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıs ve kurumlar söz konusu Kaza Raporu'nu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilirler" denildi.

Isparta kazası raporunda yeni karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Rumuz ~ 15 yıl önce
soru soru da rapor açıklansın da bu muamma ortadan kalksın.Yoksa suçlamalar devam edecek.Bilen bilmeyen yorum yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
bu GÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM UÇAK KAZALARINDA HEP YANGIN ÇIKARDI.bU OLAYDA NİYE ÇIKMADI ACABA.YOKSA UÇAK YAKITSIZLIKTAN MI DÜŞTÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
teknik de hangi teknik kırımdaki teknik hangi teknikti world focus teknik mi act teknikmi.Yetki kimdeydi.Bir önceki bakımı kim yapmıştı.Acaba bakım gerçekten yapılmışmıydı.Yoksa kağıt evrak üzerinde yapılmış mı gösterilmişti.Bunu world focus kalite md.lüğü ve shgm açıklamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Kazanın nedeniniAydın haricinde teknik ve kaliteyede sormak gerek.keza kalite sivil havacılığın bir nevi elemanı durumundadır.gerekli denetlemeleri kurallara uygun yapsaydı durum bu olmazdı.WFA/ANK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acıklayın ~ 15 yıl önce
Yavuz Çizmeci Tuncay Doğaner rapor çıksın açıklayacağımız çok şey var diyordunuz inşallah açıklarsınız yada size yakışanı yapar kulağınızın üstüne yatarsınız çünkü sizde vicdan kalmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bence bu kazanın nedenini şirketin en yetkilisi olarak genel müdür Aydın KIZILTAN a sormak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamu ~ 15 yıl önce
Uçak kaza raporları SHGM sitesinden ulaşılır olmalıdır aynen Amerikan NTSB raporları olduğu gibi. Her fırsatta batıdaki uygulamaları öne sürenler neden şimdi böyle korumacı bir tutum takınıyorlar? Açıkçası ben kendi adıma işkillendim. Acaba birilerini kollamaya mı çalışıyorlar? Ulaştırma Bakanlığının yaklaşımını doğru bulmuyorum. Bu sektörde çalışan biri veya sıradan kamu üyesi olarak ilgili kişi olduğumu düşünüyorum ve raporun kamuya açıklanmasını bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih KOZ ~ 15 yıl önce
Bu tip raporların resmiyet kazanması için kanun ve yönetmelikler gereği Resmi Gazetede yayınlanması gerekir . Eğer ilgili yönetmelikler değişmedi ya da bu rapor için özel bir statü tanımlanmadı ise ilgilenenler raporu yayınlandığında online olarak resmi gazeteden okuyabilirler . Hatta yüksek ihtimalle 360 sayfalık ebadından dolayı pdf olarak indirilebilir bir ek olacaktır ... http://rega.basbakanlik.gov.tr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 15 yıl önce
Haa unutmadan, bir önceki yorumumda basın kuruluşları demiştim ya onların arasında mutlaka ama mutlaka National Geographic Channel'dan "Uçak Kazası Raporu" programının yapımcıları da olmalı. Böylelikle yeni nesillere de bu kazanın dramatize edilmiş bir hikayesi ibretlik olarak bırakılmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 15 yıl önce
Bence kazada ölenlerin yakınları konuyla ilgileri kanıtlanmış kişiler olarak Bakanlık'tan raporu güzelce alıp, tüm basın kuruluşlarına vermeliler, basın kuruluşları da olayın sansasyon kısmına kaçmadan ama etliye de sütlüye de dokunarak yayınlamalılar. Böylece herşey objektif bir açıklıkla ortaya çıkmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000