31 Temmuz 2008, Perşembe 15:51:38

Havaalanı talepleri karşılar!

Türk Arap İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, Ulaştırma Bakanlığı'nın Mersin'e uluslararası havaalanı yapma projesini desteklediklerini söyledi.

Narin, "Mersin'in doğusunda yer alacak uluslararası ölçekteki Bölgesel Uluslararası Çukurova Havaalanı, bölgemiz ve ülkemiz için önemli kazanımlar sağlayacaktır." dedi.

Mersin'in doğusunda kurulacak uluslararası nitelikteki havaalanının bölgeye önemli kazanımlar getireceğini ifade eden Narin, bölge ticari faaliyetlerinin her geçen gün arttığını kaydetti.

Çukurova Bölgesi'ndeki 7 ilin yük ve yolcu kapasitesi gözönüne alındığında havaalanının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini dile getiren Doğan Narin, ayrıca bu illerin yurtdışında yaşayan vatandaşlarının da göz ardı edilmeyecek rakamlara ulaştığına dikkat çekti.

Havaalanının bölgeye çekilmek istenen yatırımcı, sanayici ve turistleri cezbedeceğini kaydeden Narin, "Bölgesel Uluslararası Çukurova Havaalanı'ndan, Ortadoğu, Avrupa, Rusya Federasyonu, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenlenecek direk seferler, bölgemize ticari, kültürel ve turizm alanında önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında kurulacak havaalanının verimli çalışmayacağı yönündeki iddialar çürümektedir. Yurtdışındaki işadamları ve turistler bölgemize direk gelme şansına sahip olduklarında, seyahatlerini sıklaştıracak ve buda kalkınmaya katkı sunacaktır. Bu nedenle şehircilik anlayışından uzaklaşarak bölgesel kalkınmayı benimsemek gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Narin, Mersin'in batısına yapılması planlanan havaalanının sadece kente hitap edeceğini ve uluslararası havaalanı olma şansını kaybedeceğini dile getirerek, batıya yapılacak küçük ölçekli bir havaalanının talepleri karşılamaya yetmeyeceğini ifade etti.

 

Havaalanı talepleri karşılar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000