27 Şubat 2011, Pazar 08:54:36

ERCAN YERLE BİR OLURDU

Ercan Havaalanı’nda 23 Şubat’ta meydana gelen fırtına ve hortum nedeniyle, yeni inşa edilen Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı uçuş kontrol kulesi, tamamen yıkılmış ve devre dışı kalmıştı.
  • Türkiye ve KKTC ayrılmaz bir ikilidir. Bundan öte kardeştir. Birkaç sendika ağası ve provakatörün oyunlarına gelmeyelim. TCX düşmanı sendikalar iki halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Dikkat edin. 2 martta yapılacak olam miting yine TC düşmanlığı içindir unutmayın. Türkiyeden tüm KKTC li dostlara selam olsun. Sizi seviyoruz.
  • Folkes, bu firtinanin "Kibrisli" "Turkiyeli" ile ne alkasi var. Burda esas tartisilmasi gereken ucus emniyeti ve Ercanin durumudur. Birazdan birisi firtinayi Rumlar gonderdi yazacak. Siyasete gelince...... Lutfen bu dar goruslu dunyamizdan biraz cikalim olaylara genis bir vizyon le bakalim. Keske Kibris meselesi bir kac tane Micky Maus pankart acanlarin elinde kalsaydi. Ccoktan cozulurdu. Bu adanain uzerinde tarih boyunca baskalar tarafindan ne oyunlar oynandi. Kibrislilarla, Yunanlilarla, Turklerle aslinda alakasi yok. Shakespeare demisti ki. "All the world is a stage". Kibris da oyle. Bu nedenle birbirimizi gereksiz "suclamalarla" uzmenin hic bir anlami yoktur cunku oyun elimizde degil. Sevgil
  • arkadaşlar özellikle kıbrıslı kardeşlerim size tek cümle yazacam unutmayın bunu... TARİH TEKRRÜRDEN İBARETTİR... sakın TÜRKİYEYİ size üsman zannetmeyin bize bizden başkası yardımcı olmaz...
  • allahtan turk halki kibrislilarin nasil bir insan toplulugunu ogrendi, hem kibrista okuyan ogrencilerden hemde kibrisa gidip gelenlerden. 1.5 sene orda %100 burslu okudum, kibrisli hocanin biri beni masus birakti bursum kesildi. adamlar, adada yasaya yasaya yabani olmuslar, turkiyenin en buyuk hatasi 1974, kibrisli turkleri rumlarla birlikte guneye surmemesiydi, surseydi bu sorun basimizda olmazdi, rumlar zaten kibrisli turklerinin isini bitiridi. tanri turku korusun.
  • unutma ki tarih tekerrürden ibarettir Türkiye o topraklardan elini çeksin bak bakalım neler oluyor yatsınlar kalksınlar bu ülkeye dua etsinler..
  • Ben yazdiklarindan anladimki "biz Turk degiliz,yunan da degiliz ama rum`uz"..Bunu once kendin icin kullan,cogullastirma.Sunu da unutma,ordaki Turk askerinin korkusuna rum dostlarin seninle.o asker ordan cekildiginde basina gelecekleri 1974 oncesi resimlere bakarak dusun.Ama sen o gunleri yasamadinki kuvetin icinde katledilen bebek senin kardesin degildi ki nerden bileceksin,.Hani bi iltifat (!)vardir derler ki "hayvan dediysek kelebek degil,okuz okuz.." diye.
  • Kıbrıslı kardeşlerime 1974 ü ve öncesi rum kayliamlarını hatırlamalarını ifade etmek isterim .kıbrıslı kardeşlerimlz rum kesinln belki zenginlik ve avrupa birliği üyesi olmalarına özeniyor olabilirler inanın çalışmak ve azmetmek durumunda bu yaşamTürk kesimlndede olabilir kışkırtmalara ve tahriklere kapılmadan başarının anahtarını arayalım kardeşliğimizi pekiştirelim tek vücüt olarak birlik ve beraberliıimlzi koruyalım
  • hala birinci dunya savasi akliyla gidiyoruz. o yeterince guclu degilse kurtulus savasini, oda olmadi ikinci dunya savasini kullaniyoruz. milliyetciligimizi ayakta tutuyoruz. sacma sapan bir suru yorum, kimse karsindakinin insan oldugnu dusunmuyor. birakin artik, gecmis gecmiste kaldi. hayvanlar bile kin gutmuyor, biz hala dibimizdeki millettlerden nefret ediyoruz.
  • Ne yazık ki biz sizden kaçamıyoruz. Çünkü nereye gitsek siz varsınız.. Diğer Kıbrıslının kökenini bilemem ama benimde kökenimin Türkiyeden olmadığını biliyorum. Neden anlamak istemiyorsunuz ?? Bu adaya Türkiye ve Yunanistan gelmeden çnce herşey çok daha güzeldi. Bizi zorla birbirimize düşman yapmaya çalıştılar. Ve hala bizim sahibimizmişiniz gibi davranıyorsunuz. Keşke bir gün Türkiyeye 350 milyon Azeri Türkü gelirde bizim ne durumda olduğumuzu anlarsınız.
  • Sendikal platform KKTC nin sonunu getirdi. Bedelini çok ağır ödeyecekler.
Şiddetli fırtına ve hortumun etkisiyle hasara uğrayan Ercan Devlet Havaalanı binasında yapım hatası olduğu ileri sürüldü. Güvenilir kaynaklardan derlenen bilgilere göre, fırtınanın etkisiyle devre dışı kalan uçuş kontrol kulesinin de pencere ve camlarının yapıya uygun olmadığı iddia ediliyor. Ve şayet fırtınanın hızı açıklandığı gibi 200 km olsaydı Ercan şuanda yerle bir olmuştu. 

Ercan’da 16.43’te başlayan fırtına ve hortumun saat 16.47’ye kadar yaklaşık 4 dakika devam ettiği bildirilmiş, fırtınanın hızının ise saatte 200 kilometre olduğunu belirtilmişti.

Uçuş güvenliği açısından hayati önem taşıyan Kontrol Kulesi’nde meydana gelen büyük hasar, bina ile birlikte kulenin sağlamlığının tartışılmasına neden oldu.

24 Ekim 2009’da hizmete açılan ve 8 milyon Euro harcanarak inşa edilen kontrol kulesinde camların bu kadar kolay kırılması, kulenin tamamen hasar görmesi ve tavanda, dış ve iç cephede bu kadar hasarın meydana gelmesi dikkat çekti.

BİNADA YAPIM HATASI VAR

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı projenin araştırılması ve binanın sağlamlığının kontrolü için Mimar ve Mühendisler Odası’ndan rapor istedi. Gazetemize bilgi veren güvenilir kaynaklar, binada yapım hatası olduğu üzerinde duruyor. Kulenin pencerelerinin güvenli bir şekilde tutturulmadığı ve kulenin camlarının da yapıya uygun olmadığını söylüyor. Yaşanan bu olay üzerine, bu işin içine uluslararası şirketlerin gireceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Hasan Topaloğlu, projenin henüz tamamlanmadığını o yüzden binanın müteahhidin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Topaloğlu, ayrıca binanın firmanın garantisi altında bulunduğunu ve geçici kabul olduğu için iki yıl deneme süreleri olduğunu belirtti.

Yeni kontrol kulesi binasının yapılış aşamasından bir bilgisi olmadığını da belirten Topaloğlu, binanın Avrupa Birliği Euro Kontrol’un onayından geçen bir proje olduğunu kaydetti. Topaloğlu; “Tabii ki AB, camları, pencereleri kontrol edecek değil” dedi.

Hasan Topaloğlu, Planlama İnşaat Dairesi ve Mimar ve Mühendisler Odası’nın olay yerine gelip inceleme yaptığını, ayrıca Türkiye’den de ekiplerin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.

‘FIRTINANIN HIZI SAATTE 200 KİLOMETRE’
Ercan’da yaşanan fırtınanın son 30 yılın en şiddetli fırtınası olduğu bildirilirken, Kıbrıs tarihinin en şiddetli fırtınası olduğu da belirtildi.
Yetkililer, Ercan bölgesinde, 30 yıl önce yine 52 kilometre saatte hızla bir fırtına olduğunu anımsatarak, bu kez saatte 200 kilometre hızı bulan bir fırtınaya maruz kalındığı açıklamasında bulundu.

EN HIZLI ‘HURRİCAN’: 118 KM
Bofor rüzgâr ıskalasına göre ise, çok şiddetli fırtına ender rastlanır ve geniş çapta hasarlara neden olur. En şiddetli fırtına olan ‘kıyamet’ olarak tanımlanan Hurrican türünün; 118 kilometre olduğu belirtiliyor. Ercan bölgesinde, 200 kilometre olarak açıklanan hız soru işaretleri yarattı.

(STAR KIBRIS)

ERCAN YERLE BİR OLURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye ve KKTC ayrılmaz bir ikilidir. Bundan öte kardeştir. Birkaç sendika ağası ve provakatörün oyunlarına gelmeyelim. TCX düşmanı sendikalar iki halkı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Dikkat edin. 2 martta yapılacak olam miting yine TC düşmanlığı içindir unutmayın. Türkiyeden tüm KKTC li dostlara selam olsun. Sizi seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Folkes, bu firtinanin "Kibrisli" "Turkiyeli" ile ne alkasi var. Burda esas tartisilmasi gereken ucus emniyeti ve Ercanin durumudur. Birazdan birisi firtinayi Rumlar gonderdi yazacak. Siyasete gelince...... Lutfen bu dar goruslu dunyamizdan biraz cikalim olaylara genis bir vizyon le bakalim. Keske Kibris meselesi bir kac tane Micky Maus pankart acanlarin elinde kalsaydi. Ccoktan cozulurdu. Bu adanain uzerinde tarih boyunca baskalar tarafindan ne oyunlar oynandi. Kibrislilarla, Yunanlilarla, Turklerle aslinda alakasi yok. Shakespeare demisti ki. "All the world is a stage". Kibris da oyle. Bu nedenle birbirimizi gereksiz "suclamalarla" uzmenin hic bir anlami yoktur cunku oyun elimizde degil. Sevgil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar özellikle kıbrıslı kardeşlerim size tek cümle yazacam unutmayın bunu... TARİH TEKRRÜRDEN İBARETTİR... sakın TÜRKİYEYİ size üsman zannetmeyin bize bizden başkası yardımcı olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allahtan turk halki kibrislilarin nasil bir insan toplulugunu ogrendi, hem kibrista okuyan ogrencilerden hemde kibrisa gidip gelenlerden. 1.5 sene orda %100 burslu okudum, kibrisli hocanin biri beni masus birakti bursum kesildi. adamlar, adada yasaya yasaya yabani olmuslar, turkiyenin en buyuk hatasi 1974, kibrisli turkleri rumlarla birlikte guneye surmemesiydi, surseydi bu sorun basimizda olmazdi, rumlar zaten kibrisli turklerinin isini bitiridi. tanri turku korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
unutma ki tarih tekerrürden ibarettir Türkiye o topraklardan elini çeksin bak bakalım neler oluyor yatsınlar kalksınlar bu ülkeye dua etsinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben yazdiklarindan anladimki "biz Turk degiliz,yunan da degiliz ama rum`uz"..Bunu once kendin icin kullan,cogullastirma.Sunu da unutma,ordaki Turk askerinin korkusuna rum dostlarin seninle.o asker ordan cekildiginde basina gelecekleri 1974 oncesi resimlere bakarak dusun.Ama sen o gunleri yasamadinki kuvetin icinde katledilen bebek senin kardesin degildi ki nerden bileceksin,.Hani bi iltifat (!)vardir derler ki "hayvan dediysek kelebek degil,okuz okuz.." diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıslı kardeşlerime 1974 ü ve öncesi rum kayliamlarını hatırlamalarını ifade etmek isterim .kıbrıslı kardeşlerimlz rum kesinln belki zenginlik ve avrupa birliği üyesi olmalarına özeniyor olabilirler inanın çalışmak ve azmetmek durumunda bu yaşamTürk kesimlndede olabilir kışkırtmalara ve tahriklere kapılmadan başarının anahtarını arayalım kardeşliğimizi pekiştirelim tek vücüt olarak birlik ve beraberliıimlzi koruyalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala birinci dunya savasi akliyla gidiyoruz. o yeterince guclu degilse kurtulus savasini, oda olmadi ikinci dunya savasini kullaniyoruz. milliyetciligimizi ayakta tutuyoruz. sacma sapan bir suru yorum, kimse karsindakinin insan oldugnu dusunmuyor. birakin artik, gecmis gecmiste kaldi. hayvanlar bile kin gutmuyor, biz hala dibimizdeki millettlerden nefret ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yazık ki biz sizden kaçamıyoruz. Çünkü nereye gitsek siz varsınız.. Diğer Kıbrıslının kökenini bilemem ama benimde kökenimin Türkiyeden olmadığını biliyorum. Neden anlamak istemiyorsunuz ?? Bu adaya Türkiye ve Yunanistan gelmeden çnce herşey çok daha güzeldi. Bizi zorla birbirimize düşman yapmaya çalıştılar. Ve hala bizim sahibimizmişiniz gibi davranıyorsunuz. Keşke bir gün Türkiyeye 350 milyon Azeri Türkü gelirde bizim ne durumda olduğumuzu anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendikal platform KKTC nin sonunu getirdi. Bedelini çok ağır ödeyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000