18 Ağustos 2008, Pazartesi 16:23:02

"Havaalanının bir yere gittiği yok"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, havaalanı konusunda Adana kamuoyunda gereksiz bir tartışma ve yanlış bilgilendirmenin yapıldığını belirterek, "Adanalılar rahat olsun. Havaalanımız bir yere gitmiyor." dedi.
  • adana bölgeye tabiki uluslar arası boyutlarda bir hava limanı ihtiyacı var..Ama bu limanın büyütülmesi olarak mı yoksa adna il sınırlarında başka bir yer mi olacak onu zaman gösterecek .Eğer mevcut liman büyütülecekse yıllardır bekleyen istimlak çalışmaları bir an evvel yapılmalı çünkü belediyelerin gözleri önünde kaçak yapılaşma var.ne olacaksa bir an evvel olmalı ve adananın havaalanı her halükarda adanada kalmalı..TRT nin adanadan mersine taşındığı gibi adana havalimanı da gidemez..
  • Büyüklük göreceli bir kavram. Eğer yolcu sayısı söz konusuysa, yıllık 2-2,5 milyonluk Adana'nın 3-5 yıl içinde 90 milyon yolcuya nasıl ulaşacağı akıllara zarar. Belki de küresel bir merkez olacaktır, (fena fikir de değil hani), yani THY, Emirates, Lufthansa vb. ana hublarını buraya taşıyacak :)) Ya da yüzölçümü olarak en büyük olacaktır. Ne o Çukurova'da Cidde'yi sollatacak yeni bir Kabe falan mı bulundu, tövbe, tövbe...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın havaalanı ile ilgili olarak, "Çukurova'da dünyanın en büyük havaalanına ihtiyaç vardır", Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de "Bilimsel çalışmalar havaalanının yeni yerini gösterecektir" dediğini hatırlatan Durak, "Her ikisi de doğru sözdür. Ben de diyorum ki; bilimsel çalışmalar bu yerin mevcut Adana Havaalanı olduğunu gösterecektir. Nitekim bu yönde takriben 10 yıl önce hazırlanmış bir bilimsel rapor vardır. Ulaştırma Bakanlığı'nca Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) hazırlatılan bu raporun sonuç bölümünde; Adana Havalanı'nın tevsii edilmesi halinde, uluslararası en büyük havaalanı fonksiyonunu ifa edeceği, bölgeye ikinci bir havaalanı yapılmasının gereksiz ve lüks olduğu belirtiliyor. Görüleceği üzere; Başbakan'ın, Bakan Tüzmen'in sözleri, 'Adana Havaalanı kapatılsın, Mersin'e taşınsın veya Mersin'e ikinci bir havaalanı yapılsın' şeklinde değildir. Tam tersine bölgenin ihtiyacının giderilmesi doğrultusundadır." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl kadar önce Adana ziyaretinde, havaalanı konusunda verdiği talimatı da dile getiren Başkan Durak, "Başbakan Erdoğan, Adana'ya teşriflerinde helikopterle çevrede inceleme yaparken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti İl Başakanı Mustafa Attaroğlu ve benim de yanımda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a dönerek, Adana Havaalanı'nın genişletilmesini istemiş ve İzmir Havaalanı'ndaki gibi yap işlet formülüyle terminal binası yapılması talimatını vermiştir." dedi.

 

"Havaalanının bir yere gittiği yok"

Yorumlar

adnan ~ 16 yıl önce
adana bölgeye tabiki uluslar arası boyutlarda bir hava limanı ihtiyacı var..Ama bu limanın büyütülmesi olarak mı yoksa adna il sınırlarında başka bir yer mi olacak onu zaman gösterecek .Eğer mevcut liman büyütülecekse yıllardır bekleyen istimlak çalışmaları bir an evvel yapılmalı çünkü belediyelerin gözleri önünde kaçak yapılaşma var.ne olacaksa bir an evvel olmalı ve adananın havaalanı her halükarda adanada kalmalı..TRT nin adanadan mersine taşındığı gibi adana havalimanı da gidemez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enbüyük ~ 16 yıl önce
Büyüklük göreceli bir kavram. Eğer yolcu sayısı söz konusuysa, yıllık 2-2,5 milyonluk Adana'nın 3-5 yıl içinde 90 milyon yolcuya nasıl ulaşacağı akıllara zarar. Belki de küresel bir merkez olacaktır, (fena fikir de değil hani), yani THY, Emirates, Lufthansa vb. ana hublarını buraya taşıyacak :)) Ya da yüzölçümü olarak en büyük olacaktır. Ne o Çukurova'da Cidde'yi sollatacak yeni bir Kabe falan mı bulundu, tövbe, tövbe...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000