30 Haziran 2011, Perşembe 15:05:40

EMNİYET BİNASI UÇUŞLAR İÇİN MÜHÜRLENDİ!

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni yaptırılan binası, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle Seyhan İlçe Belediyesi'nce mühürlendi...
  • 23 pistine hergün defalarca iniş yapıyoruz bu bina onlarca kısa binanın arasından bir füze gibi çıkmış durumda zaman zaman tedirgin ediyor bide o yetmezmiş gibi yanında binadan daha uzun bir vinç çalışıyor o daha sakat tabi mühürlenince tehlike ortadan kalkmış mı oluyor ya izin verin ya yıkın bu ne biçim tedbir
  • hepimizin malumu havanın sisi var pisi var. o bölge bir şekilde izole bölge olmalı niçin itiraz ediliyor ki. insan hayatından bahsederken ne diyoruz " önce emniyet " hatta " safety first " umarız ilgili yerlerde emniyeti sürdürme yönünde karar verirler.
Encümen yıkım kararı verirse 14 katlı binanın 6 katının yıkılması söz konusu olacak. Mühürlenmesine rağmen bina içindeki çalışmalar ise sürüyor. 
 
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, belediyenin 30'a yakın binayı uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu öngörüsüyle mühürlediğini bildirdi. Bir grup işadamının da pistin uzatılarak uçuş güvenliğine sebep olan durumun ortadan kaldırılması yönünde Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüğü öğrenildi. 
 
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'nde yapımı devam eden 14 katlı il Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının uçakların havalimanından yaklaşma - tırmanma yüzeyi kriterlerini ihlal ettiği, bu bakımdan da tehlike oluşturduğunu bildirdi. Bakanlıktan Seyhan Belediyesi'ne gönderilen yazıda binanın deniz seviyesine göre yüksekliğinin 80, 357 metre olarak belirtildiği ancak binaya ait parselin havaalanı pist başına bin 793 metre mesafede bulunduğu ayrıca Adana Havaalanı Mania Planı kriterlerine göre, söz konusu parsel üzerindeki yapılaşmanın çatı, baca, anten dahil, deniz seviyesinden yüksekliğinin azami 54, 87 metre olabileceği belirtildi. 
 
Kaba inşaatı biten 14 katlı binada 25, 487 metrelik fazladan yapılaşma ile uçuş emniyeti açısından tehlike oluşturduğu belirtildi. Söz konusu yazıda, Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 47. maddesi olan "Havaalanlarının ve ilgili tesis ve teçhizatın çevresinde Ulaştırma Bakanlığı'nca belirlenecek esaslar içinde ve saptanacak bir alan dahilinde izin alınmadıkça hava trafiği, uçuş güvenliği ve haberleşmeyi engelleyecek, seyrüseferi ve meydan güvenliğini tehlikeye düşürecek nitelikte bina, yapı, inşaat yapılması, ağaç ve direk dikilmesi, tesis kurulması yasaktır. " ibaresine atıfta bulunuluyor. 
 
MÜHRE RAĞMEN BİNADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 
 
Seyhan Belediyesi yetkilileri, il Emniyet Müdürlüğü binasının mühürlendiğini belirterek, yıkımla ilgili encümen kararı gerektiğini bildirdi. Ancak mühre rağmen binada yapım çalışmaları sürüyor. Yetkililer, encümen kararına itiraz hakkı bulunduğuna dikkat çekerek, belediyenin binanın yapımına başlandığı 2010 yılının ilk 3 ayından itibaren yüksekliğinin uygun olmadığını, uçakların iniş kalkışlarında sorun yaşanabileceğini bildirdiklerini, buna rağmen binanın yapımına devam edildiğini bildirdi. Yetkililer, ayrıca yüksekliğin deniz seviyesinden mi, topraktan mı alınacağı ile ilgili tartışmaların da halen sürdüğünü sözlerine ekledi. 
 
"ÇÖZÜMSÜZLÜK ORTADAN KALDIRILMALI" 
 
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, Seyhan Belediyesi'nin Adana Emniyet Müdürlüğü binasının uçuşa engel teşkil ettiğinin belirlenmesinin ardından mania kriterlerini baz alarak bölgedeki binalarda çalışma yaptığını bildirdi. Bölgede kaba inşaatı bitirilmiş 30'a yakın binanın uçuş güvenliğini tehdit ettiği için mühürlendiğini kaydeden Kılçık, "Türkiye'nin havaalanı olan tüm yerlerinde yüksek binalarla ilgili sıkıntılar zaman zaman yaşanıyor. Ancak uçuş güvenliğini zora sokacağı tahmin edilen yerlerde bir yapılaşma yasağı olacağını düşünüyorum. Belirsizliğin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Yönetmelikleri incelediğinizde buralarda yapılaşma olabileceği söylenebilir. " diye konuştu. İnşaatları mühürlenen bir grup işadamının, uçuş güvenliğinin ortadan kaldırılması için pistin uzatılmasıyla ilgili öneriyi Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştükleri öğrenildi.
EMNİYET BİNASI UÇUŞLAR İÇİN MÜHÜRLENDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
23 pistine hergün defalarca iniş yapıyoruz bu bina onlarca kısa binanın arasından bir füze gibi çıkmış durumda zaman zaman tedirgin ediyor bide o yetmezmiş gibi yanında binadan daha uzun bir vinç çalışıyor o daha sakat tabi mühürlenince tehlike ortadan kalkmış mı oluyor ya izin verin ya yıkın bu ne biçim tedbir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hepimizin malumu havanın sisi var pisi var. o bölge bir şekilde izole bölge olmalı niçin itiraz ediliyor ki. insan hayatından bahsederken ne diyoruz " önce emniyet " hatta " safety first " umarız ilgili yerlerde emniyeti sürdürme yönünde karar verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000