21 Nisan 2013, Pazar 13:45:21

BİR AĞAÇ YIKILIR AMA BİN TANE DİKİLİR!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının 3 Mayıs olarak belirlenen ihale tarihinde erteleme olmayacağını bildirdi...
  • sayın müsteşerın doğa ile alakası yok galiba bir ağacın ne kadar zamanda yetiştiğinden pek bilgisi yok herhalde.hv.limanının 100 yıl hizmetini düşünürken etrafı çöle çevirmeninde gereği yok bence.malesef gereğince düşünmeden yatırımlara geçiyoruz,herişimiz aynı.ama akfa yapısı değişmediği için ne söylesen boş.zamanında Atatürk hv limanı içinde kesilenlerin yerine sormak lazım kaç adet ağaç dikildi acaba?anca kesmeyi biliyoruz yerine yenisi gelmiyor.
  • Müsteşar Yardımcısı beyefendi hiç hayatında bir tane bile ağaç dikmiş mi dikmiş ise eğer kaç senede yetişiyor biliyor mu......maşallah her şeyi oldu bittiye getirmeyi seviyorlar.....
  • İstanbul 3. havalimanı 2007 de gündeme geldi.Sayın yetkililer o zaman buraya havaalanı olmaz dediler.Yıl 2012 aynı yetkililer Buraya Karar verdiler. Ne kadar büyük teknik bilgiye sahipsinizde 1 yılda Proje hazırladınız.Geçin bunları...Gerçekleri görün.. Havaalanı yapıpta bunları, bizlere Hava limanı yaptık diye söyledikçe sizlerin sözlerine asla inanmıyorum.Böyle büyük projenin 1 yılda projelerinin hazırlanması İMKANSIZ.... Neden oldu bittiye getiriyorsunuz..Yanıt tabiki yok.
  • agac dikince hemen iki haftada orman haline geliyor.orman olunca dereyi, golu vesaireyi de allah verir.orada yasayacak canlilari da ithal ediveririz afrikadan.oldu bitti. peki agac dikacek yer nerde?
  • Atatürk Havalimanında trafik sorunu, THYnin büyümesi nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bildiğim kadarıyla THY nin transit yolcu oranı % 70 e yakın. Yani Varış meydanı İstanbul olmayan yolcuları geniş uçuş ağı üzerinden taşımak üzere İstanbul kullanılmaktadır. İtsanbul'dan inen/binen yolcu sayısı %30. Bu oran THY nin büyüyen filosu ve genişleyen uçuş ağı sayesinde daha da düşecek. Yani THY daha fazla transit yolcu taşıyacak. İstanbul'da yaşayan ve ormanları/ su kaynakları betonlaşma ile elinden alınan insanımız THY network u yüzünden ağaçları, bitki örtüsünü ve su kaynaklarını kaybecek. Gitsin transit yolcusunu başka merkezlerden taşısın. Networku başka bir vilayete kaydırsın. Ankara gayet müsait. Transit tarfik kayarsa Atatürk Havalimanı herkese yeter. Örnek aldıkları Lufthansa'da sadece Frankurt'u hub yapmadı. Münih'i geliştirdi. Network İstanbul dan alınsın. AHL ve diğer şirketler nefes alsın.
  • Daha önce de bu yorumu yapmıştım.. 3.'sü hayal olabilir. Kanal İstanbul gibi balon projeye benziyor.AHL'nin kapasitesi istenirse 2 katına çıkartılabilir.Çevresindeki kaçak yapıları istimlak edilerek batısına 1 pist eklenebilir. (Florya -K.Çekmece arası).Birde askeri apronu da katılırsa bir pist daha elde edilebilir.Bütün dünyada havalimanları modüler eklentilerle kapasite arttırıyorlar.Yapılacak 3. havalimanı tarihi yarım adadan uzak ve akıllıca değil.Eklenen pistlerle beraber güçlenecek olan teknik altyapı kapasiteyi 2 kat arttırabilir.Hatta deniz üzerine dahi bir pist yapılabilir.Neden olmasın?
  • Beyefendi ÇED raporunun ne oldugunu ya da kimler tarafından hazırlandığını bilmiyor heralde ki canlı yaşamının yok olma olasılığının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını söylüyor. 3. havalimanı yerine Sabiha Gökçen ve Çorlu üzerinde yoğunlaşmak daha doğru olurdu.
  • Bugüne kadar nereye 1000 ağaç diktiğinizi gösterin, biz de inanalım...
  • sırf bu yüzden ağaoğlunun projesini yıkan devlet şimdi aynı senaryoyu kendisi uyguluyor ne garip : )
  • Tamam o zaman ilk çocuğunu öldür yerine 2 tane çocuk yap, nasıl olsa onlarda büyüyor zamanla. Yandaş kafanın anlamadığı şey ağacın tek başına sadece kereste olduğudur. Mevcut ormanı keserseniz oradaki yaşam biçimini geri gelmemek üzere yok edersiniz. Hem hatırlayan varsa 3. meydan eski madenleri doldurup yapılacaktı, o sahalar kazanacaktı ama nedense orman arazisi olduğu sonradan anlaşıldı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının 3 Mayıs olarak belirlenen ihale tarihinde erteleme olmayacağını bildirdi.

Aka, 3. havalimanı için 17 firmanın şartname aldığını söyledi.

Bazı firmaların ihalenin ertelenmesi için başvurduğunu ancak bunun düşünülmediğini belirten Aka, yeni havalimanının yapılacağı yere ilişkin haberlere de değindi. Aka, şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyük projelerinden birisi yapılıyor. Böyle küçük kusurlar atfederek, bu tip büyük projeler lekelenemez. Tabii ki ağaç kesilmesi gerekiyorsa kesilir ama 1 kesilir yerine bin dikilir. Yeni havalimanının yeriyle ilgili iddialarda bulunularak, projenin uygulama detayları hakkında bilgi sahibi olmadan, bu aşamada ağaç kesilecek demek spekülasyondan öteye bir şey değil."

Aka, projenin çağdaş mühendislik teknikleriyle hayata geçirileceğini ifade ederek, "canlı yaşamının yok olacağı" iddialarının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını söyledi.

"100 yıllık ihtiyaç dikkate alındı"

Türk havacılık sektörünün son 10 yılda dünyayı hayran bırakacak hızla büyüdüğünü dile getiren Aka, bu büyümenin yeterli altyapı ve kapasiteyle karşılanabileceğini ifade etti. Aka, şunları kaydetti:

"Bu ihtiyaçlar, şimdiden görülür ve geleceğe yönelik yeterli büyüklükte havalimanları yaparsanız gelişme devam eder, yoksa baskı altına girer. Onun için 3. havalimanı yüksek kapasiteli tutuldu. İstanbul'da dördüncü havalimanı yapamazsınız. 10-20 yıllık ihtiyaç için mi havalimanı yapacaksınız? 50-100 yıllık ihtiyacı göz önünde bulundurmanız lazım. Bu nedenle ulaşım altyapı ihtiyaç analizleri yaparak ve ileriyi görerek, iyi hesaplanmış projeleri hayata geçiriyoruz.

BİR AĞAÇ YIKILIR AMA BİN TANE DİKİLİR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

havacı ~ 11 yıl önce
sayın müsteşerın doğa ile alakası yok galiba bir ağacın ne kadar zamanda yetiştiğinden pek bilgisi yok herhalde.hv.limanının 100 yıl hizmetini düşünürken etrafı çöle çevirmeninde gereği yok bence.malesef gereğince düşünmeden yatırımlara geçiyoruz,herişimiz aynı.ama akfa yapısı değişmediği için ne söylesen boş.zamanında Atatürk hv limanı içinde kesilenlerin yerine sormak lazım kaç adet ağaç dikildi acaba?anca kesmeyi biliyoruz yerine yenisi gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çevreci........ ~ 11 yıl önce
Müsteşar Yardımcısı beyefendi hiç hayatında bir tane bile ağaç dikmiş mi dikmiş ise eğer kaç senede yetişiyor biliyor mu......maşallah her şeyi oldu bittiye getirmeyi seviyorlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
İstanbul 3. havalimanı 2007 de gündeme geldi.Sayın yetkililer o zaman buraya havaalanı olmaz dediler.Yıl 2012 aynı yetkililer Buraya Karar verdiler. Ne kadar büyük teknik bilgiye sahipsinizde 1 yılda Proje hazırladınız.Geçin bunları...Gerçekleri görün.. Havaalanı yapıpta bunları, bizlere Hava limanı yaptık diye söyledikçe sizlerin sözlerine asla inanmıyorum.Böyle büyük projenin 1 yılda projelerinin hazırlanması İMKANSIZ.... Neden oldu bittiye getiriyorsunuz..Yanıt tabiki yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 11 yıl önce
agac dikince hemen iki haftada orman haline geliyor.orman olunca dereyi, golu vesaireyi de allah verir.orada yasayacak canlilari da ithal ediveririz afrikadan.oldu bitti. peki agac dikacek yer nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Atatürk Havalimanında trafik sorunu, THYnin büyümesi nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bildiğim kadarıyla THY nin transit yolcu oranı % 70 e yakın. Yani Varış meydanı İstanbul olmayan yolcuları geniş uçuş ağı üzerinden taşımak üzere İstanbul kullanılmaktadır. İtsanbul'dan inen/binen yolcu sayısı %30. Bu oran THY nin büyüyen filosu ve genişleyen uçuş ağı sayesinde daha da düşecek. Yani THY daha fazla transit yolcu taşıyacak. İstanbul'da yaşayan ve ormanları/ su kaynakları betonlaşma ile elinden alınan insanımız THY network u yüzünden ağaçları, bitki örtüsünü ve su kaynaklarını kaybecek. Gitsin transit yolcusunu başka merkezlerden taşısın. Networku başka bir vilayete kaydırsın. Ankara gayet müsait. Transit tarfik kayarsa Atatürk Havalimanı herkese yeter. Örnek aldıkları Lufthansa'da sadece Frankurt'u hub yapmadı. Münih'i geliştirdi. Network İstanbul dan alınsın. AHL ve diğer şirketler nefes alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.HAYAL OLABİLİR ~ 11 yıl önce
Daha önce de bu yorumu yapmıştım.. 3.'sü hayal olabilir. Kanal İstanbul gibi balon projeye benziyor.AHL'nin kapasitesi istenirse 2 katına çıkartılabilir.Çevresindeki kaçak yapıları istimlak edilerek batısına 1 pist eklenebilir. (Florya -K.Çekmece arası).Birde askeri apronu da katılırsa bir pist daha elde edilebilir.Bütün dünyada havalimanları modüler eklentilerle kapasite arttırıyorlar.Yapılacak 3. havalimanı tarihi yarım adadan uzak ve akıllıca değil.Eklenen pistlerle beraber güçlenecek olan teknik altyapı kapasiteyi 2 kat arttırabilir.Hatta deniz üzerine dahi bir pist yapılabilir.Neden olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 11 yıl önce
Beyefendi ÇED raporunun ne oldugunu ya da kimler tarafından hazırlandığını bilmiyor heralde ki canlı yaşamının yok olma olasılığının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını söylüyor. 3. havalimanı yerine Sabiha Gökçen ve Çorlu üzerinde yoğunlaşmak daha doğru olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan... ~ 11 yıl önce
Bugüne kadar nereye 1000 ağaç diktiğinizi gösterin, biz de inanalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikaye ~ 11 yıl önce
sırf bu yüzden ağaoğlunun projesini yıkan devlet şimdi aynı senaryoyu kendisi uyguluyor ne garip : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ~ 11 yıl önce
Tamam o zaman ilk çocuğunu öldür yerine 2 tane çocuk yap, nasıl olsa onlarda büyüyor zamanla. Yandaş kafanın anlamadığı şey ağacın tek başına sadece kereste olduğudur. Mevcut ormanı keserseniz oradaki yaşam biçimini geri gelmemek üzere yok edersiniz. Hem hatırlayan varsa 3. meydan eski madenleri doldurup yapılacaktı, o sahalar kazanacaktı ama nedense orman arazisi olduğu sonradan anlaşıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000