30 Ağustos 2009, Pazar 08:29:42

Bakan Yıldırım'dan Doğu Anadolu'ya havaalanı açılımı

Ulaştırma Bakanlığı, terörle gündeme gelen Iğdır, Hakkâri, Bingöl ve Şırnak'a kurulması planlanan havaalanlarının altyapı inşaatı için ihale açıyor
  • doguya yapılacak hangi meydanın fizibilite çalışması yapıldı, hangi ekonomik parametrelere bakıldı. tamamen siyasi iktidarın kararıyla yapılmakta. Diyarbakır Batman, Diyarbakır mardin arası kaç kmdir??? buraların hangi coğrafi güçlüğü vardır????her taraf meydanken yeni meydanlar.karadenizdeki yola otoyol deniyorsa zaten söylenecek birşey yok.biz yinede ORGİ yi istiyoruz...........
  • samsun ve trabzon meydanları bölgenin ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek durumdadır. karadeniz otoyolu da bunu kolaylaştırmaktadır. doğu anadolunun koşullarıyla karadenizin koşulları farklıdır. sırf meydan yapılsın diye fizibil olmayan, popülist hamlelerle bölgeye yarar sağlanamaz. samsun'da özel sektöre devir planlanırken orgi için kamu kaynaklarının harcanması akılcı değil.
  • heryere havaalanı yapılsın ama ORGİ yide unutmayalım.eninde sonunda havaalanımız yapılacak. bu kaçınılmaz.Giresun ve Ordulular bunu bekliyor.
  • lütfen aydına bir alan açsınlar askeri alan var biraz büyütülüp sivile açılsın !!! mademki her yere açılıyor burayada istiyoruz...ki aydında büyük bir hava yolumu ulaşımını tercih eden potansiyel var izmir adnan menders havalimanına gitmekten kurtulmuş oluruz ok??
  • mardin hava alanında park yeri sorunu ne zaman bitecek,pıst neden dar,neden dağlara doğru, vor-ıls konulacak mı.her iki pıst başındaki evler ne zaman yıkılacak.neden okadar yakına ev yapılıyor.kule ne zaman yapılacak.meydan yapmak kolay ya sonrası......
  • sayiyim ben sana LTBQ(Cengiz topel) LTAS (zonguldak) LTAP(Amasaya Merzifon) LTAQ(Samsun) LTFH(Samsun Çarşamba) LTAW(Tokat) LTCG(Trabzon) LTCE(Erzurum) not:Erzurum un 7bölgesi Karadeniz e girdiğinden dolayı Erzurum'u da saydım
  • 2 ilin ortak havaalanı olan or-gi daha yapılmadı...
  • Ayıptır ya koca Karadeniz bölgesinde sadece 2 tane havaalanı var. Diğer bölgelerde neredeyse her ilin bir havaalanı var. Bu nasıl bir çifte standart.
  • Sayın Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri,Mardin Havaalanına ne zaman el atcaksınız.Terminal bölümü artıl yetersiz kalıyor ve yolcu potansiyelimiz her gecen gün artıyor.Var olan terminal binasın yanına daha geniş ve modern bir terminal binasoı yapışmasını istiyoruz.Konu ile ilgilenmesini bekliyoruz. syglr

Hükümetin, doğuda yaşanan terör sorununa karşı ‘demokratik açılım’ projesinin ayrıntıları henüz netleşmezken, Ulaştırma Bakanlığı, terör olayları ile sık sık gündeme gelen Iğdır, Hakkari, Bingöl ve Şırnak’a kurulması planlanan havaalanlarının alt yapı inşaatı için ihaleye çıkma kararı aldı.

Ulaştırma Bakanlığı bu sene başında bütçeye ödeneği konulan ancak kriz nedeni ile bir türlü girişimde bulunamadığı ihaleleri bu sene sonunda gerçekleştirerek bir an önce havaalanlarını hizmete sunmayı planlıyor.

Ulaştırma Bakanlığı 2009 yılı ilk 6 aylık bütçe gerçekleşmeleri ve önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeler hakkında rapor hazırladı. Söz konusu raporda bu yıl içinde gerçekleştirilecek olan ihaleler ve tamamlanması planlanan projelere yer verildi. Bu kapsamda, Iğdır, Hakkari, Bingöl ve Şırnak Havaalanı Altyapı İnşaatı, Adapazarı-Karasu Limanı Demiryolu Bağlantısı, İstanbul Rumeli Feneri  Bal.Bar.İkmal İnşaatı, Balıkesir Ekinlik Adası Balıkçı Barınağı İnşaatı,  Adana Karataş Balıkçı Barınağı İnşaatı, Sinop Kale Surları Koruma Mendirek İnşaatı, Amasra Limanı Yolcu İskelesi inşaatı ve İzmir Karaburun Yolcu İskelesi İnşaatı için ihale gerçekleştireceği açıklandı.

Bingöl yarım kaldı

Bingöl havaalanı 1995 yılında pist, apron ve pist ve apron gibi bölümler arasında gidip gelmeleri için düzenlenmiş standart ölçülerdeki yollara denilen ‘taksirutu’ gibi alt yapı üniteleri inşaatı Bingöl Valiliğince başlanıldı ve yüzde 64 seviyesine ulaştığında 2001 yılında yayımlanan genelge ile durduruldu.
 
Ancak Ulaştırma Bakanlığı söz konusu havaalanının tekrar inşaatı için bu senenin başında düğmeye basarken, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılarak havaalanının tamamlanmasını hedefliyor. 

Ayrıca 2008 yılında Yatırım Programına konulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projelere de bu yılın sonunda adım atılacağı taahhüdü yer aldı. Bu kapsamda bu yılın sonuna kadar aralarında , Tekirdağ  Muratlı Demiryolu İnşaatı,  Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Demiryolu Hattı, Marmara Adası Çınarlı Köyü, İzmir Eski Foça, Akçaabat Akçakale ve Zonguldak Kozlu Balıkçı Barınları’nın da bulunduğu inşaat ihaleleri gerçekleştirilecek.

(Radikal)

Bakan Yıldırım'dan Doğu Anadolu'ya havaalanı açılımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
doguya yapılacak hangi meydanın fizibilite çalışması yapıldı, hangi ekonomik parametrelere bakıldı. tamamen siyasi iktidarın kararıyla yapılmakta. Diyarbakır Batman, Diyarbakır mardin arası kaç kmdir??? buraların hangi coğrafi güçlüğü vardır????her taraf meydanken yeni meydanlar.karadenizdeki yola otoyol deniyorsa zaten söylenecek birşey yok.biz yinede ORGİ yi istiyoruz...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
samsun ve trabzon meydanları bölgenin ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek durumdadır. karadeniz otoyolu da bunu kolaylaştırmaktadır. doğu anadolunun koşullarıyla karadenizin koşulları farklıdır. sırf meydan yapılsın diye fizibil olmayan, popülist hamlelerle bölgeye yarar sağlanamaz. samsun'da özel sektöre devir planlanırken orgi için kamu kaynaklarının harcanması akılcı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
heryere havaalanı yapılsın ama ORGİ yide unutmayalım.eninde sonunda havaalanımız yapılacak. bu kaçınılmaz.Giresun ve Ordulular bunu bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
lütfen aydına bir alan açsınlar askeri alan var biraz büyütülüp sivile açılsın !!! mademki her yere açılıyor burayada istiyoruz...ki aydında büyük bir hava yolumu ulaşımını tercih eden potansiyel var izmir adnan menders havalimanına gitmekten kurtulmuş oluruz ok??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mardin hava alanında park yeri sorunu ne zaman bitecek,pıst neden dar,neden dağlara doğru, vor-ıls konulacak mı.her iki pıst başındaki evler ne zaman yıkılacak.neden okadar yakına ev yapılıyor.kule ne zaman yapılacak.meydan yapmak kolay ya sonrası......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayiyim ben sana LTBQ(Cengiz topel) LTAS (zonguldak) LTAP(Amasaya Merzifon) LTAQ(Samsun) LTFH(Samsun Çarşamba) LTAW(Tokat) LTCG(Trabzon) LTCE(Erzurum) not:Erzurum un 7bölgesi Karadeniz e girdiğinden dolayı Erzurum'u da saydım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2 ilin ortak havaalanı olan or-gi daha yapılmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayıptır ya koca Karadeniz bölgesinde sadece 2 tane havaalanı var. Diğer bölgelerde neredeyse her ilin bir havaalanı var. Bu nasıl bir çifte standart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri,Mardin Havaalanına ne zaman el atcaksınız.Terminal bölümü artıl yetersiz kalıyor ve yolcu potansiyelimiz her gecen gün artıyor.Var olan terminal binasın yanına daha geniş ve modern bir terminal binasoı yapışmasını istiyoruz.Konu ile ilgilenmesini bekliyoruz. syglr

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000