18 Ekim 2012, Perşembe 17:37:44

BAŞKA YERE KAYDIRILMAYACAK!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Havaalanı'nın kesinlikle başka yere kaydırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
  • cok lazım gardaas:)
  • Allah akil fikir versin. Yozgat'a ne lazim havaalani? Onun yerine Ankara'dan daha fazla direk yurtdisi hat acsalar ya. Orta anadolu insaninin gozu acilsin artik biraz.

Son günlerde basında çıkan Yozgat Havaalanı'nın Çorum’a kaydırılacağı yönündeki haberlerin ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “İlimize yapılacak olan havaalanının kesinlikle başka bir yere kaydırılması söz konusu değildir. Havaalanı ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlilerinin gelerek yer konusunda inceleme yaparak çet raporunu hazırladılar. 2013 Yılı yatırım programına da teklif edildi. Bizde Yozgat milletvekilleri olarak bunu takip ediyoruz.” dedi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat’a yapılacak havaalanının Yozgat’ın gelişip büyümesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Son günlerde Yozgat’a yapılacak havaalanı için Çorum’dan bazı sivil toplum kuruluşlarının havaalanı Çorum’a yapılsın diye kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Özışık, “Yozgat’a söz verilmiş, yapılması için gerekli hazırlıklar yapılmış bir yatırımın Yozgat’tan alınsın Çorum’a verilsin yaklaşımını doğrusu biz etik bulmuyoruz. Havaalanını Çorum insanı ne kadar hak ediyorsa Yozgatlı da hak etmektedir. Yozgat’tan alınsın Çorum’a verilsin yaklaşımı yanlış bir yaklaşımdır. Yozgat’a en yakın havaalanı 200 kilometrenin üzerindedir. Bu sebeple gerekli altyapı çalışmaları yapılan Yozgat Havaalanı Yozgat yapılması gerekir. Havaalanı Yozgat için çok önemli bir yatırımdır.” ifadelerinde bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Yozgat’ın havaalanına büyük oranda ihtiyacı olduğunu ve hükümetin Yozgat’a havaalanı yapılması konusunda söz verdiğini belirterek, “Ancak son günlerde Çorum’da bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılarak, havaalanı Yozgat’tan alınsın Çorum’a yapılsın gibi sözler telaffuz ediliyor. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Yozgat’ın il dışında olduğu gibi özellikle yurt dışında çok sayıda insanı bulunuyor. Hava ulaşımı Çorum için ne kadar önemli ise Yozgat için de aynı önemdedir. Bu sebeple Yozgat’a söz verilmiş olan havaalanının başka bir yere gitmesine biz karşıyız ve karşı da olacağız. Biz biran önce havaalanımızın yatırım programına alınarak çalışmaların başlamasını istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKA YERE KAYDIRILMAYACAK!

Yorumlar

yozgatlı ~ 12 yıl önce
cok lazım gardaas:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corumlu ~ 12 yıl önce
Allah akil fikir versin. Yozgat'a ne lazim havaalani? Onun yerine Ankara'dan daha fazla direk yurtdisi hat acsalar ya. Orta anadolu insaninin gozu acilsin artik biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000