25 Ocak 2014, Cumartesi 13:54:14

BAKANLIK KAZA RAPORLARINI HAZIRLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporları" hazırlandı.
  • Sorumlularla ilgili tazminat davası açılacak gibi, şirket ve göz göre göre adeta ölüme giden gözükara kaptan pilot sanırım dava edilecek. Bakalım ne çıkacak zaman gösterecek.
  • BU RAPORLARDAN DERSLER ÇIKARTILIR ! DUYURUSU AMACINA YÖNELİK DEĞİL. PAYLAŞILMALIKİ HER ŞİRKET KENDİNE TEDBİR ALSIN.
  • SHGM den Resmi Gazetede yayınlanan bu raporların TSK de olduğu gibi Havacılıkla ilgili tüm işletmelere ve bilhassa uçuş olullarına dağıtım yapılarak gönderilmesi uygun olur.İlaveten daha önceki yıllarda da meydana gelmiş kazaların raporlarınında bir kitapçıkta toplanarak gönderilmesi çok yerinde olur.Sayın yetkililer HADİ GELİN BİR İLKE DAHA ADIM ATIN.Emniyetli uçuşlar...
  • İşte bunun için gerçek anlamda bağımsız Kaza İnceleme Kuruluna ihityacımız var. Ulaştırma Bakanlığına bağlı değil.
  • Kazayi en basta kendileri yapiyor. Kimden neyi sakliyorsun? Madem gizli sende arastiramazsin bu kazalari. Salak salak isler. Bunlar askeri kazalarin ortaya cikmasindan kaynaklanan endiselerden oluyor birazda. Yoksa marmaraya dusen ozel ucak kimin umurunda?
  • Batılı ülkeler, uçak kazalarını belgesel yapar. Ders alınsın, herkes kendi üzerine düşeni yapsın, bir daha böyle kazalar yaşanmasın diye, kendi ülkesine ait imalatcısından,tekniğine, sorunlu pilotundan kulecisine kadar kusuru olan kim varsa acımasızca eleştirir. Ne pilotun itibarını, ne de işletmecinin ve imalatcının ticari kayıplarını düşünür. Bu sebeple tarihte de birkaç imalatçı batmış, birçok havacılık işletmesi kapanmıştır. Buna karşılıkta birçok kazanın önüne geçilmiştir. Bizde ise devlet sırrı,herkes zan altında. Her kazadan sonra kahraman ilan edilen pilot'un beceriksizliği ortaya çıkmasın, işini düzgün yapmayan işletmenin adı çıkmasın. Madem ki kurallar kanla yazılıyor, madem ki bu kazalarda kan aktı, o halde açıklayın ki, bu akan kanlar boşa gitmesin. Aynı hatalar sebebiyle olabilecek kazaların önlenmesi için bir fayda sağlasın.
  • Sacmalik resmen. Hele lisa senerin vefat ettiği kaza nrden aciklanmamis bic bir sey anlamadim.
  • "Olayla ilgisini kanıtlayan raporu inceleme talep edebilecek" şaka dimi bu? Kazaların sebeplerinin ortaya çıkarılmasının ve kamuyla paylaşılmasının gereğini anlamamış bir devlet kafası? Nasıl bir mantalite bu?
  • TÜM HAVACILIK CAMİASI İLGİLİDİR VE HER KAZA RAPORU KAMUOYUNA SUNULMALIDIR GELECEK İÇİN DERS ALINSIN DİYE. NEYMİŞ BU DEVLET SIRRIMI DA BİZLERE HAVACILARA KAPALI SADECE İLGİLİ KİŞİLERE AÇIK. THK KAZALARI 7 ÖLÜ ANTALYA MİCRO 2 ÖLÜ MARMARA 2 ÖLÜ DAHA NELER NELER.TABİİ ZATEN GİTMİŞLER KAZA BAHANE DEĞİLMİ TAKDİRİ İLAHİ KİMSENİN BİRŞEY BİLMESİNE ÖĞRENMESİNE GEREK YOK.UÇAK DÜŞER NEDEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR SONRADA HAVACILIK ALLAHA EMANETTİR TÜRKİYEDE

Toplam 3 kişinin hayatını kaybettiği 2 hava taşıtı kazasına ilişkin "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporları" hazırlandı. Kazalarla ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu "Kaza Raporu"nu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığa başvuruda bulunabilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın "Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporları" ile ilgili duyuruları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 12 Ağustos 2012 tarihinde sahibi Sema Karahan ve işletmesi Top Servis Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de bulunan TC-SAS tescil işaretli Cirrus SR-22 tipi seri numarası 2681 olan uçağın Hezarfen Hava Meydanı-Ayvalık Toprak Meydanı VFR uçuşu sırasında Tekirdağ İli Marmara Ereğlisi İlçesi yakınlarında Marmara Denizi'ne düşerek iki kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak, "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu", Kaza Araştırma ve İnceleme Grubu tarafından ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandı. Konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu "Kaza Raporu"nu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığa başvuruda bulunabilecek.

Bakanlığın Resmi Gazete'de yayımlanan diğer duyurusunda 6 Nisan 2011 tarihinde Ciner Hava Taşımacılık A.Ş. envanterinde yer alan TC-HET tescil işaretli EUROCOPTER EC155-B1 tipi seri numarası 6780 olan helikopterin VFR uçuş planına göre LTBA (BOZBURUN 40° 33" 30' N 028° 45" 00' E üzerinden)-LTBR uçuşunda uçuş planında belirtilmemesine rağmen Paşalimanı Adası Narlı İskelesi karşısında bulunan bir düzlüğe iniş yaparak yolcu indirmesine müteakip İznik vadisi üzerinden VFR uçuşuna devam etmesi sırasında Bursa İli Orhangazi İlçesi Bayırköy Köyü yaklaşık 1.16 km güney-güney batısı 40° 20' 50.50" K 29° 24' 50.57" D koordinatlarına düşerek bir kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak, "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu", Kaza Araştırma ve İnceleme Grubu tarafından ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere hazırlandı. Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Kaza Raporu'nu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilecek.

BAKANLIK KAZA RAPORLARINI HAZIRLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

ahmet ~ 10 yıl önce
Sorumlularla ilgili tazminat davası açılacak gibi, şirket ve göz göre göre adeta ölüme giden gözükara kaptan pilot sanırım dava edilecek. Bakalım ne çıkacak zaman gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TG ~ 10 yıl önce
BU RAPORLARDAN DERSLER ÇIKARTILIR ! DUYURUSU AMACINA YÖNELİK DEĞİL. PAYLAŞILMALIKİ HER ŞİRKET KENDİNE TEDBİR ALSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seneca3 ~ 10 yıl önce
SHGM den Resmi Gazetede yayınlanan bu raporların TSK de olduğu gibi Havacılıkla ilgili tüm işletmelere ve bilhassa uçuş olullarına dağıtım yapılarak gönderilmesi uygun olur.İlaveten daha önceki yıllarda da meydana gelmiş kazaların raporlarınında bir kitapçıkta toplanarak gönderilmesi çok yerinde olur.Sayın yetkililer HADİ GELİN BİR İLKE DAHA ADIM ATIN.Emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
İşte bunun için gerçek anlamda bağımsız Kaza İnceleme Kuruluna ihityacımız var. Ulaştırma Bakanlığına bağlı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaza ~ 10 yıl önce
Kazayi en basta kendileri yapiyor. Kimden neyi sakliyorsun? Madem gizli sende arastiramazsin bu kazalari. Salak salak isler. Bunlar askeri kazalarin ortaya cikmasindan kaynaklanan endiselerden oluyor birazda. Yoksa marmaraya dusen ozel ucak kimin umurunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 10 yıl önce
Batılı ülkeler, uçak kazalarını belgesel yapar. Ders alınsın, herkes kendi üzerine düşeni yapsın, bir daha böyle kazalar yaşanmasın diye, kendi ülkesine ait imalatcısından,tekniğine, sorunlu pilotundan kulecisine kadar kusuru olan kim varsa acımasızca eleştirir. Ne pilotun itibarını, ne de işletmecinin ve imalatcının ticari kayıplarını düşünür. Bu sebeple tarihte de birkaç imalatçı batmış, birçok havacılık işletmesi kapanmıştır. Buna karşılıkta birçok kazanın önüne geçilmiştir. Bizde ise devlet sırrı,herkes zan altında. Her kazadan sonra kahraman ilan edilen pilot'un beceriksizliği ortaya çıkmasın, işini düzgün yapmayan işletmenin adı çıkmasın. Madem ki kurallar kanla yazılıyor, madem ki bu kazalarda kan aktı, o halde açıklayın ki, bu akan kanlar boşa gitmesin. Aynı hatalar sebebiyle olabilecek kazaların önlenmesi için bir fayda sağlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sacmalik resmen. Hele lisa senerin vefat ettiği kaza nrden aciklanmamis bic bir sey anlamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Olayla ilgisini kanıtlayan raporu inceleme talep edebilecek" şaka dimi bu? Kazaların sebeplerinin ortaya çıkarılmasının ve kamuyla paylaşılmasının gereğini anlamamış bir devlet kafası? Nasıl bir mantalite bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLGİLİ ~ 10 yıl önce
TÜM HAVACILIK CAMİASI İLGİLİDİR VE HER KAZA RAPORU KAMUOYUNA SUNULMALIDIR GELECEK İÇİN DERS ALINSIN DİYE. NEYMİŞ BU DEVLET SIRRIMI DA BİZLERE HAVACILARA KAPALI SADECE İLGİLİ KİŞİLERE AÇIK. THK KAZALARI 7 ÖLÜ ANTALYA MİCRO 2 ÖLÜ MARMARA 2 ÖLÜ DAHA NELER NELER.TABİİ ZATEN GİTMİŞLER KAZA BAHANE DEĞİLMİ TAKDİRİ İLAHİ KİMSENİN BİRŞEY BİLMESİNE ÖĞRENMESİNE GEREK YOK.UÇAK DÜŞER NEDEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR SONRADA HAVACILIK ALLAHA EMANETTİR TÜRKİYEDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000