26 Nisan 2014, Cumartesi 08:25:28

'BİZ DE SİZİN UÇUŞLARINIZI KISITLARIZ'

Rusya - Batı ilişkileri giderek daha fazla gerginleşiyor. ABD ve AB ülkelerinin bazı Rus vatandaşlarına ülkelerine giriş yasağı getirmelerine aynı şekilde yanıt veren Rusya, Rus bayraklı havayolu şirketlerine kısıtlama uygulanması durumunda da aynı şekilde yanıt vereceğini duyurdu.
  • Burada yorum yapanlar herhalde Rusya'da nasıl bir Türk düşmanlığı olduğunu, Rus okul kitaplarında Türkler hakkında ne yazıldığını bilmiyorlar... Tarih cahilleri Rusların Yeşilköy'e kadar geldiğini unutmuşlar. Batılılar olmasa Ruslar çoktan İstanbul'u işgal etmişti, Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından İstanbul'a atılacak füzenin menzili 550 kilometreye düştü. Rusya kendisini Bizans'ın varisi olarak görüyor ve günün birinde İstanbul'u geri almak istiyor. Bunun için başta Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini bozması gerekiyor. Burada yorum yapanlar buna güzel bir örneği oluşturuyor. Alman turistleri Türk şirketleri taşırken, Rus turistleri Rus şirketleri taşıyor. Burada Türkiye'nin çıkarlarını savunuyormuş gibi yapanlar hiç ses çıkarmıyor. Faşist Rusya geri döndü. Ukrayna'nın ardından Kremlin'in hedefinde Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan var... Sözde Türkler uyumaya devam etsin...
  • Olay budur. Öyle "one minute" demekle olmuyor. İcraat olacak icraat. Putin'in g... kılıyız.
  • Kendimizi dev aynasında görmeyelim,Rusya kim,biz kim.İçerde ve dışarıda sygınlığımızı kaybettiren liderler sayesinde.Libyadan başlayarak herkese bulaştık sonunda ne oldu,kuyruğumuzu kıstırıp geri döndük.
  • bravo rusya'ya...avrupalilarin cogu ulkemize sadece kimlikleriyle giris yapiyor biz onlarin ulkelerine gitmek istesek vizeyle gidebiliyoruz hem dunya para veriyoruz hem bir suru ozel bilgilerimiz ellerine geciyor hem asagilaniyoruz hem de cogunlukla vize alamiyoruz! nerede esitlilik ilkesi peki ? neden biz de onlara aynisini yapamiyoruz? hani guclenmistik ? hani herkes bizden korkuyordu ? hani herkes bize gipta ediyordu ? hani? nerede ? demek ki koskoca bir balonmusuz !!!
  • Ne bekliyorlardi? Karsilarinda Afganistan Pakistan mi var ? Elbette yapilamasi gereken budur. Biz uzgunum ki sadece kinariz ve boyle bir kisitlamanin olmayacagini umariz.
  • Turkiye ile Rusyanin refleksleri birbirine cok benziyor. Iki ülke de ikiyüzlü Bati politikalarindan bezmis. Batinin anlayacagi dil bu.
  • gayet mantıklı bir reaksiyon.

Rusya - Batı ilişkileri giderek daha fazla gerginleşiyor. ABD ve AB ülkelerinin bazı Rus vatandaşlarına ülkelerine giriş yasağı getirmelerine aynı şekilde yanıt veren Rusya, Rus bayraklı havayolu şirketlerine kısıtlama uygulanması durumunda da aynı şekilde yanıt vereceğini duyurdu.


Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alan habere göre Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Rus havayolu şirketlerine uygulanacak olası kısıtlamalara aynı şekilde yanıt verileceğini duyurdu.

Rus havayolu şirketlerine Avrupa’da uygulanabilecek olası herhangi bir kısıtlamaya karşılık Avrupalı taşımacı şirketler için de, Sibirya ötesi olanlar dâhil, Rusya’ya yapacakları uçuşlar otomatik olarak kısıtlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Valeriy Okulov, “Havacılıkta basit bir uluslar arası taşımacılık prensibi var, her şey karşılıklılık esasına, değer eşitliği prensibine dayanır. Tüm ticari haklarda yabancı taşımacılar için olduğu gibi Rus taşımacılar için de ayna prensibi geçerlidir. Ve Rus taşımacıların hakları bir şekilde zedelenirse, kısıtlanırsa, karşılık olarak yabancı taşımacıların hakları da değer eşitliği prensibine göre benzeri bir şekilde kısıtlanacaktır” dedi.

'BİZ DE SİZİN UÇUŞLARINIZI KISITLARIZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

pg10 ~ 10 yıl önce
Burada yorum yapanlar herhalde Rusya'da nasıl bir Türk düşmanlığı olduğunu, Rus okul kitaplarında Türkler hakkında ne yazıldığını bilmiyorlar... Tarih cahilleri Rusların Yeşilköy'e kadar geldiğini unutmuşlar. Batılılar olmasa Ruslar çoktan İstanbul'u işgal etmişti, Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından İstanbul'a atılacak füzenin menzili 550 kilometreye düştü. Rusya kendisini Bizans'ın varisi olarak görüyor ve günün birinde İstanbul'u geri almak istiyor. Bunun için başta Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini bozması gerekiyor. Burada yorum yapanlar buna güzel bir örneği oluşturuyor. Alman turistleri Türk şirketleri taşırken, Rus turistleri Rus şirketleri taşıyor. Burada Türkiye'nin çıkarlarını savunuyormuş gibi yapanlar hiç ses çıkarmıyor. Faşist Rusya geri döndü. Ukrayna'nın ardından Kremlin'in hedefinde Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan var... Sözde Türkler uyumaya devam etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olay budur. Öyle "one minute" demekle olmuyor. İcraat olacak icraat. Putin'in g... kılıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendimizi dev aynasında görmeyelim,Rusya kim,biz kim.İçerde ve dışarıda sygınlığımızı kaybettiren liderler sayesinde.Libyadan başlayarak herkese bulaştık sonunda ne oldu,kuyruğumuzu kıstırıp geri döndük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazi ~ 10 yıl önce
bravo rusya'ya...avrupalilarin cogu ulkemize sadece kimlikleriyle giris yapiyor biz onlarin ulkelerine gitmek istesek vizeyle gidebiliyoruz hem dunya para veriyoruz hem bir suru ozel bilgilerimiz ellerine geciyor hem asagilaniyoruz hem de cogunlukla vize alamiyoruz! nerede esitlilik ilkesi peki ? neden biz de onlara aynisini yapamiyoruz? hani guclenmistik ? hani herkes bizden korkuyordu ? hani herkes bize gipta ediyordu ? hani? nerede ? demek ki koskoca bir balonmusuz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 10 yıl önce
Balon olan sensin bir kere. Ayrıca vize olayı tamamen duygusal sebeplerden kaynaklanıyor. Zaten öyle çok ahım şahım bir turist gelmiyor, birde vize falan istenmeye kalkılırsa turist falan gelmez, ciddi miktarda gelir kaybı olur. Bu kadar basit.
tru'ya ! ~ 10 yıl önce
demek ki ükenin yol geçen hanı olmasından memnunsun ve herşeyin parayla ölçüldüğüne inanıyorsun öyle mi ???
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne bekliyorlardi? Karsilarinda Afganistan Pakistan mi var ? Elbette yapilamasi gereken budur. Biz uzgunum ki sadece kinariz ve boyle bir kisitlamanin olmayacagini umariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiye ile Rusyanin refleksleri birbirine cok benziyor. Iki ülke de ikiyüzlü Bati politikalarindan bezmis. Batinin anlayacagi dil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam haklı ~ 10 yıl önce
gayet mantıklı bir reaksiyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000