11 Ocak 2009, Pazar 09:02:13

Havalimanı projesi Adana ve Mersin'i böldü

Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın 45 kilometre yakınına ikinci bir havalimanı projesi, Adana ile Mersin'i böldü.
  • Ben bir mersinli olarak mersine havaalanı yapılmasını istiyorum ve gerekli olduğunuz düşünüyorum.Mersin'e yapılacak havaalanı kesinllikle Tarsus tarafına değil kızkalesi tarafına doğru yapılmalıdır.Çünkü Tarsus ve Sakirpaşa Havalimanı arası 45 km. eğer böyle bir yatırım yapılırsa ölü br yatırım olur.Havaalanı kızkalesi tarafına yapılırsa ne Adana ne de Mersin için sorun yaratır.
  • mersine kesinlikle havaalanı şart. fakat bu tarsus değilde taşucu'na yapılsa çok daha verimli olabileceğini düşünüyorum. taşucu, susanoğlu ve kızkalesi gibi trustik yerlerin olmasına rağmen turist sayısı çok az. kesilikle ve kesinlikle taşucu havaalanı için en uyğun bölge...
  • Sayin arkadaslar... Gercekten olaya turizim olarak bakarsak mersin turkiye icin bir kayiptir avrupada nedeyse her sehre hava alani yapiliyor bes yil geriye bakarsak hava alani yapmak yanlis idi bir bes yil sonra turkiyede bu degisiklikler hazir olmasi lazim bugun antalya yapilan yatirimlar neden mersine yapilmasin,neden mersin emekli sehri olsun,neden turizm cehri olmasin,neden oteller yapilmasin,neden insanlar kahve koselerinde issiz kalsin,nedenler bitmiyor saymakla unutmamak lazim mersin sahileri kumla kapli turkiyenin en guzel sehridir cocuklarimiza is lazim sebze halinde sebzelerimiz tarlada meyveler curuyor bunlari satacak is alani yaratacak oteler istiyoruz.
  • Şakirpaşa havalimanı bölgenin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor;bu yetersizliğin giderilmesi için en ekonomik çözüm havalimanının bulunduğu yerde genişletilmesi olacaktır.Ayrıca bu durumda bile dc-10,b747 ve Antonov gibi dev olarak nitelendirdiğimiz uçaklar alana iniyor.
  • Adana Havaalanının yaklaşık 20 km. Doğusunda İncirlik Askeri Havaalanı var Resmen Adananın içinde sayılır.Bir gün şartlar değişirde diğer askeri alanlar gibi İncirlik de sivil trafiğe açılırsa. peş peşe üç tane havaalanı.Çukur ovaya fazla lüks değilmi? Hatay havaalanıda açıldı.Ben derimki birileri Adana hava alanının arazisine göz dikti.
  • Burasi Antalya Havalimanina 250 KM uzakta olmasina ragmen.Alanya Incekumve Anamur'a daha iyi bir Turistik hizmet vermesi mümkün olacagini,ayrica yöreye mahsus tarim ürünlerini Avrupaya ulastirma firsatida cabasi.Mersin'liler bu tarafa hizmet götürmek amacinda degillermi?Yoksa taksiye biner gibi ucakta evlerinin önündenmi kalkmasini istemekteler.Yeni havaalani insaa etmek büyük bir yatirim.Ayni para ile Sakir Pasa gelistirilmesi ve TCDD da hizli tren sistemi ile hem yörede yasayanlara Rayli sistemi kullanma imkanini saglar,hemde cevre korumaya hizmet eder.
  • Ben Almanya'da yasayan bir kisiyim.Frankfurt-Köln 175 KM,Frankfurt -Stutgart 175 KM-Frankfurt-Nürenberg 210 KM.Burada kimse bize mesafe uzak yakina bir hava alani yapalim dememektedir 5 Eyalete hudud olan Frankfurt'a karsi.Zira Alanin hizmeti hepsini karsilmaktadir.Ekonomik ve cevre düsüncesi herseyi yönetmektedir.Köln-Düsseldorf olayi ise cok eskiye dayanir ve Düsseldorf'un gece ucuslarina kapali olmasiyle 2 alan 70 KM mesafede yasamaktadir.Düsseldorf'un kapasite artirma imkanida yoktur.
  • bu ülkenin kaynakları böyle heba ediliyor.45 km öteye havaalanı yapmak israfında ötesinde birşey.vergilerimize yazık.mersinliler de mantıklı düşünsünler.havaalanı yerine hızlı tren istesinler.hiç mantık yok bu insanlarda...
  • havalimani yapilmasina hic gerek yok, sakirpasayi genisletsinler... daha mantikli, bosu bosuna masraf olur yeni bir havalimani....
  • ülkemizden Ankara İzmir ve İstanbul dışındaki illerde sivil amaçlı iki havalimanının bulunması israftır şakirpaşa byütüle bilecği kadar büyütülmelidir sorun ulaşımsa adananın bitmeyen metrosunu tcdd devralsın ve mersin e hızlı tren gibi sefer düzenlenecek bir hatta yapıp hva alanını iki şehrede bağlasınlar

Adanalılar, 150 milyon TL'ye mal olacak yeni havaalanını 'israf' olarak görürken Mersinliler 'bölgenin' ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Mersin'in Tarsus ilçesi Baharlı köyü yakınlarına yapılması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın 2009 yılı bütçesine konulan yatırım için fizibilite ve proje hazırlıklarına başlandı. Adana'daki sivil toplum kuruluşları, aynı bölgeye ikinci bir havaalanı yapmanın ülke kaynaklarını heba edeceğini savunurken, bunun yerine Şakirpaşa Havalimanı'nın genişletilmesini öneriyor.

Adana Güçbirliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, "Olaya siyasi bakmamak lazım. Bu havalimanı bizim vergilerimizle yapılacak. Şakirpaşa genişlemeye müsaitken, 45 kilometre ötede bir havalimanı kurmanın bilimsel gerekçesi yok. Adana-Mersin çekişmesi ülke kaynaklarını heba eder." diyor. Mersin Platformu Sözcüsü Abdullah Ayan ise Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın Mersin'in önceliği olduğunu söylüyor. Adanalıların duygusal sebeplerle karşı çıktığını belirten Ayan, "Şakirpaşa yetersiz. Yeni havalimanı Türkiye'de dev uçakların inebileceği bir ilk olacak." diye konuşuyor.

Havalimanı projesi Adana ve Mersin'i böldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bir mersinli olarak mersine havaalanı yapılmasını istiyorum ve gerekli olduğunuz düşünüyorum.Mersin'e yapılacak havaalanı kesinllikle Tarsus tarafına değil kızkalesi tarafına doğru yapılmalıdır.Çünkü Tarsus ve Sakirpaşa Havalimanı arası 45 km. eğer böyle bir yatırım yapılırsa ölü br yatırım olur.Havaalanı kızkalesi tarafına yapılırsa ne Adana ne de Mersin için sorun yaratır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmzsuyum ~ 15 yıl önce
mersine kesinlikle havaalanı şart. fakat bu tarsus değilde taşucu'na yapılsa çok daha verimli olabileceğini düşünüyorum. taşucu, susanoğlu ve kızkalesi gibi trustik yerlerin olmasına rağmen turist sayısı çok az. kesilikle ve kesinlikle taşucu havaalanı için en uyğun bölge...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dunyali ~ 15 yıl önce
Sayin arkadaslar... Gercekten olaya turizim olarak bakarsak mersin turkiye icin bir kayiptir avrupada nedeyse her sehre hava alani yapiliyor bes yil geriye bakarsak hava alani yapmak yanlis idi bir bes yil sonra turkiyede bu degisiklikler hazir olmasi lazim bugun antalya yapilan yatirimlar neden mersine yapilmasin,neden mersin emekli sehri olsun,neden turizm cehri olmasin,neden oteller yapilmasin,neden insanlar kahve koselerinde issiz kalsin,nedenler bitmiyor saymakla unutmamak lazim mersin sahileri kumla kapli turkiyenin en guzel sehridir cocuklarimiza is lazim sebze halinde sebzelerimiz tarlada meyveler curuyor bunlari satacak is alani yaratacak oteler istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airfly ~ 15 yıl önce
Şakirpaşa havalimanı bölgenin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor;bu yetersizliğin giderilmesi için en ekonomik çözüm havalimanının bulunduğu yerde genişletilmesi olacaktır.Ayrıca bu durumda bile dc-10,b747 ve Antonov gibi dev olarak nitelendirdiğimiz uçaklar alana iniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek 320 ~ 15 yıl önce
Adana Havaalanının yaklaşık 20 km. Doğusunda İncirlik Askeri Havaalanı var Resmen Adananın içinde sayılır.Bir gün şartlar değişirde diğer askeri alanlar gibi İncirlik de sivil trafiğe açılırsa. peş peşe üç tane havaalanı.Çukur ovaya fazla lüks değilmi? Hatay havaalanıda açıldı.Ben derimki birileri Adana hava alanının arazisine göz dikti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Burasi Antalya Havalimanina 250 KM uzakta olmasina ragmen.Alanya Incekumve Anamur'a daha iyi bir Turistik hizmet vermesi mümkün olacagini,ayrica yöreye mahsus tarim ürünlerini Avrupaya ulastirma firsatida cabasi.Mersin'liler bu tarafa hizmet götürmek amacinda degillermi?Yoksa taksiye biner gibi ucakta evlerinin önündenmi kalkmasini istemekteler.Yeni havaalani insaa etmek büyük bir yatirim.Ayni para ile Sakir Pasa gelistirilmesi ve TCDD da hizli tren sistemi ile hem yörede yasayanlara Rayli sistemi kullanma imkanini saglar,hemde cevre korumaya hizmet eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Ben Almanya'da yasayan bir kisiyim.Frankfurt-Köln 175 KM,Frankfurt -Stutgart 175 KM-Frankfurt-Nürenberg 210 KM.Burada kimse bize mesafe uzak yakina bir hava alani yapalim dememektedir 5 Eyalete hudud olan Frankfurt'a karsi.Zira Alanin hizmeti hepsini karsilmaktadir.Ekonomik ve cevre düsüncesi herseyi yönetmektedir.Köln-Düsseldorf olayi ise cok eskiye dayanir ve Düsseldorf'un gece ucuslarina kapali olmasiyle 2 alan 70 KM mesafede yasamaktadir.Düsseldorf'un kapasite artirma imkanida yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
israf ~ 15 yıl önce
bu ülkenin kaynakları böyle heba ediliyor.45 km öteye havaalanı yapmak israfında ötesinde birşey.vergilerimize yazık.mersinliler de mantıklı düşünsünler.havaalanı yerine hızlı tren istesinler.hiç mantık yok bu insanlarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adanali ~ 15 yıl önce
havalimani yapilmasina hic gerek yok, sakirpasayi genisletsinler... daha mantikli, bosu bosuna masraf olur yeni bir havalimani....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayach ~ 15 yıl önce
ülkemizden Ankara İzmir ve İstanbul dışındaki illerde sivil amaçlı iki havalimanının bulunması israftır şakirpaşa byütüle bilecği kadar büyütülmelidir sorun ulaşımsa adananın bitmeyen metrosunu tcdd devralsın ve mersin e hızlı tren gibi sefer düzenlenecek bir hatta yapıp hva alanını iki şehrede bağlasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000