27 Mart 2010, Cumartesi 07:56:14

Bakan Yıldırım'a havaalanı hakkında tavsiye sunacaklar

Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi'nin Çukurova Havaalanı ile ilgili aldığı tavsiye kararlarını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sunacağı bildirildi.
  • yenice kargılı mevkiinde yapılacak olan havalimanı ile ilgili karar resmi gazetede yayınlandı.hayırlı olsun diyelim...
  • birileri de bakana istifa etmesi icin tavsiyede bulunsalar ya....gerci onda istifa edecek goz yok ya....kaza yapan tren icin istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere niye beni mi kullaniyordum diyen birinden ne hayir gelir ki...o ve digerleri ogullarina gemicikler alsinlar , yagli balli isler kursunlar birbirlerini zengin etsinler baska dertleri yok onlarin....
  • Bu yazıyı okuduğum zaman devletin parasının nasıl çar çur edildiğini,ihtiyaç olan yere değilde çalışkan mı diyeyim,beceriklimi diyeyim yoksa istediğini alan tip mi diyeyim milletvekili veya iş adamının çabası ile yapılan fuzuli masraf.Şakirpaşa havaalanını mania teşkil eden dağı dikkate almadan yapıyorsun,Demirelin hatırı için uçak inmeyen ancak havalimanı statüsünde yaklaşık 350 personeli olan yatırm(pardon batırım)yapıyorsun. Ben Afşin'liyim kayseriye 269,K.maraşa 180,Sivasa 265 km.mesafede 8 ünitelik termik santrali(bir sekizi de planlanıyor) artı şeker fabrikası ve Türkiyenin üçüncü büyük ovasına havaalanı yapılmıyor.Eminim hergün üç uçak olsa full gider gelir.hatır belasına zarar eden yatırım yapmayalım.saygılar.
  • bir an evvel yeni bir havalimanı yapımına ihtiyaç var.özellikle mersin limanı ile bağlantılı olarak hava lojistiği kanadının eksik kalmaması açısından büyük önem taşımakta.otoban,demiryolu ve karayolu bağlantılı tarsus civarı bir alan en uygun seçim olacaktır.
  • ben sıkça adana-mersin arası gidip geldiğim için iyi biliyorum, eğer şahsi aracınız varsa, adana şakirpaşa havaalanı mersinlilerin ulaşımı için yeterli, yeni masraflara gerek yok. toplu ulaşımı da firmalar otobüslerle(pahalı da olsa) sağlıyorlar. ancak şakirpaşanın incirlikle ilgili sorunu var ise(yaklaşmalarda oluşabilecek problem) o zaman şakirpaşa iptal edilip adana ile mersinin ortasına, incirlikten uzak bir liman yapılabilir. öyle bir sorun yoksa yeni masraflara da hiç gerek yok kanısındayım.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın Çukurova Havaalanı ile ilgili aldıkları tavsiye kararını Mersin'i ziyaret edecek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sunacağını kaydetti.

Komşu ülkelerle gelişen ilişkiler de göz önüne alındığında, bölge için yeni bir havaalanının ne kadar gerekli olduğunun açık olduğunu belirten Özdemir, yeni havaalanının yapımının uzun zamandır tartışma konusu olan ve son olarak Adana ve Mersin arasındaki Kargılı bölgesinin kesinlik kazandığının açıklandığını ifade etti.

"Yer konusu ile ilgili herhangi bir ısrarımız söz konusu değildir" diyen Özdemir, "Önemli olan bu havalimanının bir an önce hayata geçirilmesidir. Ancak seçilen yer olan Kargılı bölgesinin tamamı tarım bölgesi. Bundan da önemlisi neredeyse tamamı özel mülkiyete sahip olan burada havalimanının yapımı, kamulaştırma gibi, bir yanıyla altından kalkılması büyük kaynaklar gerektirecek ve hukuki anlamda zaman alacak sorunları barındırmaktadır" diye konuştu.

Mersin'e yapılacak havaalanı için acele edilmesini isteyen Özdemir şunları kaydetti: "Yeni havalimanının yer teslimine kadar olan aşamalarını sürdürmekle yükümlü Ulaştırma Bakanlığı'nın tarihi fırsatı ve bölgeyi ülkenin en cazip yatırım vahası haline getirecek bu yatırımı daha ciddi bütçelerle ve en kısa zamanda hayata geçirecek adımları atmasını bekliyoruz. Bölgenin lideri olmaya talip Türkiye'nin yeni vizyonuna yakışır tüm Ortadoğu'ya hizmet edecek, komşu ülkelere cevap verecek bir havalimanı için, mahçup değil çok cesur adımlara ihtiyacımız var."

Bakan Yıldırım'a havaalanı hakkında tavsiye sunacaklar

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
yenice kargılı mevkiinde yapılacak olan havalimanı ile ilgili karar resmi gazetede yayınlandı.hayırlı olsun diyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birileri de bakana istifa etmesi icin tavsiyede bulunsalar ya....gerci onda istifa edecek goz yok ya....kaza yapan tren icin istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere niye beni mi kullaniyordum diyen birinden ne hayir gelir ki...o ve digerleri ogullarina gemicikler alsinlar , yagli balli isler kursunlar birbirlerini zengin etsinler baska dertleri yok onlarin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yazıyı okuduğum zaman devletin parasının nasıl çar çur edildiğini,ihtiyaç olan yere değilde çalışkan mı diyeyim,beceriklimi diyeyim yoksa istediğini alan tip mi diyeyim milletvekili veya iş adamının çabası ile yapılan fuzuli masraf.Şakirpaşa havaalanını mania teşkil eden dağı dikkate almadan yapıyorsun,Demirelin hatırı için uçak inmeyen ancak havalimanı statüsünde yaklaşık 350 personeli olan yatırm(pardon batırım)yapıyorsun. Ben Afşin'liyim kayseriye 269,K.maraşa 180,Sivasa 265 km.mesafede 8 ünitelik termik santrali(bir sekizi de planlanıyor) artı şeker fabrikası ve Türkiyenin üçüncü büyük ovasına havaalanı yapılmıyor.Eminim hergün üç uçak olsa full gider gelir.hatır belasına zarar eden yatırım yapmayalım.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir an evvel yeni bir havalimanı yapımına ihtiyaç var.özellikle mersin limanı ile bağlantılı olarak hava lojistiği kanadının eksik kalmaması açısından büyük önem taşımakta.otoban,demiryolu ve karayolu bağlantılı tarsus civarı bir alan en uygun seçim olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben sıkça adana-mersin arası gidip geldiğim için iyi biliyorum, eğer şahsi aracınız varsa, adana şakirpaşa havaalanı mersinlilerin ulaşımı için yeterli, yeni masraflara gerek yok. toplu ulaşımı da firmalar otobüslerle(pahalı da olsa) sağlıyorlar. ancak şakirpaşanın incirlikle ilgili sorunu var ise(yaklaşmalarda oluşabilecek problem) o zaman şakirpaşa iptal edilip adana ile mersinin ortasına, incirlikten uzak bir liman yapılabilir. öyle bir sorun yoksa yeni masraflara da hiç gerek yok kanısındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000