04 Mart 2010, Perşembe 16:39:59

AOC İPTAL EDİLDİ, 12 AY SÜRE VERİLDİ

Slovakya Havayolları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Slovakya Havayollarının AOC lisansı iptal edildi. Şirkete, 12 ay gecici AOC belgesi verildi.
  • amsterdam airlines serhan her yerde karsimiza cikiyosun.. buraya da sen mi ucak verdin
  • THY Boeing'e verdiği siparişleri acilen iptqal etmelidir

Geçtiğimiz Ocak ayında Slovakya Havayolları'ndan wet-lease olarak alınan, Arnavutluk Havayolları’nın Tiran – Bolonya seferini yapan uçağı, teknik bir arızadan dolayı uçağın kiralandığı Slovakya Havayollarının merkezi olan Bratislava’ya divert etmişti.

Yolcular, ödenmeyen maaşlar nedeniyle mürettebat’ın uçuşu sabote ettiği ve divertin bu yüzden yapıldığı, kabin ekibinin bunu konuştuklarını iddia etmişlerdi. 24 saatlik bir gecikme sonucu Amsterdam Havayollarından kiralanan A320-200 tipi uçakla 100 yolcu Bolonya’ya ulaşmıştı.

Olayın ardından Slovakya Havayolları tarafından yapılan açıklamada “Herhangi bir maaş geciktirmesi söz konusu değil. Çalışanlar maaşlarını zamanında almaktadır. Bratislava’ya divert etme sebebi tekniktir. Çünkü merkezimiz bu alanda bulunmaktadır.” denmesine rağmen, Slovakya Sivil Havacılık Dairesin bu divertin sebebinin tam olarak anlaşılamadığını ve araştırma yapılacağı söylemişti.

Yapılan araştırmalar sonucunda karara varan Slovakya Ulaştırma Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Slovakya Havayollarının AOC’ sinin (Hava Operatörleri Sertifikası) iptal edildiği, şirketin istenilen mali durum evraklarını kendilerine zamanında ulaştıramadığını ve 12 ay süreyle geçici AOC belgesi verildiği belirtildi. Bakanlık, ayrıca bu süreç içerisinde gerekli evrakları Ulaştırma Bakanlığına iletmemesi durumunda şirketin zor durumda kalacağını ifade etti.

AOC İPTAL EDİLDİ, 12 AY SÜRE VERİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
amsterdam airlines serhan her yerde karsimiza cikiyosun.. buraya da sen mi ucak verdin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Boeing'e verdiği siparişleri acilen iptqal etmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000