06 Temmuz 2010, Salı 08:20:04

Iran Air yalanladı

İran Havayolu Şirketleri Birliğinin dün, İran uçaklarına Almanya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havaalanlarında ikmal yapılmadığı iddiası üzerine, Iran Air'in Almanya bürosu sorumlusu ve BAE'deki yetkililerden yalanlama geldi.
Iran Air'in Frankfurt'taki Müdürü Muhammed Recebi, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, Almanya havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapıldığı açıklamasını yalanladı ve ''Bu doğru değil. Hiçbir zorluk yaşamadık. Dün uçuşlarımız oldu, bugün de yarın da uçacağız'' dedi.

 

Konuyla ilgili görüşü sorulan Almanya Ulaştırma Bakanlığı ise bu bilgiyi ne doğruladı ne de yalanladı.

BAE'deki havaalanları yetkilileri de Dubai Uluslararası Havaalanı'nda İran uçaklarına ikmal yapıldığını belirtti ve söz konusu haberi yalanladı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir havaalanı yetkilisi de ''İran uçakları Dubai'ye iniş kalkışlarını sürdürüyor ve bu uçaklara ikmal yapılıyor'' ifadesini kullandı.

İran Havayolu Şirketleri Birliği Sekreteri Mehdi Aliyari dün, İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlarla Amerikan yaptırımlarının kabul edilmesini takiben İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) havaalanlarında İran uçaklarına ikmal yapılmadığını bildirmiş, ''Avrupa'ya birçok seferi bulunan İran (ulusal) havayolu şirketi Iran Air ile (özel) Mahan şirketi sorunlarla karşılaştı'' demişti.

(Star)
 

Iran Air yalanladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000