06 Nisan 2012, Cuma 08:49:15

BAKAN'DAN ONAY ALINDI...

Yozgat Valisi Necati Şentürk, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın verdiği sözün ardından havaalanı yapımı için uygun yer arayışına girdiklerini söyledi...
  • yer bakan kişiler: 1. kaymakam 2. tarım müdürü 3. kadostro müdürü hepsinin yıllara dayanan havacılık geçmişi var sanırım. shgm, dhmi, dlh ve meteoroloji ile irtibata geçmeniz yerinde olacaktır.
  • bu ülke bu kafalarla yönetildiği müddetçe ileri gidemezzzzz..mümkün değillllll.....
Necati Şentürk, valilik toplantı salonunda ilçe kaymakamlarıyla yaptığı değerlendirme toplantısının ardından Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak ve Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz ile bir araya geldi. Vali Şentürk başkanlığındaki toplantıda Yozgat’a yapılacak havaalanı yeriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Vali Şentürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, planlanan havaalanının yer tespitinin yapılmasının valiliğin görevleri arasında yer aldığını söyledi.
 
Şentürk, "İlimizde bir havaalanı yapılması prensip itibari ile kararlaştırılmıştı. Havaalanı yeri konusunda muhtelif alternatifler var ve bu alternatiflerin değerlendirilmesi gerekiyor. Tabi bizim değerlendirmemiz yetmez aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığımızın ilgili ekipleri de gelip yer üzerinde bizzat incelemede bulunması gerekiyor. Çünkü bir havaalanı yapılması sadece fiziki bir hadiseden ibaret değildir. Meteorolojik şartlar, konumu, jeolojik durumu bütün bu unsurların birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Ancak biz bugün sadece havaalanı yapılması mümkün olabilecek olan alternatif alanların sadece bir değerlendirmesini yapmak üzere buradayız." dedi.
 
Havaalanı yeriyle ilgili kesin kararı Ulaştırma Bakanlığı'nın vereceğine işaret eden Şentürk, "Bugünkü çalışmanın akabinde ben bakanlıktan böyle bir heyetin ilimize gelmesini ve teknik incelemelerde bulunmasını talep edeceğim. Bu konuda son ve nihai kararı verecek olan Ulaştırma Bakanlığı'dır. Bizimkisi altyapı çalışmasıdır. Biz sadece alternatif alanları belirleyeceğiz. Bu belirlenen alanların içerisinde hangisinin daha uygun olduğunu Ulaştırma Bakanlığı belirleyecek." diye konuştu. (Haber3)
BAKAN'DAN ONAY ALINDI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
yer bakan kişiler: 1. kaymakam 2. tarım müdürü 3. kadostro müdürü hepsinin yıllara dayanan havacılık geçmişi var sanırım. shgm, dhmi, dlh ve meteoroloji ile irtibata geçmeniz yerinde olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ülke bu kafalarla yönetildiği müddetçe ileri gidemezzzzz..mümkün değillllll.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000