17 Eylül 2009, Perşembe 07:30:19

Gazeteye yalanlama geldi

Değirmenlik Belediyesinden Kıbrıs Gazetesi'ne yalanlama. Değirmenlik Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Gazetesi’nde yayınlanan 14 Eylül 2009 Pazartesi tarihli “Kötü İmaj” başlıklı manşetten verilen haberin tamamen asılsız ve kasıtlı olarak yazıldığı görülmektedir." denildi...
  • zaten otoparkta olmasa cas çoktan giderdi buralardan...

Kıbrıs Gazetesi'nin, Ercan Havalimanı'ndaki otoparkın boş olmasına rağmen çevre yerler ve kaldırımların araçların işgali altında olduğunu ve Değirmenlik Belediyesi'nin de bu duruma seyirci kaldığını yazmıştı.

Değirmenlik Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Kıbrıs Gazetesi’nde yayınlanan 14 Eylül 2009 Pazartesi tarihli “Kötü İmaj” başlıklı manşetten verilen haberin tamamen asılsız ve kasıtlı olarak yazıldığı görülmektedir.

Ercan Devlet Havaalanı içerisinde bulunan oto park alanı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan bir protokolle yer işletmelerinde sorumlu  CAS şirketine verilmiş olup, işletilmesi bu firma tarafından yapılmaktadır.İlgili yazıda adı geçen muhabir, otoparkın işletilmesinde belediyemizi sorumlu tutmaktadır.Bu yanlış haberin yayınlanmasının sebebi bilgizsizlik  ve sorumlu gazetecilik anlayışının eksik olmasından kaynaklanmaktadır.

Ülkemizin dışa açık tek kapısı olan Ercan Devlet Havaalanı’nda oluşan sorunların çözümü yönünde tek yetkili makam olan Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık dairesi başkanlığında zaman zaman ilgili tarafların hazır olduğu toplantılar yapılıp, alınması gereken önlemler acilen alınmaktadır.Belediyemiz de üzerine düşen görevi en iyi  şekilde yerine getirmektedir.

Sorunlara duyarsız kalmadığımızı başta Sivil Havacılık Dairesi,Ercan Karakol Müdürlüğü,havayolu şirketleri ve tüm kurum kuruluşlar yakından bilmektedir.Dolayısıyle bu gibi yazılar yazılırken bu  kuruluşlardan da görüş alınıp, araştırılması ve daha dikkatli bir şekilde yazılması gerekmektedir.

Muhabirin Ercan Devlet Havaalanı’nda hangi görevlilerden görüş alıp bu yazıyı yazdığıda ayrıca merak konusudur.Ücretli otopark yerinin boş olması ve çok sayıda aracın gelişigüzel sağa sola park edilmesi öncelikle Karayolları Dairesi ve Çevre Dairesinin sorumluluk  alanlarında bulunmaktadır.Belediye zabıta ekiplerinin telli bölge dışında bulunan anayol kenarlarına boş alanlara park eden araçlara maalesef müdahale yetkisi bulunmamaktadır.Vatandaşların yurt dışına çıkarken veya günlük havaalanına girişlerinde toprak alanlara ve kaldırım taşlarının üzerine araç park etmelerinin sebebi otoparkta uygulanan yüksek ücretli park bedellerinin olması yüksek bir ihtimaldir.Bu ücretlendirme yukarıdada belirttiğimiz gibi sadece CAS firması tarafından uygulanıp otopark onlar tarafından işletilmektedir.

Kıbrıs Gazetesi’nde yayınlanan haberden de anlaşılacağı üzere tamamen kasıtlı ve direk Değirmenlik Belediyesini hedef alan bu asılsız haberden dolayı  ilgili haberi yapan Kıbrıs Gazetesi ve muhabiri Ali Cansu’yu “sorumlu gazetecilik” ilkelerine bağlı yayınlar yapmaya davet ediyoruz.
                                                                                                       
Değirmenlik Belediye
Başkanlığı

Gazeteye yalanlama geldi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
zaten otoparkta olmasa cas çoktan giderdi buralardan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000