22 Şubat 2013, Cuma 11:03:06

BOEING 787'NİN SORUNLARI TESPİT EDİLDİ

Japon araştırmacıların, Boeing 787 Dreamliner uçaklarındaki yakıt sızıntıları ve diğer sorunların nedenlerini tespit ettikleri bildirildi.
  • Açıklanan rapor All Nippon Tekniğin emergency landing yapan uçakla ilgili hazırladığı rapor yani global bir bağlacılığı yok esas rapor NTSB den gelecek tüm dreamlinerlar ground positiona devam.
  • DC-10'lar gibi halettik deyip geçiştirmesinlerde.

Ulaştırma Bakanlığı'nın, geçen ay Boeing 787 uçağının bataryasındaki aşırı ısınma nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalması üzerine başlattığı soruşturma kapsamında hazırladığı rapor kamuoyuyla paylaşıldı.

Raporda, uygun olmayan bir boyamanın yakıt sızıntısına neden olduğunu ve bunun da anahtar sisteminin düzgün şekilde çalışmamasına yol açtığı kaydedilerek, yetersiz bir bantlamanın da kokpit camında çatlamalara neden olduğu ifade edildi.

Raporda, hatalı ve kusurlu parçaların da fren sisteminde sıkıntılara sebep olduğu bildirildi. Bu arada Boeing ve ABD'li yetkililer tarafından soruşturma devam ediyor.

Japon havayolu şirketi All Nippon'a ait Boeing 787 Dreamliner yolcu uçağının elektrik aksamındaki sorun nedeniyle acil iniş yapması ve sonrasında 2 Japon havayolu şirketinin bu uçakları sefere çıkarmama kararının ardından, ABD Federal Havacılık İdaresi de ülkedeki havayolu şirketlerine, bataryalarındaki teknik arızadan kaynaklanan yangın riski giderilene kadar Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferlerinin durdurulması talimatı vermişti.

BOEING 787'NİN SORUNLARI TESPİT EDİLDİ

Yorumlar

Rush ~ 11 yıl önce
Açıklanan rapor All Nippon Tekniğin emergency landing yapan uçakla ilgili hazırladığı rapor yani global bir bağlacılığı yok esas rapor NTSB den gelecek tüm dreamlinerlar ground positiona devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
DC-10'lar gibi halettik deyip geçiştirmesinlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
dc 10lar ile türk halkı olarak çok büyük trajediler yaşadık
Yok artık... ~ 11 yıl önce
Boeing? Bu çağda?.. Yok canım o kadar değildir artık.. Değil mi? Onaylayın da içimiz rahat etsin...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000