14 Ekim 2008, Salı 07:51:32

Havaalanı Mersin'i aktarma bölgesi yapar

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, İstanbul ve Dubai dışında bölgede büyük aktarma havaalanı olmadığını ve bu durumun Mersin'e yapılacak havaalanıyla fırsata dönüşüceğini aktardı.
  • ne aktarma merkesi ya ne sacmalık böyle buuu!!!
  • Numan Olcar beyefendi,Mersin'in aktarma merkezi olabileceği hatta olacağı yolunda bir iddiada bulunmuş.Bu hepimizin arzu edeceği bir isteyeceği birşey.Ancak gerçekler ve bugüne kadar olan gelişmeler,bu iddia ve temennileri malesef boş çıkaracak düzeydedir!Şimdi bir kısım arkadaş diyeceklerki"Efenim memleketimizin gelişmesine niçin böyle umutsuz bir yaklaşım içindesiniz niçin bu kadargeri kafalı düşünüyorsunuz?".Evet belki haklılar ancak aynı düşünceyle yapılan Esenboğa Havalimanı yeni terminal binası ve diğer tesisler sadece rutin uçuşlara hizmet vermekte,bugüne kadar herhangi bir transit uçuşta kullanılmadı.Yine büyük hayallerle yapılan Yenişehir Havalimanı,atıl vaziyette duruyor.Isparta Süleyman Demirel,Çorlu'da aynı şekilde.Buralara bu milletin trilyonları yatırıldı.Sadece siyasi rant elde ederim,seçimlerde oy toplarım hesaplarıyla yapılan birçok proje atıl vaziyette durmaktadır.Birde böyle "havaalanı şu bölgeye yapılacak"diye yapılan spekülasyonlar sonucu ortaya çıkan ARAZİ RANTIndan ise hiç bahsetmeyelim isterseniz?!!!Tatlı rüyalar!

Çukurova Bölgesi'ne uluslararası boyutta bir 'hub' havaalanı istediklerini ifade eden Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, ne Adana'yla ne de Mersin'e 'havaalanı olsun da nasıl olursa olsun' düşüncesine sahip olmadıklarını vurguladı. Adana dışında Mersin'e yapılacak olan havaalanının hem ticari hem de turizm bakımından bölgenin kalkınmasına fayda sağlayacağını dile getiren Olcar, yapılacak olan aktarma havaalanının önemine değindi  Olcar, "Küresel oyuncu olmayı hedefliyorsanız planlarınızı eldeki verilerle yapıp bunlara göre hareket etmek zorundasınız. Şimdi yeniden düşünelim Lojistik, Tarım Gıda ve Turizmin yanında sadece Mersin ve Adana'ya değil aynı zamanda Türkiye ve komşu ülkelere de hizmet edecek bir uluslararası havaalanı olmak zorundadır. Uzakdoğu'dan ve Batıdan yapılan uzun mesafe uçuşlarında yolcu ve yüklerin toplanma merkezi İstanbul ve Dubai'dir. Eğer İstanbul olmazsa 4 saatlik ekstra yolculukla uçaklar Dubai'ye iniyor ve bu noktayı aktarma ve ikmal merkezi olarak kullanılıyor. İstanbul ve Dubai arasında bir başka merkezse ise henüz yok. Fakat bu havaalanı en uygun yer olarak görülen Çicekli'ye kurulmazsa, alternatifi Lübnan veya Suriye olacaktır. İşte burada önümüzde büyük bir fırsat var. Bu iki ülkenin imajı ve yaşadığı sorunlar böyle bir merkezin kurulması için şimdilik büyük bir engel. Boşluğu neden büyük bir Çukurova havaalanı doldurmasın" diye konuştu.

Çiçekli uygun bölge
Ulaştırma Bakanlığı'nın Yenice'nin yaklaşık 10 km güneyinde Karsavuran ve Çiçekli köylerinin batısında yeni bir havaalanı yeri tespit ettiğini anlatan Olcar, bu bölgenin havaalanı için en uygun alan olduğunu bildirdi. Çiçekli'nin Adana, Tarsus ve Mersin kentlerinden uzaklığı en uygun olan bölge olduğunu belirten Olcar, bu alana erişim için yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda karayolu inşasının gerekli olduğunu söyledi.
 

Havaalanı Mersin'i aktarma bölgesi yapar

Yorumlar

ltas ~ 15 yıl önce
ne aktarma merkesi ya ne sacmalık böyle buuu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keyf ~ 15 yıl önce
Numan Olcar beyefendi,Mersin'in aktarma merkezi olabileceği hatta olacağı yolunda bir iddiada bulunmuş.Bu hepimizin arzu edeceği bir isteyeceği birşey.Ancak gerçekler ve bugüne kadar olan gelişmeler,bu iddia ve temennileri malesef boş çıkaracak düzeydedir!Şimdi bir kısım arkadaş diyeceklerki"Efenim memleketimizin gelişmesine niçin böyle umutsuz bir yaklaşım içindesiniz niçin bu kadargeri kafalı düşünüyorsunuz?".Evet belki haklılar ancak aynı düşünceyle yapılan Esenboğa Havalimanı yeni terminal binası ve diğer tesisler sadece rutin uçuşlara hizmet vermekte,bugüne kadar herhangi bir transit uçuşta kullanılmadı.Yine büyük hayallerle yapılan Yenişehir Havalimanı,atıl vaziyette duruyor.Isparta Süleyman Demirel,Çorlu'da aynı şekilde.Buralara bu milletin trilyonları yatırıldı.Sadece siyasi rant elde ederim,seçimlerde oy toplarım hesaplarıyla yapılan birçok proje atıl vaziyette durmaktadır.Birde böyle "havaalanı şu bölgeye yapılacak"diye yapılan spekülasyonlar sonucu ortaya çıkan ARAZİ RANTIndan ise hiç bahsetmeyelim isterseniz?!!!Tatlı rüyalar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000