03 Kasım 2009, Salı 07:25:37

Eski havaalanını istiyorlar

Şanlıurfa'da milletvekillerinin söz verdiği ILS cihazı bu yılda takılmadı. Yağmur ve sis uçakların rötar yapmasına neden oluyor...
  • Urfa GAP Havaalanında sanıldığı üzere ILS kurulsa dahi pek bir anlam ifade etmeyecek. Neden mi? Çünkü ILS, Gap Havaalanının genellikle kullanılan pist istikameti olan Diyarbakır yönündeki pist başına kurulmadı.Yani 22 numaralı piste kurulması gereken ILS sitemi 04 pistine kuruldu. Malesef ki medyada hiç yer almayan ve pek kimseninde bilmediği bir ayrıntıdır bu. Urfa iklimiyle hiç alakası olmayan bir yerde GAP Havaalanı.Urfada yağmur dahi olmadığı dönemlerde GAp Havaalnının olduğu yerde inanılmaz bir sis oluyor. Söylenecek t tek şey var: "Buraya Havaalnı yapan zihniyete lanet olsun" Devletimizin çöpe atılacak parası yok.
  • MİSAFİR,,SENİN AKRABALARIN İŞE ALINMAMIŞTIR DİYE BÖYLE BİR İFTİRA ATIYORSUNDUR MUHAKKAK MÜDÜRE. .ŞAHSİ KİNİNİ KUSMANLA ,BU OLAYIN NE ALAKASI VAR ANLAYAMADIM.BOŞUNA DEMEMİŞLER,BASİTLER ŞİKAYET EDER ACİZLER İFTİRA DİYE
  • Maalesef bu meydanda daha çok akasaklık olur neden mi ? Çünkü DHMİ müdürü Münir ULUDAĞ'ın havaalanı ile alakası yok o yalnızca akrabalarımı nasıl havaalaanında işe yerleştirebilirim zihniyetinde zaten havaalanın adıda GAP değil ULUDAG havaalanı . Her tarafta müdür beyin akarabaları çalışıyor. Artık bu zihniyette olan insanların yerine hizmet adamı olan insanların getirilmesi gerek.
  • evet eski havaalanımızı istiyoruz bu dogrudur ama yeni yapılan alan ne niyeten temelerinin atıldıgının da cevabını istiyoruz biz urfa halkı olarak ilk aldıgımız cevap bu yeni alan güya kargo uçakları agırlıklı gap tarım ürünlerinin ihracatı için yapılmış diyorlar ama kim ne derse desin bu alan bir iki yıl sonra askeri üst olarak kulanılacaktır kimse bu sözümü yabana atmasın niye derseniz şu anki pist türkiyenin en uzun ve en geniş pisti
  • Gaziantep varken urfa gereksiz bir meydan.
  • madem 40 km ötede havalanı var ordan gidin işte günde 3 tanede uçak varmış sanki şuanki havalanı evinizin içinde

Şanlıurfa'da son günlerde yağan aşırı yağmur ve oluşan sis nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen uçakların rötar yapmasına neden oluyor. Şanlıurfa'da 2 yıl önce hizmete giren GAP Hava Limanı daha sonra GAP Havaalanı olurken, yurtdışı çıkışları için sadece hac seferlerine açıldı. 5 kilometre uzunluğundaki pisti ile bölgenin en uzun pistine sahip olan GAP havaalanı kış aylarında rötarlarla ve uçakların çevre illere mecburi inişleriyle gündeme geliyor.

2 yıldır Şanlıurfa milletvekilleri başta olmak üzere dönemin valisi Yusuf Yavaşcan ILS cihazının takılacağı sözünü vermişti. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen bu sözlerin hepsi unutuldu ve ILS cihazı için gereken takip yapılmadığı için Ulaştırma bakanlığı bu cihazın takılmasını askıya aldı.

Bu bölgede yıllardır don ve sis olayı yaşanırken, Şanlıurfa'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan havaalanına her gün 3 uçak inerken kış aylarında saatlerce rötar yapıyor veya çevre illere iniyor.

Dün akşam 22:05'te kalkması beklenen İstanbul uçağı 21:30'da inmesi gerekirken gece 22:35'te GAP Havaalanına indi. 22:50'de İstanbul'a hareket eden uçağı beklerken perişan olan yolcular adeta isyan etti.

Vatandaşlar Kış aylarında eski havaalanının devreye girmesini isterken "Bu havaalanına zaten 1 saat önceden geliyoruz. 1 saat daha yol yapar Gaziantep'e gideriz. Basında sürekli milletvekillerinin sözlerini okuduk. ILS cihazı bu yılda takılmadı. Bu yılda Şanlıurfa'ya verilen sözler havada kaldı." diye konuştular.

Eski havaalanını istiyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Urfa GAP Havaalanında sanıldığı üzere ILS kurulsa dahi pek bir anlam ifade etmeyecek. Neden mi? Çünkü ILS, Gap Havaalanının genellikle kullanılan pist istikameti olan Diyarbakır yönündeki pist başına kurulmadı.Yani 22 numaralı piste kurulması gereken ILS sitemi 04 pistine kuruldu. Malesef ki medyada hiç yer almayan ve pek kimseninde bilmediği bir ayrıntıdır bu. Urfa iklimiyle hiç alakası olmayan bir yerde GAP Havaalanı.Urfada yağmur dahi olmadığı dönemlerde GAp Havaalnının olduğu yerde inanılmaz bir sis oluyor. Söylenecek t tek şey var: "Buraya Havaalnı yapan zihniyete lanet olsun" Devletimizin çöpe atılacak parası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MİSAFİR,,SENİN AKRABALARIN İŞE ALINMAMIŞTIR DİYE BÖYLE BİR İFTİRA ATIYORSUNDUR MUHAKKAK MÜDÜRE. .ŞAHSİ KİNİNİ KUSMANLA ,BU OLAYIN NE ALAKASI VAR ANLAYAMADIM.BOŞUNA DEMEMİŞLER,BASİTLER ŞİKAYET EDER ACİZLER İFTİRA DİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Maalesef bu meydanda daha çok akasaklık olur neden mi ? Çünkü DHMİ müdürü Münir ULUDAĞ'ın havaalanı ile alakası yok o yalnızca akrabalarımı nasıl havaalaanında işe yerleştirebilirim zihniyetinde zaten havaalanın adıda GAP değil ULUDAG havaalanı . Her tarafta müdür beyin akarabaları çalışıyor. Artık bu zihniyette olan insanların yerine hizmet adamı olan insanların getirilmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet eski havaalanımızı istiyoruz bu dogrudur ama yeni yapılan alan ne niyeten temelerinin atıldıgının da cevabını istiyoruz biz urfa halkı olarak ilk aldıgımız cevap bu yeni alan güya kargo uçakları agırlıklı gap tarım ürünlerinin ihracatı için yapılmış diyorlar ama kim ne derse desin bu alan bir iki yıl sonra askeri üst olarak kulanılacaktır kimse bu sözümü yabana atmasın niye derseniz şu anki pist türkiyenin en uzun ve en geniş pisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gaziantep varken urfa gereksiz bir meydan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem 40 km ötede havalanı var ordan gidin işte günde 3 tanede uçak varmış sanki şuanki havalanı evinizin içinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000