19 Nisan 2011, Salı 08:19:53

BİLET İADE ŞARTLARI DEĞİŞİYOR

Rusya’da, havayolu şirketlerinin artan zararlarını telafi etmek için yolcu haklarını azaltacak yeni bir "sıkı önlem"in daha hayata geçirilmesi teklif ediliyor.
  • DIŞHATLARDA İADE İÇİN BİLETİN TABİ OLDUĞU ÖZEL ÜCRET İNCELENMELİ VE BU ÜÇRETİN ŞARTLARI UYGULANMALI BUNU KANUN BELİRLEYEMEZ BİLET SENELİK İSE BİR SENE İÇİNDE KULLANILIR İKİ SENE İÇİNDE İADE YAPILIR ...İÇ HATLARDA BİLET İADESİ UCUSTAN SEKİZ SAAT ÖNCESİNE KADAR İADE İŞLEMLERİ VEYA REZERVASYON DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI AKSİ TAKDİRDE UÇUŞA SEKİZ SAATDEN AZ KALMIŞ İSE YÜZDE OTUZ CEZA İLE İŞLEM YAPILIR HAVAYOLU UÇUŞ YAPMIŞ AMA BİLETLİ YOLCU UÇMAMIŞSA BİLETE HİÇ BİR ÖDEME YAPILMAZ .... BİLET İADELERİ IATA KURALLARIN UYGUN YAPILMALIDIR AKSİ UYGULAMA LOKAL DÜZEYDE KALIR ULUSLARARASI UYGULAMALARLA ÇELİŞKİ OLUŞTURUR BU SİSTEMİ BİLE BECEREMEYEN SATIŞ MEMURLARI VE ACENTALARIN DAHA ÇOK HATA YAPMALARINA OLANAK SAĞLAR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
Ulaştırma Bakanlığı’nın önerisi kabul edilirse, yolcular artık hava yolu şirketlerine biletlerini uçuş tarihinden en az altı gün önce iade edebilecek. Rusya’da her yıl hava yolu biletlerinin yüzde 2’si aide ediliyor. İşte ayrıntılar:

Trud gazetesinin haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı, hava yolu şirketlerinin, uçuş tarihinden en az altı gün önce getirilmeyen biletlerin iadesini kabul etmeme hakkına sahip olması önerisi getirdi. Kampanyalı biletler ise hiçbir şart altında cezasız iade edilemeyecek. Rusya’da hava yolu müşterileri uçuştan 24 saat öncesine kadar biletlerin' cezasız olarak iade edebiliyor. Yine de sadece küçük bir işlem vergisi alınıyor.

Rusya’da bugün her yıl uçak biletlerinin yüzde 2’si iade ediliyor. Tek gidiş biletini süresi geçtikten sonra iade etmenin en yüksek cezası 519 ruble. Yeni tasarı, hava yolu şirketlerinin yolculardan iade edilmek istenilen bilet ücretinin yüzde 5’i oranında ceza almasını öngörüyor.

(TürkRus)
BİLET İADE ŞARTLARI DEĞİŞİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
DIŞHATLARDA İADE İÇİN BİLETİN TABİ OLDUĞU ÖZEL ÜCRET İNCELENMELİ VE BU ÜÇRETİN ŞARTLARI UYGULANMALI BUNU KANUN BELİRLEYEMEZ BİLET SENELİK İSE BİR SENE İÇİNDE KULLANILIR İKİ SENE İÇİNDE İADE YAPILIR ...İÇ HATLARDA BİLET İADESİ UCUSTAN SEKİZ SAAT ÖNCESİNE KADAR İADE İŞLEMLERİ VEYA REZERVASYON DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI AKSİ TAKDİRDE UÇUŞA SEKİZ SAATDEN AZ KALMIŞ İSE YÜZDE OTUZ CEZA İLE İŞLEM YAPILIR HAVAYOLU UÇUŞ YAPMIŞ AMA BİLETLİ YOLCU UÇMAMIŞSA BİLETE HİÇ BİR ÖDEME YAPILMAZ .... BİLET İADELERİ IATA KURALLARIN UYGUN YAPILMALIDIR AKSİ UYGULAMA LOKAL DÜZEYDE KALIR ULUSLARARASI UYGULAMALARLA ÇELİŞKİ OLUŞTURUR BU SİSTEMİ BİLE BECEREMEYEN SATIŞ MEMURLARI VE ACENTALARIN DAHA ÇOK HATA YAPMALARINA OLANAK SAĞLAR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000