24 Temmuz 2013, Çarşamba 15:20:15

HAVALİMANI YAPIMI İÇİN RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na havaalanı için başvurdu.
  • Karabük'e havaalanı şart.En az pist 2250 metre olmalı.Hocamı tebrik ediyorum.Kastamonu,Çaycuma bize uymaz.Turizm kenti safranboluyu havaalanı tam anlamıyla uçurur.Ayrıca yabancı yatırımcı havaalanı yok diye Karabük'e yatırım yapmak istemiyor.Yeni yatırımların önü açılır.
  • Hey,Karabüklüler;Havaalanı isteyeceğinize,Karabük-Çaycuma arasında adam gibi karayolu isteyin.Hem Saltukova'nın önünden geçen demiryolunuzda var!
  • Vallahi bir üniversite rektörü olmasa da milletvekili adayı olsa güler geçerdim ama sen rektörsen bilimsel konuşman gerek.Zonguldak havalimanı ile Karabük arası kaç kilometre(20 yıl önce ne Karabük vardı ne Bartın hepsi birden Zonguldak'tı).orman yangınları için stol havalimanı yapmak çok farklı bir durum ki bunun gerekliliği bile tartışma konusudur.Sivil havacılık y.o konusuna ise hiç girmeyelim, devlet-özel olmak üzere onlarca okul var.Bu sektörde istihdam olanağı çok kısıtlı iken bu kadar çok işgücü sunmak sadece insan kaynakları israfıdır.Tabii diğer konu da bu her mahalleye bir üniversite kafası.ilkokuldan çok üniversite oldu memlekette bu da büyük bir kaynak israfı.
  • Sayın hocamız, daha henüz uçakları uçmaya başlamadan uçuşa geçmiş. Son dönemde Ülkemizin bir ok üniversitesinde maalesef bir çok havacılık okulu kağıt üzerinde kurulmuş durumda. Bazıları fiili olarak faaliyete geçmiş ama her nedense tüm bu Üniversitelerin rektörleri sanki uzaydan gelmişçesine açıklamalar yapıyor bu hocaların akıl hocaları kimler. Ülkemizde havacılıkta bir gelişme olduğu kesin ama kurulan havacılık okullarında ise bir patlama olduğunu hiç kimse görmüyor mu? Gelecekte bu okullardan mezun olacak öğrencilere kim iş verecek? Bu mezunların ne kadarı iş bulacak? Şimdi ümit vaat eden yöneticiler nasıl olsa o zaman ben görevde olmayacağım benden sonrası tufan mı diyor? Bu ülkenin devlet büyükleri bunlara neden dur demiyor. YÖK neden her başvuru yapana Havacılık okulu kurma izni veriyor? Bu ülkenin kaynakları neden gereksiz yere heba ediliyor? Bunun hesabını soracak bir babayiğit yok mudur? Yok mu içimizde arık Kral Çıplak diyebilecek bir kişi!
  • Durmak yok insanları kandırmaya devam. Bunlar türkiye yi amerika ile karıştırdı sanırım. Eyalet ve il arasındaki farkı birinin öğretmesi lazım. Bir de utanmadan pilot ihtiyacını karşılamada diyor. Hani şu olmayan pilot ihtiyacı. Bir de taknisyen ihtiyecını karşılarsan tamdır.
  • nasıl yani? karabük Türkiyenin en gelişmiş en güzel en turistik sanayisi en çok gelişmiş şehiriymiş...eee öyle diyoo ama .sanırım başka şehirlere gitmemiş...
  • Kastamonu havalimania acildi. Orasini kullansinlar daha iyi olmazmi? nasil olsa Kastamonu her saat yada dakika ucak kalkip inecek bir havalimani degil. Orada egitimlerini yapabilirler.

Karabük Üniversitesi’nde Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu kurulmasının ardından açıklama yapan KBÜ Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, havaalanı yapımı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü’ne gerekli yazıları yazdıklarını söyledi.

Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu’nun tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini belirten Rektör Uysal, şöyle konuştu: “Karabük Üniversitesi olarak çok mutlu bir günü yaşıyoruz. Bugünkü Resmi Gazete'de Karabük Üniversitesi’ne bağlı Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu kurulmuştur. Çok uzun zamandır bu yüksek okulun kurulması için mücadele etmekteydik. Bu başarıyı yakalamış durumdayız."
Sivil Havacılık ve Yüksek Okulu’nun tek başına kurulmasının pek bir anlam ifade etmediğini anlatan Uysal, şunları söyledi: "Yüksek okulumuzun uygulama alanı olarak bir havaalanına ihtiyacı var. Bu amaçla Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdık. İnşallah oradan gelen heyet, bizim planladığımız yerde havaalanının kurulmasına izin verdiği taktirde en kısa süre içerisinde Karabük Üniversitesi’nin bir havaalanı olacak. Tabi bu havaalanı sadece Karabük Üniversitesi’nin hizmetinde olmayacak, Karabük’ün yüzde 67’si ormanlık alanla kaplı ve Türkiye’nin en büyük ormanlık illerinin içinde yer alıyoruz. Bu aylarda orman yangınları çok fazla orman yangınlarına havadan müdahale etme şansımız yok. İnşallah bu havaalanını şehrimize kazandırdığımız zaman aynı zamanda ormanların söndürülmesinde bu havaalanını kullanacağız. Karabük aynı zamanda ağır sanayinin başkenti konumunda ve çok fazla iş kazaları meydana geliyor ve havaalanımız hava ambulanslarının inip kalkabileceği bir yer haline gelecektir. Karabük, Safranbolu, Yenice, Eskipazar ve Eflani’si ile turizmin cenneti durumunda, turizmin çeşitlenmesi ve geliştirilmesi anlamında çok fazla katkı sağlayacaktır. Her şeyden önce ülkemizin ihtiyacı olan pilotların yetiştirilmesinde Sivil Havacılık ve Yüksek Okulumuz ve yapmaya çalıştığımız havaalanımız çok fazla katkı sağlayacaktır.” 

HAVALİMANI YAPIMI İÇİN RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

BORSACI ~ 11 yıl önce
Karabük'e havaalanı şart.En az pist 2250 metre olmalı.Hocamı tebrik ediyorum.Kastamonu,Çaycuma bize uymaz.Turizm kenti safranboluyu havaalanı tam anlamıyla uçurur.Ayrıca yabancı yatırımcı havaalanı yok diye Karabük'e yatırım yapmak istemiyor.Yeni yatırımların önü açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Hey,Karabüklüler;Havaalanı isteyeceğinize,Karabük-Çaycuma arasında adam gibi karayolu isteyin.Hem Saltukova'nın önünden geçen demiryolunuzda var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesapsız işler ~ 11 yıl önce
Vallahi bir üniversite rektörü olmasa da milletvekili adayı olsa güler geçerdim ama sen rektörsen bilimsel konuşman gerek.Zonguldak havalimanı ile Karabük arası kaç kilometre(20 yıl önce ne Karabük vardı ne Bartın hepsi birden Zonguldak'tı).orman yangınları için stol havalimanı yapmak çok farklı bir durum ki bunun gerekliliği bile tartışma konusudur.Sivil havacılık y.o konusuna ise hiç girmeyelim, devlet-özel olmak üzere onlarca okul var.Bu sektörde istihdam olanağı çok kısıtlı iken bu kadar çok işgücü sunmak sadece insan kaynakları israfıdır.Tabii diğer konu da bu her mahalleye bir üniversite kafası.ilkokuldan çok üniversite oldu memlekette bu da büyük bir kaynak israfı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galaksi ~ 11 yıl önce
Sayın hocamız, daha henüz uçakları uçmaya başlamadan uçuşa geçmiş. Son dönemde Ülkemizin bir ok üniversitesinde maalesef bir çok havacılık okulu kağıt üzerinde kurulmuş durumda. Bazıları fiili olarak faaliyete geçmiş ama her nedense tüm bu Üniversitelerin rektörleri sanki uzaydan gelmişçesine açıklamalar yapıyor bu hocaların akıl hocaları kimler. Ülkemizde havacılıkta bir gelişme olduğu kesin ama kurulan havacılık okullarında ise bir patlama olduğunu hiç kimse görmüyor mu? Gelecekte bu okullardan mezun olacak öğrencilere kim iş verecek? Bu mezunların ne kadarı iş bulacak? Şimdi ümit vaat eden yöneticiler nasıl olsa o zaman ben görevde olmayacağım benden sonrası tufan mı diyor? Bu ülkenin devlet büyükleri bunlara neden dur demiyor. YÖK neden her başvuru yapana Havacılık okulu kurma izni veriyor? Bu ülkenin kaynakları neden gereksiz yere heba ediliyor? Bunun hesabını soracak bir babayiğit yok mudur? Yok mu içimizde arık Kral Çıplak diyebilecek bir kişi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Durmak yok insanları kandırmaya devam. Bunlar türkiye yi amerika ile karıştırdı sanırım. Eyalet ve il arasındaki farkı birinin öğretmesi lazım. Bir de utanmadan pilot ihtiyacını karşılamada diyor. Hani şu olmayan pilot ihtiyacı. Bir de taknisyen ihtiyecını karşılarsan tamdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
nasıl yani? karabük Türkiyenin en gelişmiş en güzel en turistik sanayisi en çok gelişmiş şehiriymiş...eee öyle diyoo ama .sanırım başka şehirlere gitmemiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuscu ~ 11 yıl önce
öyle tabi hıyar
Karabuk ~ 11 yıl önce
Kastamonu havalimania acildi. Orasini kullansinlar daha iyi olmazmi? nasil olsa Kastamonu her saat yada dakika ucak kalkip inecek bir havalimani degil. Orada egitimlerini yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000