16 Ocak 2009, Cuma 08:32:01

"Ercan Havalimanı hakkında konuşamazlar!"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Ercan Havalimanı’nın modern ve gelişmiş sivil havacılık otoritelerinin verebileceği hizmetleri etkin bir biçimde sunabilecek olanaklara sahip olduğunu belirtti.
  • Ercan hava alanıyla Kıbrıs rum kesiminde bulunan hava alanları arasındaki en önemli fark Ercan havaalanının tüm yatırımları Türk veya KKTC bütcesinden, Rum hava alanlarına yapılan yatırımların ise Eurocontrolün Türk ve KKTC hava sahasından elde ettiği gelirlerden yapılmasıdır. bende olsam havamı atardım. Bizim paramızla hava atıyor rum. ne denirki allh yedirmesin

En son teknoloji ürünü Hava Trafik Kontrolü cihaz ve radarlarının kullanıldığı SMART binasının hizmete girmesiyle Ercan Havalimanı’nın Avrupa Birliği’ndeki Hava Trafik Kontrolü alt yapısıyla entegre olabilecek bir düzeye ulaşacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, önümüzdeki yıl Beşparmak dağlarına kurulacak yeni radar sistemiyle Ercan’ın Ortadoğu’daki en etkili ve en güvenli Hava Trafik Kontrol sistemine sahip olacağı belirtildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Rum Sivil Havacılık otoritesinin Ercan Havalimanı’nı “standart dışı” ilan ettiği açıklamalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Güney Kıbrıs otoritelerinin, Ercan Havalimanı’nın güvensiz olduğu iddiasının “politik bir zorlamanın ötesinde anlam ifade etmediğine” dikkat çekilen açıklamada, Kıbrıs Rum Sivil Havacılık otoritesinin özellikle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dünyaca tanınmış olmasının avantajını da kullanarak her platformda bu tür iddialarda bulunduğu kaydedildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Kıbrıs sorunu çözümlenemediği sürece Kıbrıs Rum tarafı ancak kendi bölgesinde etkin olabileceğini ve Kuzeye müdahale edemeyeceğini bilmek zorundadır. Kıbrıslı Rumların güneyde bir devletleri, yönetimleri ve hava sahası olduğu gibi, Kıbrıslı Türklerin de Kuzey Kıbrıs’ta bir yönetimleri, devletleri ve hava sahası vardır. Ve bu hava sahasına hükmeden de dünya ve Avrupa standartlarında hizmet veren Kıbrıs Türk Sivil Havacılık makamlarıdır. Kıbrıs sorununun çözümlenmesi ile ulaşılacak bir antlaşmada şüphesizdir ki her iki taraf otoriteleri, varılacak antlaşmanın ruhuna uygun bir biçimde yeniden örgütlenebilecek ve ortak faaliyet sürdüreceklerdir.”

"Ercan Havalimanı hakkında konuşamazlar!"

Yorumlar

Simyacı ~ 15 yıl önce
Ercan hava alanıyla Kıbrıs rum kesiminde bulunan hava alanları arasındaki en önemli fark Ercan havaalanının tüm yatırımları Türk veya KKTC bütcesinden, Rum hava alanlarına yapılan yatırımların ise Eurocontrolün Türk ve KKTC hava sahasından elde ettiği gelirlerden yapılmasıdır. bende olsam havamı atardım. Bizim paramızla hava atıyor rum. ne denirki allh yedirmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000