27 Ocak 2009, Salı 07:49:23

"Havaalanı siyasi şov aracı olmamalı!"

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aytaç Durak, yaklaşık 20 yıldır Adana Havaalanı’nın başka bir yere taşınması konusunu politikacıların siyasi malzeme yaptıklarını savunarak, bu açıklamaların bilimsel dayanağının olmadığını söyledi.
  • ŞEHRİN MERKEZİNDE UÇAKTAN İNİP DE YARIM SAAT Bİ SAAT DE OTOBÜS YOLCULUGU YAPMIYORSUNUZ EVİNİZE GİTMEK İÇİN.ŞEHİR MERKEZİNDE Bİ HAVALİMANI BUNUN DÜNYADA ÖRNEGİNE ÇOK AZ RASTLANIR.GENİŞLETİLME GELİŞTİRİLME BÜYÜTÜLME İMKANI VARKEN 50 KM İLERİYE BAŞKA Bİ HAVALİMANI YAPMAK KİM İÇİN SAÇMA OLMAZ SÖYLEYİN.

Durak, yaptığı açıklamada, yaklaşan seçimler öncesi, havaalanı konusunun yeniden gündeme getirildiğini belirterek, “Hatırlayalım; Adanalı bir milletvekilimiz çıkıp, ‘Havaalanını Tuzla’ya yapalım’ demiş, O dönemin başbakanı da söz verip, ‘Bir dahaki gelişimde uçakla Tuzla’ya inerim’ diye konuşmuştu. Yine Mersinli bir bakan, ‘Havaalanını Taşucu veya Kazanlı’ya nakledeceğim’ demişti. Şimdi de daha önce Gaziantep milletvekilliği yapan, 2007 yılında Mersin milletvekili seçilen Sayın Kürşad Tüzmen bakan olur olmaz havaalanını Mersin’e taşıyacağını söyledi” şeklinde konuştu.

“Dünyanın hiçbir yerinde böyle büyük devasa projeler siyasi malzeme olarak kullanılamaz” diyen Başkan Durak, “Bu tür projeler ihtiyaçlara binaen fizibilite raporları ve uzmanların hazırladığı tasarımlar yapılmadan, siyasi şov olarak kullanılamaz. 11 yıl kadar önce Ulaştırma Bakanlığı, Adana Havaalanı ile ilgili 6 ciltlik bir bilimsel rapor hazırlatmıştı. Raporda bu alanın “tevzii edilmesi halinde çok daha büyük fonksiyon ifa edeceği” belirtilmektedir. Acaba siyasilerimiz hangisi bu raporları inceleyerek konuşmaktadır?” dedi.

Adana Havaalanı'nın tarihinde bir gün dahi kapanmadığını vurgulayan Durak, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi fiziki şartlarına sahip bir bölgededir. Nitekim, Ulaştırma Bakanlığı’nın talebi üzerine belediyemiz havaalanımızın genişletilmesi için 2001 yılındaki taleplerine uygun olarak belediye meclisimiz plan değişiklikleri yapmıştır. Yine aynı doğrultuda yaklaşık 700 bin metrekarelik askeri alanın havaalanı içerisine alınması ve pistin uzatılması, ilave pist yapılması koşulları plan değişikliğiyle sağlanmıştır.

Ayrıca, 2 yıl kadar önce Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, “Adana Havaalanı terminali çok küçük. İzmir’dekine benzer şartlarla buraya yeni bir terminal binası inşası ihale ediniz” talimatını benim yanımda şifai olarak vermişti. Bütün bu gerçekler varken, Sayın Kürşad Tüzmen’in Mersin Milletvekili olur olmaz yaptığı konuşmanın bilimsel dayanağı olmadığını, o tarihlerde AK Partili bir belediye başkanı olarak açıklamıştım. Ekonomimiz siyasi demeçlerin peşinde milyar dolarları harcayacak kadar lükse sahip değildir”.

 

"Havaalanı siyasi şov aracı olmamalı!"

Yorumlar

KAAN ~ 15 yıl önce
ŞEHRİN MERKEZİNDE UÇAKTAN İNİP DE YARIM SAAT Bİ SAAT DE OTOBÜS YOLCULUGU YAPMIYORSUNUZ EVİNİZE GİTMEK İÇİN.ŞEHİR MERKEZİNDE Bİ HAVALİMANI BUNUN DÜNYADA ÖRNEGİNE ÇOK AZ RASTLANIR.GENİŞLETİLME GELİŞTİRİLME BÜYÜTÜLME İMKANI VARKEN 50 KM İLERİYE BAŞKA Bİ HAVALİMANI YAPMAK KİM İÇİN SAÇMA OLMAZ SÖYLEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000