17 Eylül 2009, Perşembe 11:09:13

Alioğlu, 10'uncu Ulaştırma Şurası'nı kaleme aldı

TÖSHİD Genel Sekreteri ve Saga Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek 10’uncu Ulaştırma Şurası’nı kaleme aldı.
  • 10.ulaştırma şuarasında en temel konu türkiyede çok ciddi yekün teşkil eden engelli vatandaşlarımızın engellerinin minmimize edilmesine yönelik "engelsiz havaalanı " projesini ortaya koyan sivil havacılık gen.müd.havaalanları dairesi başkanı sn.yüksek mimar cemil ACAR beye tesekkürlerimizi bir borç biliyoruz. ENGELLİ VATANDAŞ
  • Sayın Musa Alioğlu yine çok önemli bir konuda yazmış. Kendisini ayrıca TÖSHİD'de yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle tekrar kutluyoruz. Umarız şuradan memleketimizin havacılığına müspet olacak konularda adım atılır. Saygılarımla BMW

ULAŞTIRMA ŞURASI ÇÖZÜM ÜRETECEK...
 
Bundan iki ay kadar önce, basında konuyu ilk kez dile getiren ve yorumlayan bir yazar olarak artık  zamanı gelen bir önemli buluşmadan size söz etmek istiyorum. Evet, sözünü edeceğim dev buluşma Ulaştırma Şurası. Şura yakın bir zamanda Türkiye'nin gündemine gelmek üzere. 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İstanbul Sütlüce'deki Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak olan şura için aylardan beri hummalı bir faaliyet yürütüldü. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın titiz ve kılı kırk yaran anlayışı ile haftalar boyu gece gündüz demeden hazırlıklar yapıldı. Sorumlular tespit edildi, sektörlerden kimler konuşacak belirlendi ve ortaya taslak çıktı.
 
Karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu, şehir içi ulaşımı gibi başlıklar halinde yapılacak şurada paneller ve çalıştaylar dizisine şahit olacağız. Bir de en önemlisi engellilerin ulaşım hakları konusunda özel bir panelin yapılacağını bilmek bizi mutlu ediyor. Şura ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın dile getirdiği sunuşta konu özlü bir şekilde dile getiriliyor."Bilgi teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeler paralelinde,  hayatın hemen her alanında olduğu gibi ulaşım ve iletişim alanlarında da insanımızın ve ülkemizin beklenti ve talepleri her geçen gün değişmektedir. Ulaşım ve iletişim sektörleri sanayiden tarıma, turizmden sağlığa çok geniş yelpazedeki sektörlerin gelişimine ve büyümesine katkı sağlamakta olup, bu niteliğiyle ülke kalkınmasının lokomotifi konumundadır."

10’ncu Ulaştırma Şurası’nda, ulaşım ve iletişim sektörlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerden, özel sektör temsilcilerinden ve sivil toplum örgütlerinden yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla mevcut durum tespiti yapılacak, yaşanan sorunlar incelenecek ve ortak aklı kullanarak sorunlara kalıcı çözümler bulunması amaçlanmaktadır.

Komşu ülkelerin Ulaştırma Bakanlarının ve sektör temsilcilerinin de katılacağı şuraya neden ihtiyaç duyduğunu ise bakanlık sözcüleri şöyle dile getiriyorlar "Ulaşım ve iletişim sektörlerinde Ülkemizin Avrupa Birliği ve uluslararası sistemlere ve platformlara entegrasyonun sağlanması, rekabet gücünün artırılması, iletişim sektöründeki, teknolojik gelişmeler, rekabet, kalite, fiyat gibi konular başta olmak üzere sektörlerin sorunlarının konunun uzmanları tarafından tartışılıp, her iki sektörde de geleceğe yönelik projeksiyonların daha sağlıklı yapılmasına imkan sağlanması amacıyla Bakanlığımızın koordinatörlüğünde 10’ncu Ulaştırma Şurası’nın yapılmasına karar verilmiştir. "

İşin başında Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın olması meselenin ciddiyetini ortaya koymaktadır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ana muhalefet lideri Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın şuraya katılacak olmaları şuranın ciddiyetini ortaya koymaktadır.

Böyle bir şurayı düşünerek hayata geçirmeye karar veren  ve yukarıda da ifadesini bulan çözüm yollarını araştırma çabasına girişilmesi gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Böyle bir şuranın fikir babası olan sayın bakanımıza, sayın müsteşara, sayın müsteşar yardımcılarına, genel müdürlere ve bu işin çilesini çeken, emek veren ve omuzlayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Başta sivil havacılık sektörümüz olmak üzere diğer tüm sektörlere de hayırlı olmasını diliyorum. Şuranın başarılı geçmesi en büyük beklentimiz.

Musa ALİOĞLU
DÜNYA

[email protected]

Alioğlu, 10'uncu Ulaştırma Şurası'nı kaleme aldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
10.ulaştırma şuarasında en temel konu türkiyede çok ciddi yekün teşkil eden engelli vatandaşlarımızın engellerinin minmimize edilmesine yönelik "engelsiz havaalanı " projesini ortaya koyan sivil havacılık gen.müd.havaalanları dairesi başkanı sn.yüksek mimar cemil ACAR beye tesekkürlerimizi bir borç biliyoruz. ENGELLİ VATANDAŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Musa Alioğlu yine çok önemli bir konuda yazmış. Kendisini ayrıca TÖSHİD'de yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle tekrar kutluyoruz. Umarız şuradan memleketimizin havacılığına müspet olacak konularda adım atılır. Saygılarımla BMW

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000