05 Şubat 2010, Cuma 07:57:51

BBP, Bakan Yıldırım'ı mahkemeye verecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından bu konuyu ciddiye almayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı mahkemeye vereceklerini söyledi.
  • herşeyi dış güçlere tamayın millet olarak vurdum duymazız kendi başımıza gelinceye kadar ilgilenmeyiz başımıza gelincede vay dış güçler vay iç güçler vay vay vay... yahu hangi işimiz dogru ki hangi işimizitam manasıyla kurallarına göre yapıyoruz ki hangi kurum tam manasıyla denetleniyor ki denetlemede çalışanlar hangi egitimi görmüş milli egitimimiz bile başkalarını elinde oyuncak herkes cahil...... kendimiz ediyoruz kendimiz buluyoruz
  • TÜRKİYEDE BAZI DIŞ GÜÇLERİN BU TÜRLÜ OLAYLARI ÖRTBAS ETMESİ TABİKİ HİÇ KAÇINILMAZ. NASIL OLURDA BİR TELEFON PİLİNİN BİLE SİNYAL VERMESİ DAHİLİNDE ELİMİZDE TEKNOLOJİK İMKANLARIN OLMASI VE KÖYLÜLERİN İLKEL BİR ŞEKİLDE KAZA YERİNE İLK ULAŞANLARIN OLMASI SİZCE HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİLMİ BURASI TÜRKİYE ARKADAŞLAR YİYE YİYE BİTİREMEDİLER.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Dış İlişkiler ve Türk Dünyası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin çok yönlü araştırıldığını hatırlatan Destici, Ulaştırma Bakanlığı'nın oluşturduğu kaza kırım heyetinin kanuna uygun oluşturulmadığını açıkladı.

20 kişilik uzmanların verdiği rapora göre Bakan Yıldırım'ın 'sonuç değişmez' demesinin BBP camiasını üzdüğünü söyleyen Destici, Bakan Yıldırım'ın gereğini yapmaması halinde savcıların gereğini yapacağını ifade etti. TBMM Araştırma Komisyonu'nda AK Parti, CHP ve MHP'nin büyük destekleri olduğunu belirten Destici, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yardımlarından dolayı teşekkür ettiklerini bildirdi.

Dış İlişkiler ve Türk Dünyası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi ise Bakan Yıldırım'ın kaza rapor sonucunu vermediğini belirterek, böyle gitmesi halinde Yıldırım ile mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi. Kaza kırım ekibinin yenilenmesinin gerekli olduğunu kaydeden Şanverdi, "Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştükten sonra Sivil Havacılık neden bir kriz merkezi oluşturmadı. Bakan Yıldırım bunu kamuoyuna açıklamalıdır. Kaza ile ilgili yayınlanan iki rapor şüpheleri artırmıştır. Ulaştırma Bakanı şu anda

suç işliyor. Havalar o kadar kötüyse helikopter neden uçtu? Ulaştırma Bakanı'nı uyarıyoruz. Karşısında büyük Birlik Partisi camiası olduğunu ve o elim olayda şehit olanlardan birisinin Türk İslam aleminin en önemli liderlerinden birisi olan Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu unutmasın. Yapmış olduğu açıklamaları çok talihsiz, üzüntü verici ve sorumluluklarını yerine getirmesi gereken bir bakan olarak kendisine yakıştıramıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'nın bütün birimlerine dava açıldı. Anlaşılan o ki bakana da husus en

dava açılması gerekiyor. Biz Ulaştırma Bakanı'nın bu konuyu ciddiye almasını ve ilgili kanun maddelerine uygun hareket etmesini ve olayı açığa kavuşturması için sorumluluğunun gereğini yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım'ın Yüce Divan'a bile gönderilmesi gerektiğini söyleyen Şanverdi, kaza raporu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklama yapmasını istedi.

BBP, Bakan Yıldırım'ı mahkemeye verecek

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
herşeyi dış güçlere tamayın millet olarak vurdum duymazız kendi başımıza gelinceye kadar ilgilenmeyiz başımıza gelincede vay dış güçler vay iç güçler vay vay vay... yahu hangi işimiz dogru ki hangi işimizitam manasıyla kurallarına göre yapıyoruz ki hangi kurum tam manasıyla denetleniyor ki denetlemede çalışanlar hangi egitimi görmüş milli egitimimiz bile başkalarını elinde oyuncak herkes cahil...... kendimiz ediyoruz kendimiz buluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYEDE BAZI DIŞ GÜÇLERİN BU TÜRLÜ OLAYLARI ÖRTBAS ETMESİ TABİKİ HİÇ KAÇINILMAZ. NASIL OLURDA BİR TELEFON PİLİNİN BİLE SİNYAL VERMESİ DAHİLİNDE ELİMİZDE TEKNOLOJİK İMKANLARIN OLMASI VE KÖYLÜLERİN İLKEL BİR ŞEKİLDE KAZA YERİNE İLK ULAŞANLARIN OLMASI SİZCE HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİLMİ BURASI TÜRKİYE ARKADAŞLAR YİYE YİYE BİTİREMEDİLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000