21 Mayıs 2008, Çarşamba 08:08:52

"Dalaman Havalimanı dumanaltı!"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yurtsan Atakan, Dalaman Havalimanının hala dumanaltı olduğunu ve sigara yasağının pek uygulanmadığını yazmış...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Sevgili Airport Haber, Yaptığım Eleştiriye Cevap Veren Yurtsan Bey, Öncelikle Şunu Belirtmeliyim Ki Mesleği Gazetecilik Olan Ve Bu Meslekten Yıllarca Ekmek Kazanan Birisi Olarak Cevabınızı Acemice,Tecrübesizce Buluyorum Ne Yazıkki Meslek Adabını Öğrenememişsiniz,Eleştirilerimde Kesinlikle Sizin Gibi Hakaret İçeren Cümleler Kurmadım,Örneğin Aşşağlıkça-aciz V.B Bu Nedenle Yapılan Eleştirinin Bile Neye Göre Yapıldığını Fark Edemeden Fevri Davranmışsınız Sizin Yazınızı Eleştirdiğimi Sanmıyorum Sonuçta Bir Makale Yazmışsınızı Ve Eleştiride Bulunabilirsiniz Sadece Haberin Verildiği Saatte Fotoğraf Olarak Dış Hatlar Terminalinin Fotosu Vardı Sizinde İfade Ettiğiniz Gibi Bahsedilen İç Hatlardı Ben Sadece Fotoğrafın Değiştirilmesini İstemiştim,Eğer Tekrardan Eleştireme Bakarsanız Fark Edeceksiniz Ki Size Gayet Basın Ahlakına Ve Bir Türk Vatandaşına Uygun Çözümcü Bir Öneride Bulunmuştum Yasaya Uyulmadığını Gördüğünüz Bu Durumda Terminal Yetkilileriyle Konuşabiliridiniz,İç Hat Yada Dış Hat Olması Hiç Önemli Değil Sizinle Kesinlikle İlgilenirlerdi Ve Sizde Haberinizi Yapıcı Bir Uslupla Yazabilirdiniz Eleştirilerinizide Dahil Ederek..Şimdi Size Değil Yazıyı Ve Yorumları Okuyanlara Soruyorum?Okduğunu Anlamayan,Aciz,Palavracı Gibi Yazdığınız Kelimeleri Hak Eden Kimdir Bizlermi Yoksa Sizmi? Saygımla Ve Sevgimle..
  • Yazdığım yazıda aktardığım tüm bilgiler doğrudur. Yalan yazmakla suçlayanların kendileri aşağılıkça davranmaktadır. Ayrıca bir yorumda yazıda Dalaman Havalimanı'nın iç hatlar mı, dış hatlar mı hangi terminalini kasttetiğimi yazmadığım saçma eleştirisi yapılmış. Yasaya hangi terminalde uyulmuyor olmasının hiçbir önemi olmamakla birlikte, yazımın içindeki diğer bilgilerden kastettiğim terminalin iç hatlar terminali olduğu çok açıktır çünkü yazıda Dalaman'dan İstanbul'a uçtuğum çok net bir ifade ile yazılıydı. Bu eleştiriyi yapan arkadaş okuduğunu anlamaktan aciz birisi anlaşılan veya ortalığı boş bulmuş kasten atıp tutuyor.
  • haberin hiçbir yanı doğru değil,sevgili airporthaber yazının sahibinin gazeteci ünvanı olduğu için yayınlamışsınız ama inanın ben ondan daha güzel haberler bulur ve yazarım;lütfen her önünüze gelenin yazısını yayınlamayın;başmüdüründen-en alt birimine kadar daha bir ay evvelden ne yapılacağı planlanmış,yasa olduğu için değil;sağlığımız için dikkat etmemeiz gerektiği konusunda istişareler yapmışken böyle asılsız haberlere yer verilmesi insanın moralini bozuyor açıkçası....... kolay gelsin....
  • mrb.son uygulamadan öncede fotoğraflarla gösterilen bölümde zaten sigara içilmiyordu.sigara içme odası vardı yolcular bu odayı kullanıyordu.sonra yasa çıkınca o odada kapandı ve gerekli önlemler alındı.
  • Değerli Airport Haber yetkilileri, öncelikle haber konusu doğru tebrikler, herkes herkonuda uyarılmalı ve bilinçlendirilmeli, ama DOĞRU olarak zira Dalaman'da iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere 2 tane bunu sizde biliyorsunuz haberin kaynağından daha doğru bilgi alabilir ve sadece ilgili yerin adı belirtilebilirdi, bu yapılmadığı gibi, hala haber de herhangi bi düzeltme de yapılmamış bu da 2 evet herkes işi düzgün yapmalı. Diğer bir konuda değerli hürriyet gazetesi yazarı sn. Yurtsan Atakan'a kendisi daha iyi bilir ama haber yapılırken sanırım şeffaf, tarafsız ve DOĞRU, alakalı haber yapılır. Herkes işi düzgün yapmalı. Eyvallah ...
  • Sevgili Airport Haber Fotoğraf Konusundaki Düzeltme İçin Teşekkür Ederim.. Saevgimle Ve Saygımla..
  • Sn Atakan şikayetinize tamamıyle katılıyorum.Ben de Dalaman Havalimanının bir çalışanı olarak sigara içenleri 19-20 Mayıs günleri arasında uyardım ama burada yasak yok cevabını aldım.Yasağın gerçek anlamda uygulanması dileğiyle... ilginize teşekkürler .
  • Sevgili Airport Haber, Hürriyet Gazetesinden Bir Yazarın Düşüncelerini Belirttiği Yazısına Yer Vermişsiniz Ancak Dalamanda İç Hatlar Ve Dış Hatlar Olmak Üzere 2 Tane Terminal Olduğunu Size Hatırlatmak Zorundayım Ve Bu Yazıyla Siz 2 Terminalide Zan Altında Bırakıyorsunuz,Haber Etiğine Göre Haberde Metini İfade Eden Fotoğrafın Yer Alması Gerekmektedir,Sizin Haber Metninizde Dış Hatlar Terminali Yada Buna Benzer Bir İbare Olmamasına Rağmen Siz Dış Hatlar Terminalinin Fotoğrafını Koyarak Okuyucuları Yanlış Yönlendiriyorsunuz,Merak Sorum Şu Hangi Terminal Yada Devletin İşlettiği Havalimanımı Yoksa Özel Söktörün İşlettiğimi?Yazıdaki Eleştiriye Gelince Hangi Yasa Yada Kanun Çıktığı Günün Ertesi Günü Birebir Uygulanabilmiştir Sn. Yurtsan,Uygulamanın İlk Gününde Bu Kadar Yıkıcı Eleştiri Yapmaktansa Bir Kaç Dakikanızı Ayırarak Kast Ettiğiniz Hangi Terminalse Yetkilileriyle Görüşüp Yapıcı Eleştirilerinizi Kendilerine İletebilirdiniz.. Saygımla Ve Sevgimle..

Sigara yasaklarının başladığı 19 Mayıs günü Dalaman’dan İstanbul’a uçtum.

Sigara yasaklarının uygulanmasına gösterilen özeni hem Dalaman hem İstanbul Atatürk havalimanlarında gözlemleme olanağı buldum.

İstanbul Atatürk Havalimanı’da dış hatlar geliş terminalindeki kafe ve barları gözlemleyebildim. Gerekli önlemler tümünde alınmıştı. Gloria Jeans ve Starbucks mis gibi kahve kokuyordu.

Dalaman Havalimanı yetkilileri ise, yürürlüğe giren yasanın uygulanmasında en ufak bir özen göstermemişler. Yasa ve yönetmelik sigara içmeye ayrılan odaların kapatılmasını şart koşuyor. Dalaman Havalimanı’ndaki sigara içme odası kapatılmamıştı, açıktı. Üstelik tabelası bile duruyor, yasaya muhalefet etmek isteyenlere yol gösteriyordu.

Yasa ve yönetmeliğe göre havalimanlarındaki restoran ve barların ancak diğer bölümlerden tecrit edilmiş bölmelerinde sigara içilmesine müsade edilebilecekken Dalaman Havalimanı’ndaki kafe, restoran ve barların tamamında, bu şekilde tecrit edilmiş bölümler yapılmamış olmasına rağmen sigara içilmesine müsaade ediliyordu.

Duvarlara asılan uyarı afişlerinde, yasanın şart koştuğu "şikayet numarası" yazılı olmadığından, şikayet edecek yer de bulamadım. Bu yazım Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Muğla Belediyesi ve Muğla Valiliği’ne açık bir şikayettir.

Yasanın uygulanmasına yönelik gerekli önlemleri yerine getirmeyen Dalaman Havalimanı yetkililerinin, yasanın öngördüğü şekilde cezalandırılmasını ve yapılan işlemlerle ilgili bilgilendirilmeyi talep ediyorum.

Sigara dumansız, medeni ortamlarda yaşamak isteyen herkesi de, yasayı uygulamaktan kaçınan yerleri ilgili birimlere şikayet etmeye üşenmemeye çağırıyorum. Bu medeni yasanın işlemesi bizlerin sahip çıkmasına bağlı.

Yurtsan Atakan / Hürriyet

"Dalaman Havalimanı dumanaltı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Yurtsan Atakan ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.İ ~ 16 yıl önce
Sevgili Airport Haber, Yaptığım Eleştiriye Cevap Veren Yurtsan Bey, Öncelikle Şunu Belirtmeliyim Ki Mesleği Gazetecilik Olan Ve Bu Meslekten Yıllarca Ekmek Kazanan Birisi Olarak Cevabınızı Acemice,Tecrübesizce Buluyorum Ne Yazıkki Meslek Adabını Öğrenememişsiniz,Eleştirilerimde Kesinlikle Sizin Gibi Hakaret İçeren Cümleler Kurmadım,Örneğin Aşşağlıkça-aciz V.B Bu Nedenle Yapılan Eleştirinin Bile Neye Göre Yapıldığını Fark Edemeden Fevri Davranmışsınız Sizin Yazınızı Eleştirdiğimi Sanmıyorum Sonuçta Bir Makale Yazmışsınızı Ve Eleştiride Bulunabilirsiniz Sadece Haberin Verildiği Saatte Fotoğraf Olarak Dış Hatlar Terminalinin Fotosu Vardı Sizinde İfade Ettiğiniz Gibi Bahsedilen İç Hatlardı Ben Sadece Fotoğrafın Değiştirilmesini İstemiştim,Eğer Tekrardan Eleştireme Bakarsanız Fark Edeceksiniz Ki Size Gayet Basın Ahlakına Ve Bir Türk Vatandaşına Uygun Çözümcü Bir Öneride Bulunmuştum Yasaya Uyulmadığını Gördüğünüz Bu Durumda Terminal Yetkilileriyle Konuşabiliridiniz,İç Hat Yada Dış Hat Olması Hiç Önemli Değil Sizinle Kesinlikle İlgilenirlerdi Ve Sizde Haberinizi Yapıcı Bir Uslupla Yazabilirdiniz Eleştirilerinizide Dahil Ederek..Şimdi Size Değil Yazıyı Ve Yorumları Okuyanlara Soruyorum?Okduğunu Anlamayan,Aciz,Palavracı Gibi Yazdığınız Kelimeleri Hak Eden Kimdir Bizlermi Yoksa Sizmi? Saygımla Ve Sevgimle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtsan Atakan ~ 16 yıl önce
Yazdığım yazıda aktardığım tüm bilgiler doğrudur. Yalan yazmakla suçlayanların kendileri aşağılıkça davranmaktadır. Ayrıca bir yorumda yazıda Dalaman Havalimanı'nın iç hatlar mı, dış hatlar mı hangi terminalini kasttetiğimi yazmadığım saçma eleştirisi yapılmış. Yasaya hangi terminalde uyulmuyor olmasının hiçbir önemi olmamakla birlikte, yazımın içindeki diğer bilgilerden kastettiğim terminalin iç hatlar terminali olduğu çok açıktır çünkü yazıda Dalaman'dan İstanbul'a uçtuğum çok net bir ifade ile yazılıydı. Bu eleştiriyi yapan arkadaş okuduğunu anlamaktan aciz birisi anlaşılan veya ortalığı boş bulmuş kasten atıp tutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mfk ~ 16 yıl önce
haberin hiçbir yanı doğru değil,sevgili airporthaber yazının sahibinin gazeteci ünvanı olduğu için yayınlamışsınız ama inanın ben ondan daha güzel haberler bulur ve yazarım;lütfen her önünüze gelenin yazısını yayınlamayın;başmüdüründen-en alt birimine kadar daha bir ay evvelden ne yapılacağı planlanmış,yasa olduğu için değil;sağlığımız için dikkat etmemeiz gerektiği konusunda istişareler yapmışken böyle asılsız haberlere yer verilmesi insanın moralini bozuyor açıkçası....... kolay gelsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 16 yıl önce
mrb.son uygulamadan öncede fotoğraflarla gösterilen bölümde zaten sigara içilmiyordu.sigara içme odası vardı yolcular bu odayı kullanıyordu.sonra yasa çıkınca o odada kapandı ve gerekli önlemler alındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
_SphinkS_ ~ 16 yıl önce
Değerli Airport Haber yetkilileri, öncelikle haber konusu doğru tebrikler, herkes herkonuda uyarılmalı ve bilinçlendirilmeli, ama DOĞRU olarak zira Dalaman'da iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere 2 tane bunu sizde biliyorsunuz haberin kaynağından daha doğru bilgi alabilir ve sadece ilgili yerin adı belirtilebilirdi, bu yapılmadığı gibi, hala haber de herhangi bi düzeltme de yapılmamış bu da 2 evet herkes işi düzgün yapmalı. Diğer bir konuda değerli hürriyet gazetesi yazarı sn. Yurtsan Atakan'a kendisi daha iyi bilir ama haber yapılırken sanırım şeffaf, tarafsız ve DOĞRU, alakalı haber yapılır. Herkes işi düzgün yapmalı. Eyvallah ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.İ ~ 16 yıl önce
Sevgili Airport Haber Fotoğraf Konusundaki Düzeltme İçin Teşekkür Ederim.. Saevgimle Ve Saygımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 16 yıl önce
Sn Atakan şikayetinize tamamıyle katılıyorum.Ben de Dalaman Havalimanının bir çalışanı olarak sigara içenleri 19-20 Mayıs günleri arasında uyardım ama burada yasak yok cevabını aldım.Yasağın gerçek anlamda uygulanması dileğiyle... ilginize teşekkürler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.İ ~ 16 yıl önce
Sevgili Airport Haber, Hürriyet Gazetesinden Bir Yazarın Düşüncelerini Belirttiği Yazısına Yer Vermişsiniz Ancak Dalamanda İç Hatlar Ve Dış Hatlar Olmak Üzere 2 Tane Terminal Olduğunu Size Hatırlatmak Zorundayım Ve Bu Yazıyla Siz 2 Terminalide Zan Altında Bırakıyorsunuz,Haber Etiğine Göre Haberde Metini İfade Eden Fotoğrafın Yer Alması Gerekmektedir,Sizin Haber Metninizde Dış Hatlar Terminali Yada Buna Benzer Bir İbare Olmamasına Rağmen Siz Dış Hatlar Terminalinin Fotoğrafını Koyarak Okuyucuları Yanlış Yönlendiriyorsunuz,Merak Sorum Şu Hangi Terminal Yada Devletin İşlettiği Havalimanımı Yoksa Özel Söktörün İşlettiğimi?Yazıdaki Eleştiriye Gelince Hangi Yasa Yada Kanun Çıktığı Günün Ertesi Günü Birebir Uygulanabilmiştir Sn. Yurtsan,Uygulamanın İlk Gününde Bu Kadar Yıkıcı Eleştiri Yapmaktansa Bir Kaç Dakikanızı Ayırarak Kast Ettiğiniz Hangi Terminalse Yetkilileriyle Görüşüp Yapıcı Eleştirilerinizi Kendilerine İletebilirdiniz.. Saygımla Ve Sevgimle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000