08 Temmuz 2014, Salı 14:10:35

HAVALİMANLARINDA EL-NUSRA ALARMI!

ABD, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’ya yeni katılanların havalimanlarına eylem yapacağı uyarısında bulundu. Uyarı üzerine havalimanlarında ‘patlayıcı iz tespit cihazı ETD’ ile denetim yapılması gündeme geldi.
  • Polise katiliyorum iyiki var polis yoksa senin gibi cok irkci cikar polisi sevmeyen BIN KERE YASA TÜRK POLISI
  • Nusra boyle gerzekce eylemler yapmaz adamlar Israilin dibinde zaten saldirmak istese oraya saldirir, ABD Israil ayni. Amerikalilar bu salakliklarindan kaybediyorlar zaten savasi.
  • Biz zaten kullanıyoruz yillardir bunu Amerika ve İsrail ucuslarinda yeni birşey değil etd
  • teror doguda onu bitiremeyenler bunu mu bıtırecek bırakın Allah askına Anca olayları ızler Takdiri ilahi derler...
  • Bu cihazlar atıl bir vaziyette duruyordu üstüne üstlük polislerde kullanmayı bilmiyor nasıl olacak bu iş şimdi.
  • Bizim havalimaninin anasinida belleseler polis anca oturdugu yerde cay icer

ABD Ulaşım Güvenlik Yönetimi TSA, havalimanlarına yönelik bombalı saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu. TSA’dan, ülke sivil havacılık otoritelerine gönderilen yazıda, El Kaide’nin Suriye’de faaliyet gösteren kolu El Nusra’ya yeni katılanların havalimanlarına eylem yapabileceği belirtilerek, tedbirlerin artırılması istendi. Yazıda özellikle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden ABD’ye düzenlenen direkt uçuşların denetlenmesi istenirken, bagajların yanı sıra yolcuların da, daha titiz aramadan geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. ABD’den gelen uyarı üzerine başta İngiltere ve Fransa olmak üzere birçok ülke havalimanlarında, ‘patlayıcı iz tespit cihazı ETD’ ile güvenlik uygulaması yapılması amacıyla çalışma başlattı.

ETD cihazıyla gerçekleşen denetimler, tarama dedektörünün uç kısmında yer alan sentetik parçayla bagaj veya yolcu üzerinden numune (toz) alınmasıyla yapılıyor. Daha sonra numuneler, cihazda analiz ediliyor. Kısa sürede tamamlanan analiz sonucunda, yolcu veya bagajın bomba ile temas edip etmediği ortaya çıkıyor.

Bu arada İngiltere ve Fransa, havalimanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde içeriği henüz kamuoyu ile paylaşılmayan yeni kararlar alındığını açıkladı. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin uluslararası ortakları ile müşterek şekilde havacılık güvenliğini düzenli şekilde gözden geçirdiği belirtildi. Uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, yolcuların büyük kısmı için ‘ciddi bir aksamaya’ yol açmayacağı ifade edilen açıklamada, ‘önemli seviyedeki tehdit derecesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacağı’ vurgulandı. Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ABD’ye tüm doğrudan uçuşların olduğu havalimanlarında bu ülkeden gelen istek doğrultusunda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Açıklamada, yaz boyunca uygulanacak güvenlik tedbirleri nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşanabileceği belirtildi.

'EL-NUSRA BAĞIMSIZ BİR ÖRGÜT OLARAK LİSTELENDİ'

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada El-Nusra Cephesi'nin, terörizmin finansmanının önlenmesi mevzuatı kapsamında bağımsız bir terör örgütü olarak listelenmiş durumda olduğunu bildirdi.

Bilgiç, El-Nusra Cephesi'nin Birleşmiş Milletler'in yaptırımlar listesinde yer alması ve terörizmin finansmanının önlenmesi yasası çerçevesinde mevzuata aktarılması sürecine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, El-Nusra Cephesi'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) El-Kaide ve bağlantılı kişi, kuruluş ve örgütleri listeleyen Yaptırımlar Komitesi tarafından, ilk defa 30 Mayıs 2013 tarihinde, Irak El-Kaidesi (Al-Qaida in Iraq) çatı örgütü altında, örgütün kullandığı diğer isimler bölümünde "Jabhat al Nusrah, Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front, The Victory Front, Al-Nusrah Front for the People of the Levant" olarak listeye dahil edildiğini hatırlattı.

BMGK tarafından alınan bu kararın, 6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun" çerçevesinde 30 Eylül 2013 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararıyla mevzuata aktarıldığını ifade eden Bilgiç, bu kararın da 10 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve bu tarih itibarıyla El-Nusra Cephesi'nin, tasarrufunda bulunan Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması kararlaştırılan kişi, kuruluş ve örgütler listesine dahil edildiğini vurguladı.

BMGK Yaptırımlar Komitesi'nin 14 Mayıs'ta aldığı kararla El-Nusra Cephesi'nin Yaptırımlar Listesi'nde bulunduğu Irak El-Kaidesi bölümünden çıkararak, bağımsız bir örgüt olarak "Al-Nusrah Front for the People of the Levant" ismiyle listelediğini belirten Bilgiç, örgütün kullandığı diğer isimler arasında "the Victory Front Jabhat al Nusrah, Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front, Al-Nusra Front"un yer aldığını ifade etti.    

BMGK Yaptırımlar Komitesi tarafından yapılan güncelleme doğrultusunda, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi mevzuatı kapsamında 21 Mayıs'ta alınan Bakanlar Kurulu kararıyla El-Nusra'nın, Irak El-Kaidesi'nden bağımsız bir örgüt olarak bu kez "Al-Nusrah Front for the People of the Levant" ismiyle listelendiğinin altını çizen Bilgiç, bu kararın 3 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bilgiç, şunları söylemişti.

"Bu itibarla El-Nusra Cephesi mevzuatımız kapsamında bağımsız bir örgüt olarak listelenmiş durumdadır. BMGK Yaptırımlar Komitesi son olarak, 2 Haziran'da aldığı kararla Irak El-Kaidesi altında yer alan "kullanılan diğer isimler" bölümünden ''Jabhat al Nusrah, Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front, The Victory Front'' isimlerini silmiştir. Bakanlar Kurulu tarafından 16 Haziran'da alınan karar da esasen, Yaptırımlar Komitesi tarafından yapılan söz konusu güncellemenin mevzuatımıza aktarılmasından ibarettir."

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

HAVALİMANLARINDA EL-NUSRA ALARMI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

TAKILMA POLISE ~ 10 yıl önce
Polise katiliyorum iyiki var polis yoksa senin gibi cok irkci cikar polisi sevmeyen BIN KERE YASA TÜRK POLISI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 10 yıl önce
Nusra boyle gerzekce eylemler yapmaz adamlar Israilin dibinde zaten saldirmak istese oraya saldirir, ABD Israil ayni. Amerikalilar bu salakliklarindan kaybediyorlar zaten savasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biz zaten kullanıyoruz yillardir bunu Amerika ve İsrail ucuslarinda yeni birşey değil etd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl ~ 10 yıl önce
teror doguda onu bitiremeyenler bunu mu bıtırecek bırakın Allah askına Anca olayları ızler Takdiri ilahi derler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Bu cihazlar atıl bir vaziyette duruyordu üstüne üstlük polislerde kullanmayı bilmiyor nasıl olacak bu iş şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
polis ~ 10 yıl önce
öğrenin sen dert etme..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bizim havalimaninin anasinida belleseler polis anca oturdugu yerde cay icer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agzina saglik ~ 10 yıl önce
aynen durum boyle,agzina saglik
polis ~ 10 yıl önce
Sen hiç merak etme polis çayını içer işini de yapar... merak etme tamamı bol kesenden sallayan !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000