18 Ekim 2012, Perşembe 12:48:37

ERCAN HAVALİMANI İÇİN YENİ SÜRECE GİRİLDİ

Ercan Havalimanı’nın 25 yılığına işletme hakkının devredilmesi ihalesini kazanan şirketlerin teklifinin KKTC Rekabet Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından yeni bir sürece girildi.
  • Arkadaşım araştırmadığınız bilmediğiniz konuya nasıl bukadar emin yorumlar yazıyorsunuz anlam veremiyorum.Herkez tutturmuş bir Taş yapıdır gidiyor.Taş yapı ortaklardan biri tamam,Diger ortak Terminal A.Ş kim araştırdınızmı? yok araştırmadınız araştırsanız bilirsiniz adamların daha evvel Havalimanı yapıp yapmadığını.Hadi size ip uçu vereyim Günay İnşaat araştırın bakalım.
  • RTE'nin köylüsü olmak iyi iş adamı olmaya yetmez. Taşyapı kim havalimanı işletmek kim? Yanına TOKİ'yi ortak alsın, ha bir de Albayrakları bari. Krediyi de Halk Bankası ve Vakıflar Bankası verir herhalde.
  • Yoksa havalimanı yerine kooperatif evleri mi yapacaklar ? Taşyapı kooperatif yapmıyor mu ?
  • Bu şirketin bu inşaatı bitirmesi mümkün değil. Zaten yasa anayasa mahkemesinde iptal oldu olacak. Bilmedik bir şirkete vermezler bu işi. Dikkat edin Türkiyeden hiç bir dev şirket bu işe girmedi.

KKTC tarihinin en büyük ve önemli ihalesi olarak nitelenen Ercan Havalimanı’nın 25 yılığına işletme hakkının devredilmesi ihalesini kazanan Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terminal Yapı ve Ticaret. Ltd. Şirketi’nin teklifinin Rekabet Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından yeni bir sürece girildi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener'in verdiği bilgilere göre, ihale şartnamesi gereği, ihaleyi kazanan firma, 15 iş günü içinde, hisselerinin en az yüzde 10’u KKTC’li bir şirketin olacak yeni bir limited şirket kuracak.

Sonraki 5 iş günü içinde ihale sözleşmesi imzalanacak. Sözleşme imzalanırken, ihaleyi kazanan şirket 5 milyon dolar kesin teminat yatıracak. İşe başlarken ise devlete 116 milyon Euro peşinat ödeyecek şirket; ilk 4 yıl devlete ciro paylaşımı vermeyecek.

Yatırımların tamamlanacağı 4 yılın ardından şirket, ihalede önerdiği ve kabul edilen oran olan yüzde 47.80 ciro paylaşımı yapacak.

İhale sözleşmesinin imzalanmasının ardından devir teslim komisyonu oluşturulacak ve Ercan Havalimanı’nın Taşyapı-Terminal şirketleri ortaklığına devri bir ay içinde tamamlanacak. İhaleyi kazanan firma, şartname gereği Ercan’ı 350 milyon Euroluk yatırımla genişletip modernleştirecek.

Merkezi İhale Komisyonu’nun açtığı ve 4 teklif sunulan Ercan Havalimanı ihalesi, 27 Eylül’de yüzde 48.80 ciro paylaşımı öneren Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terminal Yapı ve Ticaret. Ltd. Şirketi teklifi lehine sonuçlanmıştı. 

ERCAN HAVALİMANI İÇİN YENİ SÜRECE GİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Sallamak kolay ~ 12 yıl önce
Arkadaşım araştırmadığınız bilmediğiniz konuya nasıl bukadar emin yorumlar yazıyorsunuz anlam veremiyorum.Herkez tutturmuş bir Taş yapıdır gidiyor.Taş yapı ortaklardan biri tamam,Diger ortak Terminal A.Ş kim araştırdınızmı? yok araştırmadınız araştırsanız bilirsiniz adamların daha evvel Havalimanı yapıp yapmadığını.Hadi size ip uçu vereyim Günay İnşaat araştırın bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallamak kolay'a cevap ~ 11 yıl önce
Günay inşaat ne yapmış, sadece havalimanı inşaatı yapmış, havalimanı işletmiş mi hayır işletmemiş... günay inşaat ihaleye günay inşaat olarak girmemiş terminal yapı olarak girmiş, niye çünkü günay inşaat kendi başına borç batağı içinde olan bir firma diye biliyorum... gönül isterki başarılı olsunlar, şov yapsınlar, utandırsınlar herkesi ama 116 milyon ğeşin avro para verip, üzerine de gelirinin 47.80'nini devlete vereceksin e bu işten para kazanacaksın... çok zor ama imkansız değil.. tabi 350 milyon avroluk yatırım için kredi bulmaları şart, kredisiz bu iş olmaz, bu projeye de bu şartlarda kim kredi erir o da soru işareti... bakınız çukurova ihalesi, adamlar hala kredi bulamadı, 8-9 oldu neredeyse.... buradan neyi çıkarabiliriz, limak-tav-içtaş yoksa ihalede demek ki çok da karlı veya mnatıklı bir iş değildir o , deiyebilir miyiz acaba?
Taşşyapı ~ 12 yıl önce
RTE'nin köylüsü olmak iyi iş adamı olmaya yetmez. Taşyapı kim havalimanı işletmek kim? Yanına TOKİ'yi ortak alsın, ha bir de Albayrakları bari. Krediyi de Halk Bankası ve Vakıflar Bankası verir herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kooperatif ~ 12 yıl önce
Yoksa havalimanı yerine kooperatif evleri mi yapacaklar ? Taşyapı kooperatif yapmıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mümkün Değil ~ 12 yıl önce
Bu şirketin bu inşaatı bitirmesi mümkün değil. Zaten yasa anayasa mahkemesinde iptal oldu olacak. Bilmedik bir şirkete vermezler bu işi. Dikkat edin Türkiyeden hiç bir dev şirket bu işe girmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000