18 Aralık 2009, Cuma 07:54:53

BBP'den 'rapor' tepkisi

Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin rapor tepkiye yol açtı...
  • Allah aşkına siz TÜRK milletini uyuyor mu sanıyorsunuz? Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Bu kazanın olmasına sebep olanlar rahatlar mı acaba? Ne demişler 'Ah edenin ahı yerde kalmaz'.Hesap sormak için biraz geç kalmadınız mı?
  • yalancı VALİ yerinde ,yalancı BAKAN yerinde,yalancı ARAMA -KURTARMACILAR hala koltuklarında siz hala hesap soracaksınız.hikaye...siz kimseden hesap soramazsınız.çünkü hesap olay anında sorulur.herşey olup bittikte insanlar toprak olduktan sonra değil.yazıklar olsun hala bu hükümeti tüm bunlara rağmen destek vermeye devam ediyorsunuz ya, insan asıl bunu içine sindiremiyor.
  • sucu pılota yukle kurtul yok oyle yagma hesap verecekler hesap
  • KAZA RAPORU BİLİMSEL VERİLERE DAYANARAK HAZIRLANIR. SANKİ KAZA GÜNÜ RAPORU HAZIRLAYAN TÜM INVESTIGATOR'LAR ORADA OLAYI GÖRMÜŞLER GİBİ BİR RAPOR HAZIRLAMIŞLAR, EĞER VERİLER YETERSİZ İSE KAZA RAPORU KESİN PİLOTAJ HATASINDAN MEYDANA GELMİŞ ŞEKLİNDE BİR İFADE KULLANILMAZ. LÜTFEN ICAO ANNEX 13 VE İLGİLİ MANUELLERE GÖRE YENİDEN BAĞIMSIZ BİR RAPOR HAZIRLANSIN. HAZIRLANSIN HAZIRLANSIN HAZIRLANMASI HAZIRLANMASI HAZIRLANMA
  • İkiyıldır Ali Sabancı için tetikçilik yaparak Ulaştırma Bakanı ve SHGM'ye hatta SHGM'den emekli olan birisine saldırıp duran Uğur Dündar asli görevi olan tetikciliği yapıyor. Zaten onun görevi habercilik değilki tetikcilik. Doğan Grubunun haberciye ihtiyacı olsaydı Bekir Çoşkun ve Emin Çölaşan bu grupta olurdu.
  • İki yıl önce Isparta'da düşen uçağın haberlerini hergün veren hatta kaza raporu resmen açıklanmadan önce bu raporu açıklayan Uğur Dündar bu kazayla ilgili neden hiç haber yapmadı. Hatta bu kazanın raporu açıklandığı gün neden o ısparta kazasıyla ilgili haber yaptı. Bu medya terörü değilmi.
  • Evet kesinlikle sindirilecek bir tarafı yok. Çok komik bahaneler de vardı. Neymiş efendim ELT ters dönmüş o yüzden sinyal yollamamış fln. Hani ne kadar komik gerçekten... Dağ gibi adamı yediler..
  • İçe sindirilecek bir hali zaten yok. ELT 120 saat yayın yapmış güya! Anteni olsa ne olur olmasa ne olur? Sinyal vermiş işte!

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve partinin avukatı Kemal Yavuz, 25 Martta Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazası ile ilgili Ulaştırma Bakanlığınca yapılan ve kazayı ''pilotaj hatasına'' bağlayan raporu içlerine sindirmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin, bakanlıkça oluşturulan Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'nun raporunu değerlendirdi. Raporda, kazanın muhtemel nedeninin ''Helikopter pilotunun meteorolojik bilgileri incelemeden kalkış yapması ve görüş mesafesi 300-500 metre olan yoğun kar yağışlı kontrolsüz sahada VFR uçuşa ısrarla devam ederek, oryantasyon kaybına uğraması nedeniyle, hava aracının dağlık alanda araziyle temas etmesini engelleyemediği'' olduğunun düşünüldüğü kaydedildiğini belirten Yavuz, kaza kırım ekibince hazırlanan raporu tatmin edici bulmadıklarını belirtti.

''YANLI TUTUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ''

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün oluşturduğu kaza kırım ekibine karşı itirazlarının başından beri devam ettiğini hatırlatan Yavuz, ''Kaza kırım ekibinin yanlı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle ilgili firmanın çok eksikliklerinin bulunmasına rağmen uçuş izni verilmiştir. Kaldı ki radar kayıtları ile ilgili de bir bilgi eksikliği var, delil karartma ihtimali oluştuğunu düşünüyoruz. Dolasıyla elde edilen sonuçların uluslararası bağımsız denetim firmaları aracılığıyla yapılması gerekir'' diye konuştu.

Kazayla ilgili yapılacak denetimlerin kendilerine de açık tutulması gerektiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:
''Bizim baştan beri talep ettiklerimiz yerine getirilmedi. Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yanlı tutumu olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kendi organlarından oluşturduğu kaza kırım ekibi bağımsız olamaz. Çünkü ilgili firmayı denetleme görevi de kendilerinde. Bu anlamda şikayetlerimiz var. Delil karartma kuşkumuz var. Daha önce de zaten şikayet etmiştik.''

Kaza kırım ekibinin baştan bu yana olayı pilotaj hatasına bağlamak suretiyle geçiştirmeye çalıştığını öne süren Yavuz, ''Bu işin pilotaj hatasının ötesinde çok yönlü araştırılması gerektiğini, bu konuda çok yoğun kuşkularımızın bulunduğunu, bu kuşkularımızın tamamını aydınlatacak tafsilatlı bir rapora muhtaç olunduğu ve konuda hem BBP camiasını hem kamuoyunu rahatlayacak bir rapor oluşmasını istiyoruz. Bununla ilgili delillerimizi bildirdik. Ama bu konuda ciddi bir çalışma olmadığını gördük. Eksik araştırmayla hazırlanan ve deliller yeterince değerlendirilmeden hazırlanan, başlangıçta önyargıyla başlanan çalışmalarla istenilen sonucun kabulü mümkün değildir'' dedi.

BBP'NİN KAZA KIRIM EKİBİ, RAPORU İNCELEYECEK

Kazayla ilgili hukuki süreci Kahramanmaraş'ta takip ettiklerini anlatan Kemal Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ayrıca parti olarak kaza kırım ekibi oluşturduk. Burada da hazırlanan raporu değerlendirmeye alacağız. Birkaç gün içinde detaylı açıklamayı yapacağız. Şu aşamada böyle bir raporu içimize sindirmemiz, maşeri vicdanın böyle bir raporla tatmin olması da kabil değildir. Dolayısıyla bu konuda vereceğimiz mücadelenin yeni başladığı düşüncesindeyiz. İşin sonuna kadar gideceğiz ve tarafsızlığı ile ilgili kuşku duyduğumuz için şikayet ettiğimiz bir heyet tarafından hazırlanan raporun, mahkemede savcılık aşamasında delil olarak kabul edilmesini asla düşünemiyoruz. Buna göre de itirazlarımız devam edecektir.''

''BAKANLIKLA İRTİBATI BULUNMAYAN BAĞIMSIZ BİR BİLİRKİŞİ KURULU İNCELEMELİ''

''Pilotaj hatası'' açıklamasının hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü hem de ilgili işletmeci firmayı rahatlatan bir rapordur olduğunu savunan Yavuz, ''Çünkü eğer pilotaj hatası varsa ve teknik eksikliğe dayanıyorsa, uçuş hizmetleriyle ilgili ise yine meteorolojiden kaynaklanan bir problem ise pilotaj hatasına işi havale etmek suretiyle çok rahatlıyorlar. Bilhassa işletmeci firma kusur bakımından çok rahatlıyor. Mesele pilotaj hatasından kaynaklansa bile pilotaj hatasına sebebiyet veren diğer etkenler var. Teknik etkenler, çevresel etkenler var. Bunların üzerinde durulmuyor, atlanıyor. Biz uluslararası denetim firmalarınca bu kaza kırım ekibinin temin ettiği verilerin değerlendirilmesini istiyoruz. Özellikle yanlı olan bu kaza kırım ekibinin değiştirilerek, Ulaştırma Bakanlığı ile irtibatı bulunmayan bağımsız bir bilirkişi kurulunca incelemeye alınması düşüncesindeyiz'' dedi.

Yavuz, helikopter parçalarının alınışı ve bunların muhafaza ediliş tarzı ile ilgili de kaygılarının bulunduğunu, ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, kendilerini dinlemeyerek yolunda yürüdüğünü ileri sürdü.

Kemal Yavuz, kaygılar giderilmeden, tüm detaylarıyla açıklanmadan böyle bir raporu içlerine sindirmelerinin mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.

BBP'den 'rapor' tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Allah aşkına siz TÜRK milletini uyuyor mu sanıyorsunuz? Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Bu kazanın olmasına sebep olanlar rahatlar mı acaba? Ne demişler 'Ah edenin ahı yerde kalmaz'.Hesap sormak için biraz geç kalmadınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yalancı VALİ yerinde ,yalancı BAKAN yerinde,yalancı ARAMA -KURTARMACILAR hala koltuklarında siz hala hesap soracaksınız.hikaye...siz kimseden hesap soramazsınız.çünkü hesap olay anında sorulur.herşey olup bittikte insanlar toprak olduktan sonra değil.yazıklar olsun hala bu hükümeti tüm bunlara rağmen destek vermeye devam ediyorsunuz ya, insan asıl bunu içine sindiremiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sucu pılota yukle kurtul yok oyle yagma hesap verecekler hesap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KAZA RAPORU BİLİMSEL VERİLERE DAYANARAK HAZIRLANIR. SANKİ KAZA GÜNÜ RAPORU HAZIRLAYAN TÜM INVESTIGATOR'LAR ORADA OLAYI GÖRMÜŞLER GİBİ BİR RAPOR HAZIRLAMIŞLAR, EĞER VERİLER YETERSİZ İSE KAZA RAPORU KESİN PİLOTAJ HATASINDAN MEYDANA GELMİŞ ŞEKLİNDE BİR İFADE KULLANILMAZ. LÜTFEN ICAO ANNEX 13 VE İLGİLİ MANUELLERE GÖRE YENİDEN BAĞIMSIZ BİR RAPOR HAZIRLANSIN. HAZIRLANSIN HAZIRLANSIN HAZIRLANMASI HAZIRLANMASI HAZIRLANMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İkiyıldır Ali Sabancı için tetikçilik yaparak Ulaştırma Bakanı ve SHGM'ye hatta SHGM'den emekli olan birisine saldırıp duran Uğur Dündar asli görevi olan tetikciliği yapıyor. Zaten onun görevi habercilik değilki tetikcilik. Doğan Grubunun haberciye ihtiyacı olsaydı Bekir Çoşkun ve Emin Çölaşan bu grupta olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İki yıl önce Isparta'da düşen uçağın haberlerini hergün veren hatta kaza raporu resmen açıklanmadan önce bu raporu açıklayan Uğur Dündar bu kazayla ilgili neden hiç haber yapmadı. Hatta bu kazanın raporu açıklandığı gün neden o ısparta kazasıyla ilgili haber yaptı. Bu medya terörü değilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet kesinlikle sindirilecek bir tarafı yok. Çok komik bahaneler de vardı. Neymiş efendim ELT ters dönmüş o yüzden sinyal yollamamış fln. Hani ne kadar komik gerçekten... Dağ gibi adamı yediler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İçe sindirilecek bir hali zaten yok. ELT 120 saat yayın yapmış güya! Anteni olsa ne olur olmasa ne olur? Sinyal vermiş işte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000