10 Haziran 2010, Perşembe 08:34:15

Harç paraları uçak biletine dahil ediliyor

Ulaştırma ile Maliye Bakanlıkları arasında bir yıldır çözülemeyen ‘’15 liralık yurt dışı çıkış harcı parasının, uçak biletlerine dahil edilmesi’’ konusunda nihayet orta yol bulundu.
  • Ya harçtan muaf olanlar nasıl istisna tutulacak? Muafiyetler kağıt üstünde kalacak demek ki.
  • BU RESMEN SOYGUNDUR,MİLLETİNİ SOYAN BİR ANLAYIŞTIR,RESMEN MİLLETTEN HARAÇ TOPLAMAKTIR!! İPTAL EDECEKLERİNE BİRDE NASIL TOPLAYACAKLARININ YOLUNU ARAMADA TARTIŞIR OLMUŞLAR!! AYIP AYIP!!
  • BUNUN VATANDAŞA NE FAYDASI VAR ANLAMIŞ DEĞİLİM!! VATANDAŞI RESMEN SOYMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR!!BU HARCIN MANTIĞINI,ANLAMINI BİR AKLI BAŞINDA ADAM ÇIKSINDA ANLATSIN BAKALIM VATANDAŞA!! BİRDE ÇIKMIŞLAR NASIL ALINACAĞINI TARTIŞIYORLAR!! AYIP AYIP,GÜNAHTIR YA İNİN ARTIK MİLLETİN SIRTINDAN..BUNUN BİR DİĞER ANLAMIDA RESMİ HARAÇTIR!!AKSİNİ İDDA EDEN VARSA ÇIKSIN DELİKANLI GİBİ AÇIKLASIN BAKALIM!!
  • Peki internetten bilet alırken Türk vatandaşı olup olmadığımızı soracak mı ? Ya değiliz diye işaretlesek kim kontrol edecek ? Bileti yurtdışındaki bir acentadan alırsak ne olacak ? Bir deli kuyuya 1 taş atarmış, 100 akıllı çıkaramazmış. Bizdeki o hesap. Attığın taş ürküttüğün ördeklere deymiyor. Kaldırın bu saçmalığı.
  • İşim gereği yurtdışına sıkça çıkarım, bugüne kadar hiç bizzat harç yatırmadım, hep bizim şirketin kuryesi yatırır. Hacca gidenler için de organizasyonu kim yapıyorsa toptan yatırsın, makbuzları da havaalanında insanlara versin, bu kadar basit birşeyi çözememek komik ötesi. Harç tamamen şaçmalık o ayrı konu, dünyanın en pahalı pasaportunu kullanan biz kazların kalan birkaç tüyünü de böylece yolalım diyorlar herhalde.
  • bu kadar basit birşeye bile hala çözüm bulamadılar, dünyanın neresinde böyle saçma bir uygulama var, hala çalışıyorlarmış, neyi çözüyorsunuz Allah aşkına.
  • dünyada sacma ilkler hep bizde oldugu gibi, yurtdısına cıkarken kendi vatandasından cıkıs harcı alan tek devlet yine bizim devletimiz... uyuyan halka müstahak!
  • iyide kardeşim bunun kktc vatandaşı olanı var kimlikle giriş-çıkış yapanı var...sen bunu bilet fiyatlarına dahil edersen bu adam ne anlıcak bu işten... olmaz öyle şey devlet elini yolcunun cebinden çeksin bi an önce yaptığı hatayı farkedip...

Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yaklaşık bir yıldır çözülemeyen ‘’15 liralık yurt dışı çıkış harcı parasının, uçak biletlerine dahil edilmesi’’ konusunda nihayet orta yol bulundu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM’de yaptığı açıklamada ‘’Ben bu konuda söz verdim ama Maliye Bakanlığı konuyu çözemedi. Biletlere yansıtılan paranın, daha sonra nasıl mahsup edilip Maliye Bakanlığına aktarılacağı konusunu bir türlü çözemediler. Ancak bugünlerde, bu işi halledecekleri bilgisini aldım’’ dedi.

Bu konudaki son çalışma uyarınca, 15 TL’nin yurt dışı bilet kesilirken, acenteler tarafından ayrıca tahsil edilmesi bu miktarların toplu olarak Maliyeye aktarılması düşünülüyor. Böylelikle vatandaşların, bankalar ya da havaalanında 15 liralık harç ödemek için ikinci bir işlem yapmaması amaçlanıyor.

50 MİLYON GELİR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir yıl önce ‘’15 liranın vatandaştan alınmamasını, doğrudan bilete yansıtılmasını Maliye Bakanlığı'na ilettik" demişti. Ancak Maliye Bakanlığı, bilet fiyatlarına harç ilave edilmesinin uluslararası havacılık standartlarına aykırı olduğu gerekçesiyle buna karşı çıkmıştı. Yabancı havayolu şirketleri de uygulamaya sıcak bakmamıştı.

Halen uygulamada olan yurt dışına çıkış harcı, 1985 yılında Toplu Konut Fonu'na kaynak yaratmak amacıyla konuldu. O tarihte, KKTC dışındaki yurtdışına çıkışlarda 100 dolar alınmaya başlandı. 2001 krizi sırasında yurt dışına çıkış harcı 50 dolar olarak yeniden devreye sokuldu. Daha sonra da bu miktar halen uygulandığı biçimde 15' TL oldu. Maliye yurt dışı çıkış harçlarından yılda 50 milyon TL civarında gelir elde ediyor. (Gazeteport)

Harç paraları uçak biletine dahil ediliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ya harçtan muaf olanlar nasıl istisna tutulacak? Muafiyetler kağıt üstünde kalacak demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU RESMEN SOYGUNDUR,MİLLETİNİ SOYAN BİR ANLAYIŞTIR,RESMEN MİLLETTEN HARAÇ TOPLAMAKTIR!! İPTAL EDECEKLERİNE BİRDE NASIL TOPLAYACAKLARININ YOLUNU ARAMADA TARTIŞIR OLMUŞLAR!! AYIP AYIP!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUNUN VATANDAŞA NE FAYDASI VAR ANLAMIŞ DEĞİLİM!! VATANDAŞI RESMEN SOYMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR!!BU HARCIN MANTIĞINI,ANLAMINI BİR AKLI BAŞINDA ADAM ÇIKSINDA ANLATSIN BAKALIM VATANDAŞA!! BİRDE ÇIKMIŞLAR NASIL ALINACAĞINI TARTIŞIYORLAR!! AYIP AYIP,GÜNAHTIR YA İNİN ARTIK MİLLETİN SIRTINDAN..BUNUN BİR DİĞER ANLAMIDA RESMİ HARAÇTIR!!AKSİNİ İDDA EDEN VARSA ÇIKSIN DELİKANLI GİBİ AÇIKLASIN BAKALIM!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki internetten bilet alırken Türk vatandaşı olup olmadığımızı soracak mı ? Ya değiliz diye işaretlesek kim kontrol edecek ? Bileti yurtdışındaki bir acentadan alırsak ne olacak ? Bir deli kuyuya 1 taş atarmış, 100 akıllı çıkaramazmış. Bizdeki o hesap. Attığın taş ürküttüğün ördeklere deymiyor. Kaldırın bu saçmalığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşim gereği yurtdışına sıkça çıkarım, bugüne kadar hiç bizzat harç yatırmadım, hep bizim şirketin kuryesi yatırır. Hacca gidenler için de organizasyonu kim yapıyorsa toptan yatırsın, makbuzları da havaalanında insanlara versin, bu kadar basit birşeyi çözememek komik ötesi. Harç tamamen şaçmalık o ayrı konu, dünyanın en pahalı pasaportunu kullanan biz kazların kalan birkaç tüyünü de böylece yolalım diyorlar herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar basit birşeye bile hala çözüm bulamadılar, dünyanın neresinde böyle saçma bir uygulama var, hala çalışıyorlarmış, neyi çözüyorsunuz Allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dünyada sacma ilkler hep bizde oldugu gibi, yurtdısına cıkarken kendi vatandasından cıkıs harcı alan tek devlet yine bizim devletimiz... uyuyan halka müstahak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyide kardeşim bunun kktc vatandaşı olanı var kimlikle giriş-çıkış yapanı var...sen bunu bilet fiyatlarına dahil edersen bu adam ne anlıcak bu işten... olmaz öyle şey devlet elini yolcunun cebinden çeksin bi an önce yaptığı hatayı farkedip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000