13 Ağustos 2014, Çarşamba 09:40:33

3. HAVALİMANI'NIN ADI BELLİ OLDU MU?

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve temeli iki ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından atılan üçüncü havalimanının ismi netleşti.
  • Halkın vergileri ile yapılan işler niye sanki cebinden para harcayıpta yaptırmış gibi lanse ediliyor.Neymiş inşaatı yapan firmalar o ismi uygun görmüş,ya onlar kim?Milletin parasıyla inşaatı yapıyorlar üstüne milyonlarına milyon katıyorlar.Lafa gelince millet de millet.Sor bakalım millete sizin vergilerinizle yaptırdığımız havaalanı ismi ne olsun diye.Millet hiçbir şey öğrenemediği bu dönemde yalakalığın ne boyutlara çıkıp nasıl yapılacağını çok iyi öğrendi.Kraldan çok kralcılar artık suyunu çıkarttınız.
  • One minute olsun
  • RTE nin JFK den ne eksigi var.
  • Postalcılar verdiğim objektif verilerden rahatsız olmanız doğaldır. Başbakanın yaptıklarını bu milletin değerlerini aşağılayan başörtüsü, namaz düşmanı bir kemalist yapmış olsaydı hepiniz O kişiyi bugün putlaştırmış yere göğe sığdıramıyordunuz. Bu millet sizin modası geçmiş zihniyetinizi son 12 yıldır defalarca sandığa gömdü. Ondandır sizin bu hırçınlığınız. Çünkü ümidiniz kalmadı sandıkta yenmeye. Halk çahil ayağını geçiniz 1950ye kadar tek parti diktası vardı eğitseydiniz efendim. Tabi istiklal mahkemelerinde adam asmaktan eğitime fırsat kalmadı. 30 yılda yokedemediğiniz mahmur kampını işid teröristleri 1 günde ele geçirdi. Ergenekoncu eski subaylarında askeri kabiliyetlerinin ne olduğunu işid sayesinde net bir şekilde gördük. Sizin bu ümitsiz halinizi görmek bizleri fevkalade keyiflendiriyor. Tayyip beye alışın yoksa psikolojiniz iyice bozulacak veya uygun bir ülke arayın kendinize. Biz yeni cumhurbaşkanımızdan gayet memnunuz keyfimizde gayet güzel.
  • Yakinda RTE'nin heykelleri de dikilir. BIG BROTHER IS WATCHING YOU.
  • Güldürmeyin beni. Atatürk Hayatta mi; yasiyormu? Atatürk sag ken, su proje'ye benim adim takilacak diye direndi mi? Benim yorumumu iyi okuyun ondan sonra yorumunuzu yapin; cahiliginizi hemen disari vurmayin.
  • zoruna giden rte havalimanina gitmez senelerdir sabiha gökcene ses cikarmadiniz
  • Şehzade Bilal Uluslararası Havalimanı.
  • Mehmete İnsanlar kendi önderlerini kendi seçer. Bana sormadan kimse bana önder tayin edemez. Senin Önder'in sana benim önderim bana
  • Tayyip ne yaptı yazana 26.5 milyar $ imf borcunu ödeyen, GSMH'i 200 m $ dan 800 m $ çıkaran, askerciklerin vesayetini sona erdiren, kara tren değil YHT hatlarıyla yurdu ören, ögrenci kredilerini 10 katına çıkaran, yüzbinlerce yoksul aileyi TOKİ ile ev sahibi yapan, %110 lara ulaşan enflasyonu %5-8e indiren, utanç verici 6 sıfırı atan, hava ulaşımını lüks olmaktan çıkaran, velileri yayınevlerinden kurtarıp kitapları ve tabletleri ücretsiz veren, THYyi 55 uçaktan 260 uçağa çıkartan....... adamdır Tayyip ERDOĞAN. bak cumhuriyet tarihine varmıdır bir başka örneği. Görmek için göz gerek....

Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan ve temeli iki ay önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından atılan üçüncü havalimanının ismi netleşti. Taraf Gazetesi yazarı Hüseyin Özay'ın köşesinde kaleme aldığı yazıya göre, sır gibi saklanan ismin, “Recep Tayyip Erdoğan” olduğu bildirildi. Başbakan Erdoğan’ın, tartışma konusu olmaması için ismi açıklamak istemediği belirtildi. İsmin, Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

İSMİ ORTAKLAR KOYDU

Ekonomi kulislerinde dolaşan bilgilere göre, dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan üçüncü havalimanının ismi belirlendi ancak, çeşitli spekülasyonlara neden olmamak için isim şimdilik gizli tutuluyor. İddiaya göre, 3. havalimanının temeli atılmadan önce ismi konusunda da uzun soluklu çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile projeyi üstlenen firmalar tarafından gerçekleştirildi. Bu çerçevede, Mevlana, Fatih, Kanuni, Atatürk gibi birçok isim üzerinde duruldu. Ancak, bu isimler üzerinde uzlaşma sağlanamadı. Projeyi gerçekleştiren ortaklar ise, üçüncü havalimanının isminin RTE olmasını önerdi. Yani, üçüncü havalimanının, Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olması teklif edildi. Bu teklif hükümet üyeleri tarafından da kabul edildi. Ve ismin temel atma töreninde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması kararlaştırıldı.

“ŞIK OLMAZ” DENEREK AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Toplam maliyeti 10,2 milyar euro olması öngörülen üçüncü havalimanının inşaatı, başta Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat olmak üzere, kamuoyunda havuz müteahhitleri olarak bilinen hükümete yakın şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. Özellikle Sabah ve ATV satışı için oluşturulan 630 milyon dolarlık havuzun deşifre olmasının ardından sözkonusu firmaların isimleri gündemden hiç düşmedi. Özellikle Mehmet Cengiz’in, “milletin A...na koyacağız” şeklindeki sözleri uzun süre tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar dolayı, üçüncü havalimanının isminin bir süre gizlenmesi kararlaştırıldı. Kulislerde, Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından ismin büyük bir törenle kamuoyuna açıklanacağı konuşuluyor.

“ZAFER ANITI” OLARAK GÖRÜLÜYOR

AKP için de üçüncü havalimanı, Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım olarak görülüyor. Ve bu nedenle isminin RTEolması gerektiği ifade ediliyor. Proje, Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Mapa konsorsiyumu tarafından yürütülüyor. Havalimanı inşaatı sona erdiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. İnşaatında kullanılacak demir-çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması beklenen proje, dört etapta tamamlanacak.

Yeni havalimanı, tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı dört ayrı terminal binası, üç teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, sekiz kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil altı pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konukevi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

3. HAVALİMANI'NIN ADI BELLİ OLDU MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Halkın vergileri ile yapılan işler niye sanki cebinden para harcayıpta yaptırmış gibi lanse ediliyor.Neymiş inşaatı yapan firmalar o ismi uygun görmüş,ya onlar kim?Milletin parasıyla inşaatı yapıyorlar üstüne milyonlarına milyon katıyorlar.Lafa gelince millet de millet.Sor bakalım millete sizin vergilerinizle yaptırdığımız havaalanı ismi ne olsun diye.Millet hiçbir şey öğrenemediği bu dönemde yalakalığın ne boyutlara çıkıp nasıl yapılacağını çok iyi öğrendi.Kraldan çok kralcılar artık suyunu çıkarttınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
One minute olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
RTE nin JFK den ne eksigi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Postalcılar verdiğim objektif verilerden rahatsız olmanız doğaldır. Başbakanın yaptıklarını bu milletin değerlerini aşağılayan başörtüsü, namaz düşmanı bir kemalist yapmış olsaydı hepiniz O kişiyi bugün putlaştırmış yere göğe sığdıramıyordunuz. Bu millet sizin modası geçmiş zihniyetinizi son 12 yıldır defalarca sandığa gömdü. Ondandır sizin bu hırçınlığınız. Çünkü ümidiniz kalmadı sandıkta yenmeye. Halk çahil ayağını geçiniz 1950ye kadar tek parti diktası vardı eğitseydiniz efendim. Tabi istiklal mahkemelerinde adam asmaktan eğitime fırsat kalmadı. 30 yılda yokedemediğiniz mahmur kampını işid teröristleri 1 günde ele geçirdi. Ergenekoncu eski subaylarında askeri kabiliyetlerinin ne olduğunu işid sayesinde net bir şekilde gördük. Sizin bu ümitsiz halinizi görmek bizleri fevkalade keyiflendiriyor. Tayyip beye alışın yoksa psikolojiniz iyice bozulacak veya uygun bir ülke arayın kendinize. Biz yeni cumhurbaşkanımızdan gayet memnunuz keyfimizde gayet güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1950 ~ 10 yıl önce
1950 sonrası eğitilmişlerin son örneği de sensin galiba... o yüzden cevap yazmaya değmezsin, bu kadar yeter sana.
Big Brother ~ 10 yıl önce
Yakinda RTE'nin heykelleri de dikilir. BIG BROTHER IS WATCHING YOU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek'e ~ 10 yıl önce
Güldürmeyin beni. Atatürk Hayatta mi; yasiyormu? Atatürk sag ken, su proje'ye benim adim takilacak diye direndi mi? Benim yorumumu iyi okuyun ondan sonra yorumunuzu yapin; cahiliginizi hemen disari vurmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trabzonlu ~ 10 yıl önce
zoruna giden rte havalimanina gitmez senelerdir sabiha gökcene ses cikarmadiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şehzade Bilal Uluslararası Havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mehmete İnsanlar kendi önderlerini kendi seçer. Bana sormadan kimse bana önder tayin edemez. Senin Önder'in sana benim önderim bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tayyip ne yaptı yazana 26.5 milyar $ imf borcunu ödeyen, GSMH'i 200 m $ dan 800 m $ çıkaran, askerciklerin vesayetini sona erdiren, kara tren değil YHT hatlarıyla yurdu ören, ögrenci kredilerini 10 katına çıkaran, yüzbinlerce yoksul aileyi TOKİ ile ev sahibi yapan, %110 lara ulaşan enflasyonu %5-8e indiren, utanç verici 6 sıfırı atan, hava ulaşımını lüks olmaktan çıkaran, velileri yayınevlerinden kurtarıp kitapları ve tabletleri ücretsiz veren, THYyi 55 uçaktan 260 uçağa çıkartan....... adamdır Tayyip ERDOĞAN. bak cumhuriyet tarihine varmıdır bir başka örneği. Görmek için göz gerek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunlar ne ~ 10 yıl önce
daha 150 milyar dolar kısa ve orta vadeli borcunun karşılığının nasıl ödeneceği bilinmezken, anlattıkların elbette hikayedir. 137 milyar dolar borcu 700 milyar dolara çıkaran ve bunun da karşılığı olmayan bir ülke haline getiren de o dur. dış ticaret açığı, cari açık, hane halkı borç yükü, kamu dış borcu, iç borcu, hazine garantili özel sektör borçları ile, 70 milyar doları bulan sıcak para saltanatını, imf simge olan borcun yanında ab ve dünya bankası borçlarını; yok pahasına satılan milli sanayimizi, üretemeyen türkiye yi yazmıyorum. çıkaracağım enflasyon hesabını da yazmıyorum, bir de ben enflasyon hesabı yapayım istersen; 2002 ile bugünün asgari ücreti ile tüpgaz ve simit çay parasını karşılaştır bakalım ne göreceksin. öyle yaptık ettik demekle olmuyor işte. faiz lobisi dediğinin o meşhur lobinin son 1o yıldaki karını bir yaz bakayım, daha doğrusu üretmeyen türkiye nin bu borcu nasıl ödeyeceğini bir yaz da millet anlasın...o askercik dediklerine 0 kumpasın nasıl kurulduğun da yaz.
sanane vesayet ~ 10 yıl önce
Borç ödemiş sen herhalde yıllar önce kağıthaneye bir barakaya oturarak şimdilerde arsayı mütehaite vererek işleri yoluna koydun ki öve öve bitiremedin. 900 lira kira verdinmi hayatında çok merak ediyorum
ımf ~ 10 yıl önce
imf den en son 2005 de 6.7 milyar sdr krediyi kim aldı...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000