09 Haziran 2014, Pazartesi 16:16:50

3. HAVALİMANININ GÜZERGAHI RESMEN AÇIKLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul 3. havalimanı projesi genel saha bilgilerini açıkladı.
  • Dünyada ORMAN bakanligi olan baska bir ülke daha var mi acaba ??
  • Sen önce Türkçe yazı yazmayı öğren ondan sonra yorum yap...
  • Araştırmalarını genişletde bunun gibi büyük havalimanı projelerinin kaç tanesinde kaç ağaç tahrip edelip yapılmıştır bir bak bü işler türkiyede olduğu zaman çalışmasın beyniniz globalsinya sorsan bi araştırhadi koçum
  • Bütün dünya global ısınmaya savaşmak için yeni ormanlık alanlar oluşturmaktadir ama burada yeni ormanlık alanlar oluşturmak yerine 6 bin 173 hektar mevcut ormanlık alanı yok olacaktır. Bilmiyorum farkındamısınız ama 6 173 hektar neredeyse 10,000 fubol sahsı demektir! Ben bu proje karşı değilim ama sel felaket, kuraklık, ve daha büyük olası iklim felaketlerle uğraşırken yer seçimi pek isabetli olmamıştır.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 3. havalimanının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İstanbul ili Arnavutköy ilçesi Yeniköy, Tayakadın, İmrahor, Bolluca köyleri ile Eyüp ilçesi Akpınar, İhsaniye köylerinin sınırları dahilinde yapılmasının planlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, "3. Havalimanı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü İstanbul ve Çatalca Orman İşletme Müdürlüklerinin Arnavutköy, Kemerburgaz ve Durusu Orman İşletme Şefliklerinin sınırları dahilinde kalmakta olup, 7 bin 785 hektarlık alana sahiptir. Bu sahanın 6 bin 173 hektarı orman alanıdır. 3. Havalimanı yapılması maksadıyla 6 bin 173 hektarlık ormanlık alanda ön izin verilmiştir. Sahanın büyük kısmı eskiden beri faaliyette olan maden ocaklarının oluşturduğu bozuk çukurlar ve açıklık alanlardır" ifadeleri kullanıldı.

"Bu bölgede hiçbir tabii göl bulunmamaktadır"

3. Havalimanı bölgesinde hiçbir tabii gölün bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Bu bölgede hiçbir tabii göl bulunmamaktadır. İzin talep edilen saha içindeki 14 adet gölet, söz konusu sahada uzun zamandır yapılan madencilik faaliyetleri neticesi ortaya çıkan çukurların su ile dolması sonucu meydana gelmiştir. Suni olarak oluşmuş bu göletlerin halk sağlığına zarar vermesi ihtimaline karşı zaten Bakanlığımızca rehabilite edilmesi yönünde planlar yapılmıştı" ifadelerine yer verildi.

Talebe konu alanın orman sayılan alanlarında çeşitli kamu kurumları ve firmalara ait; 220 hektarlık sahada çeşitli altyapı projeleri için izin alanı, 94 hektarlık alanda madencilik izin alanı, 222 hektarlık rehabiliteye hazırlık maksatlı dolgu sahası, 639 hektar özel ağaçlandırma izin alanı ve 1 adet C tipi mesire yeri bulunduğu kaydedildi.

3. Havalimanı projesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığının 22 Mart 2013 tarih ve 49 sayılı ön izin oluru ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına 24 ay süre ile ön izin verildiği, kesin iznin henüz müracaat aşamasında olduğu belirtildi.

89 bin adet kardelen soğanı açık yerlere taşındı

Sahada endemik türlerin tespiti için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi işbirliğinde çalışma yapıldığı belirtilerek, 89 bin adet kardelen soğanı tespit edildiği, bunların tamamının Atatürk Arberetumu ve orman içi açık yerlere taşınarak kayıt altına alındığı bildirildi. Ayrıca Lilium ile nectarium tespitlerinin de olduğu, çalışmalar bittiğinde bunların da taşınma işlemlerinin yapılacağı kaydedilen açıklamada şunlara dikkat çekildi:

"Kuş göç yolları ile etkileşimi için durum tespiti ve kuş göçlerinin 2 yıl boyunca izlenerek, gerekli tedbirlerin alınması, alandaki mevcut biyolojik çeşitlilik durum tespiti yapılarak, gerekli görülen türlerin uygun habitatlara taşınması ve madencilik faaliyetleri sonucu oluşan çukurlukların ekosistem özelliklerinin irdelenmesi konuları ÇED raporunda taahhüt altına alınmıştır." 

 

3. HAVALİMANININ GÜZERGAHI RESMEN AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ORMAN ?? BAKAN ?? ~ 10 yıl önce
Dünyada ORMAN bakanligi olan baska bir ülke daha var mi acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen önce Türkçe yazı yazmayı öğren ondan sonra yorum yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dünyadan 777x e ~ 10 yıl önce
Araştırmalarını genişletde bunun gibi büyük havalimanı projelerinin kaç tanesinde kaç ağaç tahrip edelip yapılmıştır bir bak bü işler türkiyede olduğu zaman çalışmasın beyniniz globalsinya sorsan bi araştırhadi koçum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777x ~ 10 yıl önce
Bütün dünya global ısınmaya savaşmak için yeni ormanlık alanlar oluşturmaktadir ama burada yeni ormanlık alanlar oluşturmak yerine 6 bin 173 hektar mevcut ormanlık alanı yok olacaktır. Bilmiyorum farkındamısınız ama 6 173 hektar neredeyse 10,000 fubol sahsı demektir! Ben bu proje karşı değilim ama sel felaket, kuraklık, ve daha büyük olası iklim felaketlerle uğraşırken yer seçimi pek isabetli olmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777x e ~ 10 yıl önce
Bu dediğinizin yanlış olduğunu anlamak için bir sonra ki cümleyi iyi okumalıydınız.bkz: "Sahanın büyük kısmı eskiden beri faaliyette olan maden ocaklarının oluşturduğu bozuk çukurlar ve açıklık alanlardır" zaten bu alan da bu yüzden seçilmiştir. Elbette bir kaç ağaç kesilebilir ancak bu kesilenler bazıları taşınacak bazıları da yeni fidanlar olarak ekilecektir.İstanbul'da yaşayan biri olarak belediyenin en küçük bir boşluğa bile ağaç ektiğini görmek çokta zor değildir. bkz:(Yol kenarları , parklar vs. ) ortada yok olan bir orman söz konusu değil sizin burada bahsettiğiniz konu hakkında bir çok mühendis orada araştırma yapıyor. Kolay gelsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000