04 Temmuz 2008, Cuma 12:08:27

ATO'dan havaalanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın, Mersin'in lojistik üs yapılabilmesine yönelik hedefler doğrultusunda ortaya çıkan Çukurova Havaalanı'nın bu ilde yapılacağına ilişkin tartışmalar devam ediyor.
  • Yazilanlara katiliyorum.Adana havalimanini genisleteceklerine baska biryerde havalimani kurmak politik ranttan baska bir sey degildir. Eldeki milli varliklari oncelikle degerlendirmek ve genisletmek hepimizin gorevi olmalidir.Mesela IST ve SAW havalimanlari tam kapasitesine ulasmadan ve Corlu ve Cengiz Topel havaalanlari gibi yerler kullanima tam acilmadan ucuncu bir havalimani insaa etmek politik bir RANTtir.!!!
  • mersine havalimani kuracaklarina adana havalimani ve mersin arasina cok daha ucuza hizli tren yapabilirler
  • Misal Köln ve Düsseldorf,fakat orada kücük bir alanda 20 Milyon nüfusun ve cevre BENELÜKS Ülkeleride bu havaalanlarindan istifade etmektedirler.Devletin imkanlarini RANTCILARA kaptirilmamasina cokmu cok ÖZEN ve TAKIP edilmesi gerekir.Calismak üretmek iyi birsey,amma HALKIN MENFAATINE olani,calismakdan sayilir.Geri kalan RANTTIR.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, böyle bir girişimin kamu kaynaklarının israfından başka bir anlam taşımayacağını savundu.

Adana Havalimanı'nın küçük bir tadilatla tüm bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek duruma getirilmesinin mümkün olduğuna işaret eden Baş, bazı kişilerin siyasi rant ve seçim yatırımı uğruna Mersin'e de bir havaalanı açılmasını sağlayarak ülke kaynaklarını heba edilmesi yönündeki girişimleri üzüntüyle izlediklerini belirtti. Tam kapanmaya yüz tutan bir konunun yeniden gündeme getirilerek Adana ve Mersin arasındaki rekabetin kızıştırıldığını ileri süren Baş, "Son 25 yıldır bu yöndeki söylenti ve girişimlerin tümü sonuçsuz kalsa da meselenin ısrarla gündeme getirilmesi çabalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle takip ediyoruz." dedi. Mersin'e yapılacak bir havaalanının, Adana Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinin verimsiz bir duruma gelmesini sağlayacağını aktaran Baş, Mersin'de de bir havaalanı için yeterli yolcu potansiyelinin olmadığını iddia etti.

Adana Havalimanı'nın, Ceyhan ve Yumurtalık gibi enerji koridorunun merkezi olan ve Çukurova'da yer alan 2.5 milyonu aşkın nüfusa hitap eden bir bölgenin ortasında yer aldığını hatırlatan Şaban Baş, bu alanın gerçek anlamda uluslararası düzeyde hizmet verebilmesine dönük somut çabalar beklendiği bir dönemde yaşanan gelişmeleri hayretle karşıladıklarını kaydetti. Baş, şunları söyledi: "Adana Havalimanı'nın harcama bakımından büyük boyutta olmasa bile çözülmesi gereken ciddi sorunları vardır. İkinci pist yapılarak apronun genişletilmesi gerekir. İç ve dış hatlar daha büyük potansiyele hizmet verebilecek şekilde düzenlenmeli. Otoparkının kapasitesi yükseltilmeli. Çevresindeki düzensiz yapılaşmaya son verilmeli. Hepsinden önemlisi Antalya ve Bodrum havaalanları gibi modernize edilerek Avrupa standartlarına kavuşturulmalıdır."

Bu yöndeki çalışmaların 4 -5 yıldır Ulaştırma Bakanlığı'nın programında yer aldığına dikkat çeken Baş, bu husustaki çalışmaların Antalya Havaalanı örneğinde olduğu gibi özelleştirme yöntemiyle çözülmesini istedi. Mersin'e kurulması düşünülen ve halen yer belirlemesi çalışmalarının sürdüğü belirtilen Çukurova Havaalanı için 250 milyon Dolar harcama yapılmasının öngörüldüğünü dile getiren Baş, "Oysa Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın yukarıda saydığımız eksikliklerinin düzeltilebilmesi çok daha az bir harcama yapılmasıyla mümkündür. Bu anlamda, tüm bölgeye hizmet verebilecek durumdaki Adana Şakirpaşa Havaalanı dururken, 60 kilometre uzaklıkta yeni bir havalanı kurulmasının mantıklı hiçbir açıklamasının yapılabilmesi mümkün değildir. Siyasilerin çıkar beklentisiyle gündeme taşımaya çalıştıkları bu tür girişimler, Adana ile Mersin arasındaki birlik ve beraberlik ruhuna da zarar vermekte." diye konuştu.

ATO'dan havaalanı açıklaması

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Yazilanlara katiliyorum.Adana havalimanini genisleteceklerine baska biryerde havalimani kurmak politik ranttan baska bir sey degildir. Eldeki milli varliklari oncelikle degerlendirmek ve genisletmek hepimizin gorevi olmalidir.Mesela IST ve SAW havalimanlari tam kapasitesine ulasmadan ve Corlu ve Cengiz Topel havaalanlari gibi yerler kullanima tam acilmadan ucuncu bir havalimani insaa etmek politik bir RANTtir.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adana ~ 16 yıl önce
mersine havalimani kuracaklarina adana havalimani ve mersin arasina cok daha ucuza hizli tren yapabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Misal Köln ve Düsseldorf,fakat orada kücük bir alanda 20 Milyon nüfusun ve cevre BENELÜKS Ülkeleride bu havaalanlarindan istifade etmektedirler.Devletin imkanlarini RANTCILARA kaptirilmamasina cokmu cok ÖZEN ve TAKIP edilmesi gerekir.Calismak üretmek iyi birsey,amma HALKIN MENFAATINE olani,calismakdan sayilir.Geri kalan RANTTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000