19 Şubat 2009, Perşembe 14:27:31

Adana Havaalanı tartışması sertleşiyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Havaalanı ile ilgili yapılan resmi açıklamaların, kelime oyunlarıyla süslenerek Adanalılar'ı tuzağa düşürüp, haklı tepkilerini susturmak amaçlı olduğunu söyledi.
  • Çukurova Hv.alanı dayanaksız saçma tartışmalara neden oluyor. Adana Şakirpaşa Hv.alanı çukurova için yeterlidir.Son derece düzgün bir meydandır meteorolojik sebeplerden kapandığı tarihinde sayılıdır.Yılın her mevsiminde güvenle inilip kalkılan bir meydandır.Kara yollarına, demir yoluna ve limanlara yakındır.Yolcu için ulaşımı rahattır.Turistler ve Hv.yolları personelleri için geceleme imkanları çok yakın,çok çeşitli ve boldur.Restorasyon ve büyümeye müsaittir. Türkiyemizin en güvenli meydanlarından biridir.Yeni meydan için düşünülen bölge ise hem coğrafi hemde meteorolojik açıdan çok daha risklidir. 50_60 km lik bir hat üzerindeŞakipaşa ve İncirlik meydanlarından sonra üçüncü bir meydan çukurova için kesin gereksizdir.
  • Sayın Arkadaşlar Krizin patladığı resmi olmayan rakamlara göre 15 milyon işsizin olduğu bir dönemde Mersine havalanı yapmak abestir,bu çim pist değilki zırt diye koyun oraya.Bir arkadaşım amerikaya avrupaya bakın demiş,bakmayalım arkadaşım,ne avrupayız nede amerika.O uçak çamaşırlara teğet geçiyorsa çözüm havaalanını başka yere taşımak değil o çamaşır asılı evi ordan kaldırmaktır.Havalanı ile iş gücü yaratırım diyorsanız aynı iş gücünü o evleride kaldırarak kazanırsınız merak etmeyin.. Saygılarımla..
  • Ya Misafir, sen ne kadar pesimist bir insansin! bir insan bu kadar bedbin olamaz! yazmis oldugun her yorumda kotuluyor karaliyor baska hic birsey yapmiyorsun! Eger havalimani sehrin icinde kalmissa Adana sinirlari icinde hic mi yer yok? Neden Mersin'e yapiliyor yeni havalimani!
  • Sn Durak , bu konusma tam bir seçim shovu ,keşke bu konuşmaları yapmadan bir düşünse idiniz, Siz Buyuksehir başkanı olarak neden bu hava alanının baglanti yolunu düşünmediniz, neden oto yoldan direk hava limanına bir baglanti yapmadınız ,geçin bunlari sn Durak , bunlar tipik seçim konuşmaları,20 yıl başkanlık yapacaksınız ulaşım sorununu halletmeyip seçim konuşmasi yapacaksiniz
  • Sayın Durak, Dünyanın hiçbir yerinde de havalimanı şehrin çarşısına, meydanına yürüme mesafesinde değildir. Bu havalimanının potansiyelinin %45-50'si Mersin'den geliyor. Yenice civarlarında sayısız alan müsait. 23 pistine iniş sırasında balkonlardaki çamaşırları yalayarak geçen uçaklar gözünüzü hiç mi korkutmuyor? Körü körüne Adana'yı savunmak yerine (bu bir savunmaysa) ileri görüşlülük yaparak Çukurova halkı için en doğru projelere destek verin lütfen. Not: 30km arayla havaalanı görmek için ise gözünüzü Türkiye'nin batısına (Avrupa ve ABD) çevirin. Saygılar.

Ulaştırma Bakanlığı'nın "Adana Havaalanı Mersin'e gitmiyor" diye yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Başkan Durak, "Allah aşkına havaalanı Mersin'e taşınır mı? Burada kelime oyunu yapılarak gerçekler gizleniyor" şeklinde konuştu.

Başkan Durak, yazılı açıklamasında daha sonra şöyle dedi:

"Adana Havaalanı, Türkiye'de ilk havaalanı olup, tarihinde bir gün dahi kapanmamıştır. Böyle bir havaalanının 20-30 km. ilerisine başka bir havaalanı yapmak Türkiye için lüks, israf ve günahtır. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde 20-30 km. arayla 2 havaalanı yoktur. Bu tür projeler, fizibilite raporları ve uzmanların hazırladığı tasarımlar yapılmadan, siyasi şov olarak kullanılamaz. Biz burada bir yanlışlığa parmak basıyoruz. Bir inat, iddia ve siyaset uğruna yapılmak istenen yanlıştan dönülsün istiyoruz"
 

Adana Havaalanı tartışması sertleşiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Çukurova Hv.alanı dayanaksız saçma tartışmalara neden oluyor. Adana Şakirpaşa Hv.alanı çukurova için yeterlidir.Son derece düzgün bir meydandır meteorolojik sebeplerden kapandığı tarihinde sayılıdır.Yılın her mevsiminde güvenle inilip kalkılan bir meydandır.Kara yollarına, demir yoluna ve limanlara yakındır.Yolcu için ulaşımı rahattır.Turistler ve Hv.yolları personelleri için geceleme imkanları çok yakın,çok çeşitli ve boldur.Restorasyon ve büyümeye müsaittir. Türkiyemizin en güvenli meydanlarından biridir.Yeni meydan için düşünülen bölge ise hem coğrafi hemde meteorolojik açıdan çok daha risklidir. 50_60 km lik bir hat üzerindeŞakipaşa ve İncirlik meydanlarından sonra üçüncü bir meydan çukurova için kesin gereksizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Arkadaşlar Krizin patladığı resmi olmayan rakamlara göre 15 milyon işsizin olduğu bir dönemde Mersine havalanı yapmak abestir,bu çim pist değilki zırt diye koyun oraya.Bir arkadaşım amerikaya avrupaya bakın demiş,bakmayalım arkadaşım,ne avrupayız nede amerika.O uçak çamaşırlara teğet geçiyorsa çözüm havaalanını başka yere taşımak değil o çamaşır asılı evi ordan kaldırmaktır.Havalanı ile iş gücü yaratırım diyorsanız aynı iş gücünü o evleride kaldırarak kazanırsınız merak etmeyin.. Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya Misafir, sen ne kadar pesimist bir insansin! bir insan bu kadar bedbin olamaz! yazmis oldugun her yorumda kotuluyor karaliyor baska hic birsey yapmiyorsun! Eger havalimani sehrin icinde kalmissa Adana sinirlari icinde hic mi yer yok? Neden Mersin'e yapiliyor yeni havalimani!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn Durak , bu konusma tam bir seçim shovu ,keşke bu konuşmaları yapmadan bir düşünse idiniz, Siz Buyuksehir başkanı olarak neden bu hava alanının baglanti yolunu düşünmediniz, neden oto yoldan direk hava limanına bir baglanti yapmadınız ,geçin bunlari sn Durak , bunlar tipik seçim konuşmaları,20 yıl başkanlık yapacaksınız ulaşım sorununu halletmeyip seçim konuşmasi yapacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Durak, Dünyanın hiçbir yerinde de havalimanı şehrin çarşısına, meydanına yürüme mesafesinde değildir. Bu havalimanının potansiyelinin %45-50'si Mersin'den geliyor. Yenice civarlarında sayısız alan müsait. 23 pistine iniş sırasında balkonlardaki çamaşırları yalayarak geçen uçaklar gözünüzü hiç mi korkutmuyor? Körü körüne Adana'yı savunmak yerine (bu bir savunmaysa) ileri görüşlülük yaparak Çukurova halkı için en doğru projelere destek verin lütfen. Not: 30km arayla havaalanı görmek için ise gözünüzü Türkiye'nin batısına (Avrupa ve ABD) çevirin. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000