09 Mayıs 2014, Cuma 12:52:58

3. HAVALİMANI İÇİN KAÇ AĞAÇ KESİLECEĞİ BİLİNMİYOR!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul 3. Havalimanı Projesi nedeniyle kesilen ve kesilecek ağaç sayılarının henüz bilinmediğini söyledi.
  • Neyse zaten hiç bir banka kredi vermiyormuş. İsimler 17 aralık soruşturmasına girdi diye
  • Sonra o bir ağacın yerine dikilen beş ağaç kesilince yerine 25 ağaç dikilecek. Ülkemiz bir orman zengini olacak böylece. Bu yüzden o ilk ağacın kesilmesine ses çıkarmamalıyız.
  • Bence bu istanbulu beton haline getirenlerden hesap sorun..düzeltmeye çalışanlardan değil..
  • siz o beş ağacı dikecek yer bıraktınız mı??
  • Yazık günahtır bu adamlara memleketi düşünmüyor demek. Hadi bunu anlarım nefret söylemidir ama istanbulu takıntı haline getirmiş bir başbakanın oraya yapılacak her bir iş için ne kadar detaylı inceleme yaptığı en fikirsizin tahmin edebileceği birseydir.
  • yeşil elbette doğada güzeldir ama bunlar yeşili dolarda severler.
  • 29 Mayis ta
  • 5ağaç dikicek olan mantık hem HIRSIZ hem de YALANCI. Tamamen betonlaşmış bir İstanbul'un neresine ağaç dikiceksiniz? Siz anca mevsimlik çiçek bitki dikersiniz. Çünkü öyle daha rahat hırsızlık yaparsınız.
  • Sevgili çevreci geçinenlere: Şu an Atatürk Havalimanın yetersizliği nedeniyle yerde ve havada ne kadar fazla yakıt tüketildiğini, fazladan havaya nekadar karbondioksit salımı yapıldığını, kalkış ve iniş hatlarındaki yoğun ses ve gürültü kirliliğinin 24 saat boyunca ne aşamaya ulaştığını hiç düşündünüz mü? Yeni meydan yapılmasın diye orasını burasını yırtanlar acaba tıkanma noktasına gelmiş bu meydandan çok mu memnunlar? Siyasi körlük bu demekki.
  • bizlere yeniden cilalı taş devrini yaşatan siyasilerimize sonsuz teşekkürler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul 3. Havalimanı Projesi nedeniyle kesilen ve kesilecek ağaç sayılarının henüz bilinmediğini, kesin rakamın proje tamamlandıktan sonra belirleneceğini vurgulayarak, "Kesilecek her ağacın yerine de 5 katı ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır" bilgisini verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Güllüce, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ve güneyinde Marmara Denizi ile kuzeyinde Karadeniz'e kadar uzanan ve içerisinde 3. Havalimanı İnşaatı Projesi'ni de kapsayan toplam 38 bin 500 hektarlık sahanın, yeni yerleşim alanı olarak kullanılması hususunda Bakanlığının yetkilendirildiğini, Bakanlık tarafından "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlendiğini kaydetti.

Dolayısıyla, İstanbul 3. Havalimanı Projesi kamulaştırma çalışmalarının "yurt savunması" diye bir hükümle yapılmadığını belirten Güllüce, yapılan çalışma tamamen kamu yararı gözetilerek, kamusal tesis alanının kamulaştırmasından ibaret olduğunu, bölgedeki acele kamulaştırma işlemlerinin, 2942 sayılı Kanunun 27. maddesinde bulunan "3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar Kurulunca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda..." hükmüne istinaden yürütüldüğünü bildirdi.

Güllüce, "İstanbul 3. Havalimanı Projesi sınırları içerisindeki taşınmazların kamulaştırılmasına; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın oluru ile kamu yararı kararı alınması üzerine başlandığını, bu hususta gerçekçi olmayan herhangi bir işlem bulunmadığını ve sürdürülen çalışmalarda tamamen kamu yararının gözetildiğini kaydetti" dedi.

KESİLEN HER AĞAÇ İÇİN 5 AĞAÇ DİKİLECEK

Güllüce, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan, söz konusu alana ilişkin olarak Kamulaştırma Kanunu'nun 8. maddesi gereği, uzlaşma görüşmelerinin yapılması ve uzlaşmalarda anlaşma sağlanamaması durumunda ilgili mahkemelere müracaat edilerek, açılacak bedel tespiti ve tescil davaları sonucunda mahkemelerce tespit edilecek değerler üzerinden taşınmazların TOKİ adına tescil edilmesi çok uzun zaman alacağı düşüncesiyle bölgenin mülkiyet birliğinin sağlanması hedeflenmiştir. İstanbul 3. Havalimanı Projesi'nin bir an evvel başlatılabilmesi için bölgedeki kamulaştırma işlemlerinin biran evvel sonuçlandırılması gerekmektedir. Söz konusu proje alanı etrafında bulunan Terkos Barajı, Alibey Barajı ve halihazırda planlama çalışmaları devam eden Pirinççi Barajı ile bu barajları besleyen diğer su kaynakları ile ilgili gerçekleştirilen İnceleme Değerlendirme Komisyonu 1. Toplantısı'nda, DSİ Genel' Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün uygun görüşleri alınmıştır. Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca söz konu havalimanı projesi için 6173 hektarlık alanda ön izin verilmiştir. Proje nedeniyle kesilen ve kesilecek olan ağaç sayıları henüz bilinmiyor. Kesin rakam, proje tamamlanmasından sonra belirlenecek. Kesilecek her ağacın yerine de 5 katı ağaç dikiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır."

3. HAVALİMANI İÇİN KAÇ AĞAÇ KESİLECEĞİ BİLİNMİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neyse zaten hiç bir banka kredi vermiyormuş. İsimler 17 aralık soruşturmasına girdi diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 10 yıl önce
Sonra o bir ağacın yerine dikilen beş ağaç kesilince yerine 25 ağaç dikilecek. Ülkemiz bir orman zengini olacak böylece. Bu yüzden o ilk ağacın kesilmesine ses çıkarmamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence bu istanbulu beton haline getirenlerden hesap sorun..düzeltmeye çalışanlardan değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hulk ~ 10 yıl önce
siz o beş ağacı dikecek yer bıraktınız mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 10 yıl önce
Yazık günahtır bu adamlara memleketi düşünmüyor demek. Hadi bunu anlarım nefret söylemidir ama istanbulu takıntı haline getirmiş bir başbakanın oraya yapılacak her bir iş için ne kadar detaylı inceleme yaptığı en fikirsizin tahmin edebileceği birseydir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğal ~ 10 yıl önce
yeşil elbette doğada güzeldir ama bunlar yeşili dolarda severler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMEL ATMA ~ 10 yıl önce
29 Mayis ta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
5ağaç dikicek olan mantık hem HIRSIZ hem de YALANCI. Tamamen betonlaşmış bir İstanbul'un neresine ağaç dikiceksiniz? Siz anca mevsimlik çiçek bitki dikersiniz. Çünkü öyle daha rahat hırsızlık yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sevgili çevreci geçinenlere: Şu an Atatürk Havalimanın yetersizliği nedeniyle yerde ve havada ne kadar fazla yakıt tüketildiğini, fazladan havaya nekadar karbondioksit salımı yapıldığını, kalkış ve iniş hatlarındaki yoğun ses ve gürültü kirliliğinin 24 saat boyunca ne aşamaya ulaştığını hiç düşündünüz mü? Yeni meydan yapılmasın diye orasını burasını yırtanlar acaba tıkanma noktasına gelmiş bu meydandan çok mu memnunlar? Siyasi körlük bu demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çevreci ~ 10 yıl önce
çorlu ne güne duruyor orayı büyütselerdi
Temizlik ~ 10 yıl önce
Güzel yazmışsınız da, o kirlenen havayı nasıl temizleyeceksiniz? Filtre ile mi çözeceksiniz bunu da?
Ekolog ~ 10 yıl önce
Ormanlar diğer faydalarının yanı sıra, havadaki karbondioksiti alarak kendi bünyelerinde hapsederler. Senin o fazladan tüketeceğin yakıtın onlarca katı, ormanlar kesildikçe havaya geri salınacak ve her yıl senin için önemli miktarda karbondioksit depolayan doğal bir rezervini kaybedeceksin. Evet siyasi körlük böyle bir şey olsa gerek.
beton ~ 10 yıl önce
bizlere yeniden cilalı taş devrini yaşatan siyasilerimize sonsuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000