19 Eylül 2011, Pazartesi 07:40:27

BALON PİLOTLUĞU DİPLOMALI OLACAK

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Balon Pilotluğu Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
  • balon pilotlugu icin kursa gidilir ve kursta tecrube ile ogrenilir bu is, MYO diplomasina gerek yok. Ayrica o diploma baska bir akademik kurumda gecmez. Hap yap para kap. Okul kurup akillarinca tek otorite olup soguslemeye calisacaklar. THK'yi zaten uyandirmayin. Onlar 1938'den beri uyuyor cunku sopa atacak adam yok. O adam gideli cok oldu.
  • Dunya standarti nedir kardesim? Sen tabi ki okul kur egitim ver guzel birseyde neden elin ulkesindeki gibi ben kursa gidip baloncu olamiyorum? Dunyada heryerde okulami gidiliyor balon pilotu olmak icin?
  • kontrolsüz olurmu.olacak çoban yapacak çapraz kontrol çobanı kim kontrol edecek
  • kontrol uçuşuda olacak mı
Yönetmelik, Kapadokya Meslek Yüksekokulu Balon Pilotluğu Programında yürütülen eğitim-öğretim ve sınavlarda uygulanacak esasları düzenliyor. 
 
Buna göre, bir öğretim yılı, her biri en az 70 öğretim günü olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşacak. Gerektiğinde hafta sonu tatili günlerinde de ders yapılabilecek. 
 
Dersler, teorik derslerden, atölye, laboratuvar, pratik çalışma gibi uygulamalardan ve uygulamalı derslerden oluşacak. Derslerin yarıyıl esasına göre veya yıl esasına göre planlanması Yüksekokul Kurulu tarafından gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulunun kararı ile dersler, Yüksekokul ve/veya Nevşehir ili dışında da yapılabilecek. 
 
Dersler, aşama dışı dersler ve dört aşamadan oluşan ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Balon Pilotluğu Lisanslandırma Esasları Talimatı uyarınca yürütülen aşama dersleri olmak üzere iki bölümden oluşacak. 
 
Hususi balon pilotu bilgi düzeyine yönelik teorik dersler ve görerek (VFR) uçuş dersleri birinci aşama dersler olarak nitelendirilecek. Birinci aşama derslere başlayabilmek için öğrencilerin; en az 18 yaşında olmaları, talimat tarafından belirlenmiş konularda adli sicil kaydının olmaması, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kuruluşlarından alınacak, talimatta belirlenen şartları sağladığını gösteren sağlık raporuna sahip olmaları gerekecek. 
 
İkinci aşama dersleri, hususi balon pilotu bilgi düzeyine yönelik teorik dersleri ve görerek uçuş derslerini başarı ile tamamlamış pilotlarla/öğrencilerin gerçekleştirecekleri 60 saatten az olmayan uçuşları kapsayacak. 60 saatlik uçuş şartını yerine getirmeyen öğrenciler üçüncü aşamaya geçemeyecek. 
 
Zaman gazetesinde yer alan bilgilere göre ticari balon pilotu bilgi düzeyine yönelik teorik dersler ise üçüncü aşama dersler olarak nitelendirilecek. 
 
Dördüncü aşama dersler, ticari balon pilotu bilgi düzeyine yönelik olan görerek uçuş eğitimini kapsayacak, bu aşama derslere başlayabilmek için öğrencilerin üçüncü aşama derslerini başarıyla tamamlamış olmaları şartı aranacak. 
 
Derslere ve uygulamalara devam zorunlu olacak. Tüm dersleri başarıyla tamamlayan, genel not ortalaması en az 2.00 olan ve diğer şartları yerine getiren öğrenciye ön lisans diploması verilecek.
BALON PİLOTLUĞU DİPLOMALI OLACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
balon pilotlugu icin kursa gidilir ve kursta tecrube ile ogrenilir bu is, MYO diplomasina gerek yok. Ayrica o diploma baska bir akademik kurumda gecmez. Hap yap para kap. Okul kurup akillarinca tek otorite olup soguslemeye calisacaklar. THK'yi zaten uyandirmayin. Onlar 1938'den beri uyuyor cunku sopa atacak adam yok. O adam gideli cok oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dunya standarti nedir kardesim? Sen tabi ki okul kur egitim ver guzel birseyde neden elin ulkesindeki gibi ben kursa gidip baloncu olamiyorum? Dunyada heryerde okulami gidiliyor balon pilotu olmak icin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kontrolsüz olurmu.olacak çoban yapacak çapraz kontrol çobanı kim kontrol edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kontrol uçuşuda olacak mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000