03 Eylül 2010, Cuma 08:31:25

BAKANLIKTAN HAVAALANI İÇİN İZİN ÇIKTI

Mersin'in Tarsus İlçesi Kargılı, Karsarvan, Çiçekli, Ballıca ve Çağbaşı Köyleri sınırları içerisinde yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı ve bağlantı yolu yapılması için Tarım Bakanlığı'ndan izin çıktı.
  • Hiç anlamıyorum bu insanları zaten yanı başında bir meydan varken insan 2,sini neden yapar acaba??? Madem ki yapmakta ısrarcısın silifke tarafına yapki Anamur,mut,gülnar,erdemli,silifke tarafında ki insanlarda yaralansın
  • ÇOK DOGRU KATILIYORUM. ORALAR 1. SINIFTANDA ÜSTÜN ÇOK VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ. GELECEKTEKİ NÜFUS ARTIŞI DÜŞÜNÜLÜRSE YAZIK OLUR. DAHA AZ VERİMLİ BÖLGELERE YAPSINLAR. BU VERİMLİ OVA KOLAY OLUŞMADI. YAZIK ETMEYELİM GELECEGİMİZE. BETONLA KAPLAMAYALIM VERİMLİ TOPRAKLARIMIZI.
  • DEVLETİN PARASI ÇOK NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDI. ADANA HAVA LİMANININ BİLDİGİM KADARIYLA YİRMİBİR UÇAKLIK APRONU VAR ÇOĞU ZAMANLARDADA BOŞ. ZANNEDERSİNİZKİ AŞAĞISI UÇAKTAN GEÇİLMİYOR. GELEN UÇAKLAR HAVADA KALIYOR İKİNCİ BİR HAVA ALANINDA NİÇİN BU KADAR ISRAR EDİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. ORASIDA AÇILDIKTAN SONRA GAZİPAŞA HAVA ALANI GİBİ OLUR.
  • Cok yanlis bir karar. Adana da bir Havalimani dururken bu kadar yakin bir ile yeni bir Havalimani yapmak parayai havaya savurmak tan baska bir sey degil. Mersin den Adanaya hizli bir tren yapilsa ve Adana Havalimani büyütülse daha mantikli olur.
  • Bakın en uygun havaalanı yeri Mersinin Silifke ilçesidir. Her yönüyle hazır bir ilçedir. Alt yapısı hazır sanayi yok denizi tertemiz, sahili kumsalları tertemiz turizm için en uygun yer yap havaalanını işde. İnsanlar mersinde denize girebilmek için mersin şehir merkezinde en az 40 km anamur tarafına gitmek zorundalar neden çünkü mersin şehir merkezi ve belirli alanlarda deniz kirlendi artık hala da kirleniyor gübre fab. sağolsun kirlenmede en üyük etken eskiden ataş rafi. vardı şimdi kapandı dolum tesisi oldu daha ne diyeyim artık..
  • Kesinlikle yanlış bir karar. 1. sınıf tarım arazisi olan bir bölge ve ayrıca su kaynakları var son drece yanlış bir şey üzerine betonu çekip elveda diyecekler.. Neden daha çorak bölgeye yapmıyorlar anlamıyorum. Gidin tarsusun dağlarına otoban ilerisine neden yazık değil mi verimli tarım arazilerine heba olup gidecek. Elin yahudiler bu toprakları gelip satın alıyor yiyecek üretebilmek için bizde üzerine beton döküp kapatacağız aman ne güzel..
  • ÇOK DOĞRU VE UYGUN BİR KARAR. TARSUS MERSİN VE ADANANIN GELİŞİMİ İÇİN OLMASI GEREKEN YER... ADANALI ARKADAŞLARIMIZDAN DA DESTEKLERİNİ İSTİYORUZ....

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, Mersin Toprak Koruma Kurulu tarafından Çukurova Bölgesel Havaalanı ve bağlantı yolu yapılması için belirtilen alanın tarım dışı kullanımına oy çokluğu ile karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "İlgili karar Tarım ve Köyişleri Bakanlığına gönderilmiş olup; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 01.09.2010 tarihli ve 16754 sayılı yazısı ile söz konusu alanın tarım dışı amaçla kullanımı uygun görülmüştür. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın uygun görüşünü içeren söz konusu yazı, Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiştir." denildi.

(Zaman)

BAKANLIKTAN HAVAALANI İÇİN İZİN ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç anlamıyorum bu insanları zaten yanı başında bir meydan varken insan 2,sini neden yapar acaba??? Madem ki yapmakta ısrarcısın silifke tarafına yapki Anamur,mut,gülnar,erdemli,silifke tarafında ki insanlarda yaralansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÇOK DOGRU KATILIYORUM. ORALAR 1. SINIFTANDA ÜSTÜN ÇOK VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ. GELECEKTEKİ NÜFUS ARTIŞI DÜŞÜNÜLÜRSE YAZIK OLUR. DAHA AZ VERİMLİ BÖLGELERE YAPSINLAR. BU VERİMLİ OVA KOLAY OLUŞMADI. YAZIK ETMEYELİM GELECEGİMİZE. BETONLA KAPLAMAYALIM VERİMLİ TOPRAKLARIMIZI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEVLETİN PARASI ÇOK NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDI. ADANA HAVA LİMANININ BİLDİGİM KADARIYLA YİRMİBİR UÇAKLIK APRONU VAR ÇOĞU ZAMANLARDADA BOŞ. ZANNEDERSİNİZKİ AŞAĞISI UÇAKTAN GEÇİLMİYOR. GELEN UÇAKLAR HAVADA KALIYOR İKİNCİ BİR HAVA ALANINDA NİÇİN BU KADAR ISRAR EDİLİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. ORASIDA AÇILDIKTAN SONRA GAZİPAŞA HAVA ALANI GİBİ OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cok yanlis bir karar. Adana da bir Havalimani dururken bu kadar yakin bir ile yeni bir Havalimani yapmak parayai havaya savurmak tan baska bir sey degil. Mersin den Adanaya hizli bir tren yapilsa ve Adana Havalimani büyütülse daha mantikli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakın en uygun havaalanı yeri Mersinin Silifke ilçesidir. Her yönüyle hazır bir ilçedir. Alt yapısı hazır sanayi yok denizi tertemiz, sahili kumsalları tertemiz turizm için en uygun yer yap havaalanını işde. İnsanlar mersinde denize girebilmek için mersin şehir merkezinde en az 40 km anamur tarafına gitmek zorundalar neden çünkü mersin şehir merkezi ve belirli alanlarda deniz kirlendi artık hala da kirleniyor gübre fab. sağolsun kirlenmede en üyük etken eskiden ataş rafi. vardı şimdi kapandı dolum tesisi oldu daha ne diyeyim artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle yanlış bir karar. 1. sınıf tarım arazisi olan bir bölge ve ayrıca su kaynakları var son drece yanlış bir şey üzerine betonu çekip elveda diyecekler.. Neden daha çorak bölgeye yapmıyorlar anlamıyorum. Gidin tarsusun dağlarına otoban ilerisine neden yazık değil mi verimli tarım arazilerine heba olup gidecek. Elin yahudiler bu toprakları gelip satın alıyor yiyecek üretebilmek için bizde üzerine beton döküp kapatacağız aman ne güzel..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÇOK DOĞRU VE UYGUN BİR KARAR. TARSUS MERSİN VE ADANANIN GELİŞİMİ İÇİN OLMASI GEREKEN YER... ADANALI ARKADAŞLARIMIZDAN DA DESTEKLERİNİ İSTİYORUZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000