08 Haziran 2009, Pazartesi 08:18:42

"Helikopter kazasının sır perdesi kalkmadı"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerindeki sır perdesinin kalkmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sivil Havacılık Dairesi Başkanlığı'nı mahkemeye verdiklerini belirten Topçu, "Bu işin takipçisi olacağız. Maşeri vicdan rahat edecek." dedi.

Yalçın Topçu, Bursa'daki ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Topçu, helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu ile ilgili yeni belgelerin ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine, şüphelerin ortadan kalkmadığını ifade etti. Topçu, "Bulunduğum yerin, taşıdığım misyonun gereğini yaptık. Devlet ebed, millet esas anlayışıyla hareket ettim. Bir faciayı daha büyük faciaların izlememesi için bütün kadrolarımızla elimden geleni yaptım. Ama olayın başından itibaren bu hadise büyük Türk milletinin vicdanında apaçık duruyor. Bu maşeri vicdan bu olayla alakalı 72 bin şüphe ile durmakta." diye konuştu. Milletin önünde açık duran bu dosyanın devletin önünde de açık durmak zorunda olduğunu kaydeden Topçu, şöyle devam etti: "İyi bakın bize, Adnan Kahveci gibi bakmayın, Turgut Özal gibi bakmayın, Recep Yazıcıoğlu gibi bakmayın. Muhsin Yazıcıoğlu'nun geride bıraktığı kadrolara iyi bakın. Sabrımızı zorlamayın, parmak uzatarak bu işleri yapmayalım. BBP, hukukun içinde kalarak kanuni haklarını kullanıyor. Şehadetin başladığı 25 Mart'tan itibaren kullanıyor. Kurduğunuz komisyonlara ve atadığınız adamlara dikkat edin, yaptığınız her işin arkasını BBP toplamasın. Biz bu işin en ince detaylarını takip ediyoruz ve kanun önüne koyuyoruz. Geldiğimiz noktada ise 3 kurumu Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdik. Bu işin takipçisi olacağız. Maşeri vicdan rahat edecek."
 

"Helikopter kazasının sır perdesi kalkmadı"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000