25 Ocak 2010, Pazartesi 07:55:30

Çorlu Havaalanı yasaklarla gündemde!

Balyoz'da darbenin ardından İstanbul'daki sivil itaatsizliği kırmak için en önemli üs olarak adı geçen Çorlu Havaalanı, sivillere getirilen yasaklarla gündeme geldi.
  • Sivil-asker koordinasyonunun yıllardır bir türlü tesis edilemediği, idari zaafiyetin had safhada olduğu bir meydan, Çorlu. DHMİ'nin bu meydan için sivil tarafa yeni bir kontrol kulesi inşa etmesi ve hizmete sokması sorunları hafifletse de bu soruna kesin çözüm getirmeyecektir. Hem sivil hem de asker her iki taraf meydan yönetimlerindeki uçuş emniyetini hiçe sayan bu anlayış devam ettiği sürece ne yazık ki bu tür haberleri almaya devam edeceğiz.
  • Mahremiyetten bahseden arkadaşım,kurumlar her ne kadar bağlı olduğu ünitelere karşı sorumlu olsada hem asker hem biz sivil kontrolörler aynı işi yapmıyormuyuz... öncelikle sivil yada jet uçakların enniyetli şekilde inmesi yada kalkması değilmi esas olan..?ve bu uçaklar ya bizim türkiyenin uçakları,yada bizim sorumluluğumuz altında olan uçaklar değil mi?.akşama kadar kendi kurumumuzu ve mevcut yönetimlerin eksikliklerini kendi aramızda tartışıp aynı bardaktan çayımızı çorbamızı içmiyormuyuz,bence sen gündemin etkisindesin sağlıklı düşünemiyorsun,mevcut olayı kişiselleştirmek çok yanlış. Asker kontrolör arkadaşlara fatura kesmek zaten bu olaydan çıkarılabilecek en son sonuç olur.O üniformadan dolayı o insanları kınamak hakkımız değil bence.
  • dayanışmadan bahsedip mahremiyeti bozucu yorum yapan arkadaş, dediğin gibi herkes kendi kurumuna karşı sorumlu ve bilişim kaynaklarının kullanımı da yetkili kişilerle sınırlı. hala anlayamadıysan biz ne yapalım?
  • Arkadaşlar niye böyle şeyler yazıp bibirimizi bu ortamda lisans meselesinde olduğu gibi tırpanlıyoruz ki?herkes kendi işini kendi kurumunun yönetiminde yapıyor..KULE 'deki mevcut sistem pc leri hangimiz sadece iniş kalkışları girmek amaçlı kullanıyoruz ki?kendi kurumumuza ait,sistem pc si üzerinden internetin ve facebook un dibine vura vura kullanan biziz..ne var bunda tabi ki kullanacağız.Hatta kuledeki harici telefonlarımızı da kullanmıyormuyuz.Bazen tüm mesaimizi yada çoğunlukla nöbetlerimizi uyuyarak geçirmiyormuyuz.. ?ASKERİ KONTROLÖR ARKADAŞLARA HAKSIZLIK ETMEYELİM,hepimiz bir aileyiz,ahmet e kızıp koca bir aileyi beraber çalıştığımız,tüm asker kontrolör arkadaşlarımızı kırmayalım..
  • Orada çalışan astsubay arkadaşlar, mesaide canları sıkıldığı için, DHMİ'nin sahibi olduğu sivil bilgisayarlardan internete girerek, akşama kadar youtube, sahibinden.com vb. gibi sitelerde vakit geçirmektedir. Kulede mevcut olan internet hattını, modeme bir kablo takarak hemen aşağıda bulunan Meydan Harekat ofisine çekmek isteyen bir astsubaya, Meydan Müdürü tarafından izin verilmediği için, bunun acısını da sivil kontrolörlerden çıkarmaktadır. İkinci olarak da, internet hizmetinden bütün meydanlarda çalışan DHMİ personeli faydalanmaktadır ve faydalanmaya da devam edecektir. Niye müşterek bir meydanda çalışan arkadaşlar bundan mahrum kalsın ki. anlamsız !
  • Elalaem Havalanının binası üzerine teras yapıyor, vatandaş uçakları seyretsin diye. Elalem havaalanının yanına suni tepe yapıyor vatandaş uçakları seyretsin diye. Biz de2010 yılına gelmişiz hala nutanmadan yasaklar koyup duruyoruz. DHMİ nin tutulacak yanı yok. Asker az bile yapıyor. Bir de yazı asmış DHMİ Çorlu Hava alanı diye! Neyin levhası daha içeriye giremiyorsun. Ne biçim anlaşma bu?
  • telsizlerin yedek sorunu yok ama olası bir telekom arızasında karasal haberleşmenin nasıl yapılacağını sanıyorsunuz? şüphesiz böyle durumlar yaşanmaktadır ve telekom santrali, uçuş bilgi merkezi vb. birimler personelce ancak cep telefonuyla aranabilmektedir. siz bu kafayla insanları ancak dumanla haberleşmek zorunda bırakırsınız.
  • Bu Çorlu havaalanı ben uçuş eğitimindeyken de bu şekilde olaylara vakıf oluyordu. 3-4 tane F4 uçağı meydan taarruzu yapıcak die (sadece meydan üstünden alçak uçuş) tam gün sivil trafiğe yasak getirirlerdi askerler. Gerçi o zaman sadece rus uçakları iniyodu oraya ama yinede askerlerin çiftliğiydi.
  • nasıl bir ayrımcılık var anlatayım.çorlu havaalanı askeri bir havaalanı evet.ama sivil uçuşlara da açık ve bu hizmeti dhmi nin sivil personeli veriyor.sorun burada zaten.kulede görevli hava trafik kontrolörü sivil ancak oradaki albay o arkadaşı emir eri zannediyor.piste izinsiz girmeler giriş çıkışı kıstlamalar yasaklar vs.bunu sivile yapıyor düşünebiliyormusunuz.tamamen haksız ve zorbaca bir uygulama.dhmi ne yaptı.yazıştı sadece sonuç albay daha fazla kısıtlama getirdi.oradaki sivil personel cep telefonuda getirir laptop da kimse kısıtlayamaz ama burası türkiye demokrasi için çok çalışmamız lazım çok.asker ve memur mantığının bileşimidir çorlu başka bir şey değil.umarım dhmi sorunu en kısa zamanda çözer.
  • Aslında SAW yapılacağına burası büyütülecekti. Çok daha fazla işe yarardı valla.

Haber Türk gazetesinin haberine göre Askeri Hava Meydan Komutanı Albay Abdulvahap Çınar, 19 Ocak 2010'da, "evrak ve bilgi güvenliği" gerekçesiyle sivil personele bir dizi yasak koydu. Kuleye, hatta dinlenme odasına cep telefonu, dizüstü bilgisayar, hafıza kartı, mobil internet cihazlarının getirilmesini yasakladı. Sivil memurlara imza karşılığı tebliğ edilen yazıda "rica ederim" vurgusu dikkat çekti. Uyarıdan sonra kuleye dizüstü bilgisayarla gelen sivile müdahale etmeyen as­kerî kule görevlisi, komutanın emriyle 5 gün oda hapsine alındı.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı çalışan personel, askeri otoriteden rahatsız. Ayrımcı uygulamaya sivillerin bilgi-belge sızdırması tehlikesinin gösterilmesinden de ciddi şekilde kırılmış. Sivil memurlardan biri, NATO standartlarına göre güvenlik soruşturmasından geçirildikten sonra kuleye girebildiklerini ve her yıl GBT kontrolünden geçirildiklerini hatır­lattı. Askeri alandaki havaalanında asker ve sivil kule görevlileri birlikte çalıştıklarını belirten görevli, şöyle devam etti: "Onlar askerî, biz sivil uçakları indiriyoruz. Havaalanımızda asker, resmen sivil bir birime emir veriyor. Uçuş kulesi askerî meydanda bulunduğu için askerler, teknolojik cihazlara yasak getiriyorlar. Gerekçesi çok üzücü. Biz niye ve kime belge-bilgi sızdıralım? Hiçbir askeri meydanda böyle kısıtlama yok. Yasak var deniliyor, askerler gayet güzel cep telefonu kullanıyor, fotoğraf çekiyor. Onlar bu devleti çok seviyorlar, her türlü bilgiye vâkıf olabiliyorlar. Bu mantığa göre biz sevmiyoruz. Hava Meydan Komutanlığı, krizi Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın müdahale etmesini bekliyoruz."

Cep telefonu ve bilgisayar kullanımının havacılıkta can ve mal güvenliğini sağlamada son derece önemli olduğunun altını çizen sivil memur, sözlerini şöyle tamamlıyor: "Kulede, frekansımız giderse, elektrik de kesilirse, cep telefonu da olmazsa kule üzerine çıkıp uçakları el kol hareketiyle iletişim kurarak mı indireceğiz? Cep telefonu uçakların sağlıklı inişini sağlamak için bile gerekli."

Çorlu Havaalanı yasaklarla gündemde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil-asker koordinasyonunun yıllardır bir türlü tesis edilemediği, idari zaafiyetin had safhada olduğu bir meydan, Çorlu. DHMİ'nin bu meydan için sivil tarafa yeni bir kontrol kulesi inşa etmesi ve hizmete sokması sorunları hafifletse de bu soruna kesin çözüm getirmeyecektir. Hem sivil hem de asker her iki taraf meydan yönetimlerindeki uçuş emniyetini hiçe sayan bu anlayış devam ettiği sürece ne yazık ki bu tür haberleri almaya devam edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mahremiyetten bahseden arkadaşım,kurumlar her ne kadar bağlı olduğu ünitelere karşı sorumlu olsada hem asker hem biz sivil kontrolörler aynı işi yapmıyormuyuz... öncelikle sivil yada jet uçakların enniyetli şekilde inmesi yada kalkması değilmi esas olan..?ve bu uçaklar ya bizim türkiyenin uçakları,yada bizim sorumluluğumuz altında olan uçaklar değil mi?.akşama kadar kendi kurumumuzu ve mevcut yönetimlerin eksikliklerini kendi aramızda tartışıp aynı bardaktan çayımızı çorbamızı içmiyormuyuz,bence sen gündemin etkisindesin sağlıklı düşünemiyorsun,mevcut olayı kişiselleştirmek çok yanlış. Asker kontrolör arkadaşlara fatura kesmek zaten bu olaydan çıkarılabilecek en son sonuç olur.O üniformadan dolayı o insanları kınamak hakkımız değil bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dayanışmadan bahsedip mahremiyeti bozucu yorum yapan arkadaş, dediğin gibi herkes kendi kurumuna karşı sorumlu ve bilişim kaynaklarının kullanımı da yetkili kişilerle sınırlı. hala anlayamadıysan biz ne yapalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar niye böyle şeyler yazıp bibirimizi bu ortamda lisans meselesinde olduğu gibi tırpanlıyoruz ki?herkes kendi işini kendi kurumunun yönetiminde yapıyor..KULE 'deki mevcut sistem pc leri hangimiz sadece iniş kalkışları girmek amaçlı kullanıyoruz ki?kendi kurumumuza ait,sistem pc si üzerinden internetin ve facebook un dibine vura vura kullanan biziz..ne var bunda tabi ki kullanacağız.Hatta kuledeki harici telefonlarımızı da kullanmıyormuyuz.Bazen tüm mesaimizi yada çoğunlukla nöbetlerimizi uyuyarak geçirmiyormuyuz.. ?ASKERİ KONTROLÖR ARKADAŞLARA HAKSIZLIK ETMEYELİM,hepimiz bir aileyiz,ahmet e kızıp koca bir aileyi beraber çalıştığımız,tüm asker kontrolör arkadaşlarımızı kırmayalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orada çalışan astsubay arkadaşlar, mesaide canları sıkıldığı için, DHMİ'nin sahibi olduğu sivil bilgisayarlardan internete girerek, akşama kadar youtube, sahibinden.com vb. gibi sitelerde vakit geçirmektedir. Kulede mevcut olan internet hattını, modeme bir kablo takarak hemen aşağıda bulunan Meydan Harekat ofisine çekmek isteyen bir astsubaya, Meydan Müdürü tarafından izin verilmediği için, bunun acısını da sivil kontrolörlerden çıkarmaktadır. İkinci olarak da, internet hizmetinden bütün meydanlarda çalışan DHMİ personeli faydalanmaktadır ve faydalanmaya da devam edecektir. Niye müşterek bir meydanda çalışan arkadaşlar bundan mahrum kalsın ki. anlamsız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elalaem Havalanının binası üzerine teras yapıyor, vatandaş uçakları seyretsin diye. Elalem havaalanının yanına suni tepe yapıyor vatandaş uçakları seyretsin diye. Biz de2010 yılına gelmişiz hala nutanmadan yasaklar koyup duruyoruz. DHMİ nin tutulacak yanı yok. Asker az bile yapıyor. Bir de yazı asmış DHMİ Çorlu Hava alanı diye! Neyin levhası daha içeriye giremiyorsun. Ne biçim anlaşma bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
telsizlerin yedek sorunu yok ama olası bir telekom arızasında karasal haberleşmenin nasıl yapılacağını sanıyorsunuz? şüphesiz böyle durumlar yaşanmaktadır ve telekom santrali, uçuş bilgi merkezi vb. birimler personelce ancak cep telefonuyla aranabilmektedir. siz bu kafayla insanları ancak dumanla haberleşmek zorunda bırakırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Çorlu havaalanı ben uçuş eğitimindeyken de bu şekilde olaylara vakıf oluyordu. 3-4 tane F4 uçağı meydan taarruzu yapıcak die (sadece meydan üstünden alçak uçuş) tam gün sivil trafiğe yasak getirirlerdi askerler. Gerçi o zaman sadece rus uçakları iniyodu oraya ama yinede askerlerin çiftliğiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nasıl bir ayrımcılık var anlatayım.çorlu havaalanı askeri bir havaalanı evet.ama sivil uçuşlara da açık ve bu hizmeti dhmi nin sivil personeli veriyor.sorun burada zaten.kulede görevli hava trafik kontrolörü sivil ancak oradaki albay o arkadaşı emir eri zannediyor.piste izinsiz girmeler giriş çıkışı kıstlamalar yasaklar vs.bunu sivile yapıyor düşünebiliyormusunuz.tamamen haksız ve zorbaca bir uygulama.dhmi ne yaptı.yazıştı sadece sonuç albay daha fazla kısıtlama getirdi.oradaki sivil personel cep telefonuda getirir laptop da kimse kısıtlayamaz ama burası türkiye demokrasi için çok çalışmamız lazım çok.asker ve memur mantığının bileşimidir çorlu başka bir şey değil.umarım dhmi sorunu en kısa zamanda çözer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslında SAW yapılacağına burası büyütülecekti. Çok daha fazla işe yarardı valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000